News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Προτιμώ τέσσερις των δέκα γκολ παρά έναν των σαράντα

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Του Amalio Moratalla

Αν έχεις έναν παίκτη όπως ο Cristiano Ronaldo, δεν υπάρχει αμφιβολία, γνωρίζεις ότι θα τελειώσει τη σεζόν με έναν στρατοσφαιρικό αριθμό γκολ. Και αν είναι περιτριγυρισμένος από παίκτες όπως αυτούς που είχε τα τελευταία χρόνια στην Ρεάλ Μαδρίτης, ακόμα περισσότερα. Μέχρι τώρα έτσι ήταν. Πιστεύω ότι κάθε φορά θα πηγαίνει σε λιγότερα, όπως είναι ο λογικός νόμος της ζωής, αλλά θα ηγείται πάντα των καταλόγων των εκτελεστών. Είναι ένας απίστευτος σκόρερ, ίσως ο καλύτερος στην ιστορία. Θα’ναι 40 ετών και θα συνεχίζει να κυνηγάει γκολ. Αυτό είναι αναμφισβήτητο, δεν αξίζει τον κόπο να το αιτιολογήσουμε περαιτέρω ούτε και ν’αναζητήσουμε παράξενα επιχειρήματα για να δικαιολογήσουμε την αξία του Πορτογάλου.

Αλλά κοίταξε, αγαπητέ αναγνώστη, απ’την στιγμή που έχει φύγει απ’τη Μαδρίτη κι ο Lopetegui δεν τον έχει πλέον στις τάξεις του, το πιο έξυπνο είναι να εξελίξει την ομάδα προς ένα μοντέλο λιγότερο εξαρτημένο από έναν macrogoleador, για διάφορους λόγους. Ο πρώτος, επειδή δεν υπάρχει στην αγορά. Κι ο δεύτερος, επειδή είναι πιο ασφαλές ως έννοια. Τα ονόματα που εμφανίζονται ούτε εγγυώνται τα νούμερα του Κριστιάνο ούτε έχουν την προσωπικότητά του ούτε την παρουσία ούτε δικαιολογούν την τιμή που ζητούν τα club τους. Με λίγα λόγια, μου φαίνεται πολύ πιο σταθερό και λογικό, αν δεν τεθεί σε λογικό στόχαστρο ένα απ’τους ανύπαρκτους galácticos, να πετύχει ο Lopetegui ένα σύστημα απ’το οποίο -εκτός απ’τους Bale και Μπενζεμά, οι οποίοι θα πρέπει να είναι πιο κοντά στα 15 ή 20 γκολ- υπάρχουν τέσσερις ή πέντε παίκτες με 10 ή 12 γκολ. Και εξηγούμαι. Αυτή η Ρεάλ Μαδρίτης για μένα είναι μία απ’τις ομάδες -πέρα ​​από ό, τι λένε τα στατιστικά- με τη μεγαλύτερη επιθετική δυναμική της Λίγκα. Αν δεν έχει κι από πάνω την «υποχρέωση» να τροφοδοτεί συνεχώς το σημείο αναφοράς στην επίθεση όπως έχει συμβεί σχεδόν την τελευταία δεκαετία, θα φτάνει με περισσότερους παίκτες στην επικίνδυνη ζώνη. Με λίγα λόγια, ανάμεσα στους Isco, Asensio, Modric, Lucas Vázquez, Kroos, Casemiro, Borja Mayoral -αν μείνει-, στις προωθήσεις του Μαρσέλο και τ’ανεβάσματα των Ramos και Varane, δεν πιστεύω το πρόβλημα του Lopetegui να’ναι το γκολ. Πρέπει να εξελιχθεί προς ένα παιχνίδι που να ενισχύει όλη αυτή την τεράστια επιθετική ικανότητα. Αυτό, για μένα, θα’ταν η επιτυχία. Το να βγάλει απ’το μανίκι έναν σκόρερ που δεν υπάρχει, να τον πληρώσει πολύ ακριβά και να προσπαθήσει να βάλει μισή εκατοντάδα γκολ, είναι μια αφέλεια στην οποία είμαι βέβαιος ότι δεν θα πέσει η Μαδρίτη.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.