News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τα σχέδια του Lopetegui: να δώσει περισσότερα γαλόνια στους Bale, Isco, Asensio... και Dani Ceballos

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Του Fermin de la Calle

Τη σήμερον ημέρα, βασικοί στη madridista επίθεση

Ο Julen Lopetegui θα δώσει μεγαλύτερη σημασία στους Bale, Isco, Asensio και Ceballos, ο οποίος σχεδόν δεν είχε ρόλο την περασμένη σεζόν. Με τον νέο προπονητή, θα’χει περισσότερα λεπτά


Χωρίς galácticos ενόψει, ο Julen Lopetegui εργάζεται ήδη για την κατασκευή της Ρεάλ Μαδρίτης 2018-19. Μια ομάδα πιο συμπαγής, λιγότερο δεσμευμένη στην επίθεση από έναν παίκτη όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο και με νεαρούς που θα αναλάβουν μεγαλύτερο ρόλο μετά την αποχώρηση του Πορτογάλου. Θα αλλάξει ουσιαστικά την ποδοσφαιρική ομιλία της Ρεάλ Μαδρίτης του Zidane και προτίθεται να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στους Bale, Isco, Asensio... και Dani Ceballos.

Η έξοδος του Cristiano θα δώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον Gareth Bale, καταδικασμένος στον εξοστρακισμό μακριά απ’το φυσικό του περιβάλλον, την αριστερή πλευρά της επίθεσης. Η αποχώρηση του Πορτογάλου στη Γιουβέντους θα επιτρέψει στον Ουαλό να παίξει στην φυσική του θέση κι αυτό θα εκτοξεύσει τις επιθετικές του δυνατότητες, πολύ περιορισμένες στα δεξιά όντας κλειστός αριστεροπόδαρος όπως είναι.


Ο Florentino Pérez τον εμπιστεύτηκε πάντα τυφλά, φτάνοντας να τον παρουσιάσει στ’αποδυτήρια ως "τον επόμενο κατακτητή της Χρυσής Μπάλας της Ρεάλ Μαδρίτης". Κάτι που τότε δεν άρεσε καθόλου στον Cristiano. Σε κάθε περίπτωση, ο Bale, 29 ετών και πολύ τιμωρούμενος απ’τους τραυματισμούς τις τελευταίες σεζόν, θα’χει την ελευθερία στην επίθεση και θα’χει πολύ περισσότερο βάρος στο τελείωμα του λευκού παιχνιδιού, εκτός απ’τη συμμετοχή στα απευθείας φάουλ.

Αλλά η πιο ακριβή υπογραφή στην ιστορία της Μαδρίτης δεν είναι ο μόνος απ’τον οποίο θα απαιτηθεί να τραβήξει το κάρο. Ο Lopetegui, στην διάθεσή του να ισπανοποιήσει το ρόστερ, έχει υποδείξει τρεις παίκτες στην τακτική απ’τους οποίους θα ζητήσει να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη στην ομάδα, τους προαναφερθέντες Marco Asensio, Isco και Dani Ceballos. Τρεις παίκτες που ξέρει τέλεια απ’τις κατώτερες κατηγορίες της Εθνικής και που έχουν προσφέρει τις καλύτερες επιδόσεις τους με τη φανέλα της Roja στα χαμηλότερα κλιμάκια.

Ο Asensio να τραβήξει το κάρο

Ο Lopetegui θέλει να γίνει ο Asensio ο αποσταθεροποιητικός και κάθετος παίκτης που ήταν πάντα με την Ισπανία. Ένας ποδοσφαιριστής με σουτ, με γκολ και με πολύ ταλέντο στα τελευταία μέτρα. Γι’αυτό, ο Marco θα παρκάρει τον ρόλο της λύσης απ’τον πάγκο για να φέρνει επανάσταση στα παιχνίδια και τον ρόλο της εναλλακτικής σε δευτερεύοντες αγώνες. Ο Lopetegui θέλει ν’αναλάβει ο balear τον αστρικό ρόλο που περιμένουν όλοι να’χει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Η καταγωγή του προπονητή σε σχέση με τον Asensio καλεί να σκεφτούμε ότι μπορεί να’ναι η χρονιά της οριστικής έκρηξης του νεαρού λευκού επιτελικού μέσου.

Ο Isco έρχεται αφού επιβεβαίωσε στο Παγκόσμιο Κύπελλο ότι είναι παίκτης πρώτου επιπέδου. Ο Ζιντάν μιλούσε πολύ καλά γι 'αυτόν, αλλά δεν του έδινε τα λεπτά που περίμενε ο malagueño. Μόνο την τελευταία σεζόν ο Γάλλος προπονητής κατέληξε να αποσυναρμολογήσει το BBC για να δημιουργήσει χώρο για τον Isco στην πλάτη των Benzema και Cristiano. Ο Lopetegui θέλει τον αποσταθεροποιητικό και χαρισματικό παίκτη που ήταν στην Κ 21, τον παίκτη που ζητάει μπάλα, που περνάει πάσες και δεν φοβάται να σουτάρει στο τέρμα όταν πλησιάζει στην περιοχή. Με τους Kroos, Modric ή Casemiro πίσω του, ο νέος λευκός προπονητής θα ζητήσει πολλή πρωτοβουλία στην κατασκευή του παιχνιδιού της επίθεσης. Απ’την απόδοση του Ανδαλουσιανού θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η επιτυχία του πρότζεκτ του πρώην ομοσπονδιακού στο Bernabéu.


Ο Ceballos δεν είναι πια με το ενάμιση πόδι εκτός

Ένας άλλος παίκτης στον οποίο ο Lopetegui έχει πολλή πίστη, τόσο πολύ που έχει φρενάρει την αποχώρησή του από την ομάδα, είναι ο Dani Ceballos. Ο sevillano, ο οποίος κατέληξε απογοητευμένος στην εποχή του Zidane και ψάχνοντας μια έξοδο, υπήρξε ένας απ’τους παίκτες με τους οποίους έχει συζητήσει περισσότερο αυτό το καλοκαίρι ο Julen. Ο Ceballos έχει ακούσει πράγματα απ’το στόμα του προπονητή που του άρεσαν κι αυτό τον έκανε να ανακτήσει τον ενθουσιασμό για την πρόκληση του να θριαμβεύσει στη λευκή ομάδα. Τα πλάνα του Lopetegui περνάνε απ’το να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητα και την σταθερότητα στην Liga, τον στόχο προτεραιότητάς του, και γι’αυτό θα ποντάρει στην κατανομή των λεπτών της ομάδας και στο να δώσει ευκαιρίες εκμεταλλευόμενος το βάθος του ρόστερ. Κι εκεί μπαίνει στο παιχνίδι ο Ceballos, που την τελευταία σεζόν μετατράπηκε σε θύμα της κόντρας που ξεκίνησαν για την υπογραφή του, ο Zidane κι ο γενικός διευθυντής, José Ángel Sánchez.

Επιπλέον, άλλοι παίκτες που θα’χουν σημασία είναι ο Lucas Vázquez, ένας ποδοσφαιριστής που άρεσε πάντα στον Lopetegui κι ο Álvaro Odriozola, το αγαπημένο παιδί του προπονητή, από τότε που τον δοκίμασε με την Roja. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα υποβιβάσει τον Carvajal στον πάγκο. Του Lopetegui του αρέσει να εξαντλεί την τακτική και να διερευνά όλες τις τακτικές επιλογές, και δεν θα’ταν παράξενο να δούμε τους Carvajal και Odriozola μαζί στο Bernabéu να δίνουν βάθος στη δεξιά πλευρά.

Είτε έρθει είτε ή όχι galáctico υπογραφή που θέλει ο Florentino, ο Lopetegui εργάζεται ήδη σε μια Ρεάλ Μαδρίτης περισσότερο ισπανική, νεαρή και συμπαγής. Με τον Neymar και τον Mbappé μπλοκαρισμένους απ’την PSG και τον Hazard να πιέζεται απ’την Chelsea για να ανανεώσει, φαίνεται ότι αυτή τη σεζόν το BBC θα άλλαζε απ’το AIB, με τους Asensio, Isco και Bale να΄χουν γαλόνια στη λευκή επίθεση. Η διάταξη; Του Lopetegui το 4-2-3-1 του φαινόταν πάντα πολύ ισορροπημένο, το οποίο θα προσέφερε πολλές εναλλακτικές μπροστά με τους Lucas, Isco, Ceballos, Asensio, Bale και Benzema. Ο Cristiano είναι πλέον παρελθόν. Το παρόν θα το γράψουν οι Bale, Isco και Asensio.





Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.