News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Varane, χρυσός αρχηγός στην Ρεάλ Μαδρίτης

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Του Eduardo Redondo

Η αποχώρηση του Cristiano στη Γιουβέντους μετατρέπει τον Γάλλο στον τέταρτο αρχηγό της ομάδας


Ιστορικά η αρχηγία της Ρεάλ Μαδρίτης έχει αποφασιστεί με αυστηρή σειρά παλαιότητας και η αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο απ’τον σύλλογο έχει σημάνει μια σημαντική αλλαγή στο κουαρτέτο των ηγετών των λευκών αποδυτηρίων.

Ο παλαιότερος παίκτης της ομάδας είναι ο Sergio Ramos, ο οποίος έφτασε το 2005 απ’τη Σεβίλλη για το ποσό των 27 εκατομμυρίων ευρώ κι απ’την αποχώρηση του Iker Casillas απ’την ομάδα έχει υπάρξει ο υπεύθυνος για να φέρει το περιβραχιόνιο με το έμβλημα σε κάθε αγώνα, καθώς και για την άρση των τελευταίων τριών συνεχόμενων Champions League που πήρε το club, μεταξύ άλλων τίτλων.

Ο δεύτερος αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο Μαρσέλο, ο οποίος υπέγραψε για την ομάδα το 2007. Μετά τον Βραζιλιάνο, ο Ρονάλντο ήταν ο τρίτος στη λίστα, ακολουθούμενος απ’τον Karim Benzema. Με την αποχώρηση του Πορτογάλου απ’το σύλλογο, ο Benzema θα καταλάβει την τρίτη θέση της κλίμακας κι ένας άλλος Γάλλος, ο Raphael Varane, θα κλείσει τον κατάλογο των αρχηγών.

ΝΕΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

Ο Varane υπέγραψε για τη Ρεάλ Μαδρίτης την σεζόν 2011-12 απ’τη γαλλική Lens για 10 εκατομμύρια ευρώ όταν ήταν μόλις 18 χρονών. Η υπογραφή του ήταν προωθούμενη απ’τον Zinedine Zidane, προπονητής με τον οποίο έγινε ο αδιαμφισβήτητος βασικός κι ο οποίος κατά την άφιξη του, πριν επτά σεζόν, τον χαρακτήρισε ως "έναν αμυντικό με μέλλον και μ’ένα λαμπρό παρόν". Και φαίνεται ότι ο Ζιζού δεν έκανε λάθος. Ο Varane έχει εκπληρώσει όλες τις προσδοκίες και κατάφερε να περιμένει υπομονετικά μέχρι να πάρει μια θέση στην αρχική σύνθεση της Ρεάλ Μαδρίτης και της Γαλλίας.

Ανάμεσα στις λειτουργίες που πρέπει να πραγματοποιεί ο νεαρός Γάλλος στόπερ είναι να παρευρίσκεται στις συναντήσεις με τον πρόεδρο, η αντιμετώπιση των ζητημάτων που επηρεάζουν άμεσα το ρόστερ, να διαπραγματεύεται τα πριμ των παικτών, αν κατάφερναν να κερδίσουν κάποιον τίτλο, κι ακόμη και να ενεργεί ως διαμεσολαβητής στις πιθανές εσωτερικές συγκρούσεις των λευκών αποδυτηρίων.


Αλλά αυτό δεν είναι κάτι καινούριο για τον Γάλλο. Στον αγώνα του Κυπέλλου την περασμένη σεζόν μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Leganes, ο Varane φόρεσε ήδη το περιβραχιόνιο με το λευκό έμβλημα μετά απουσίες των Ramos, Marcelo και Cristiano και επίσης υπηρέτησε ως επικεφαλής της εθνικής στον αγώνα ενάντια στη Δανία στην φάση των ομίλων του τελευταίου Παγκοσμίου Κυπέλλου, όντας η πρώτη φορά που κατείχε αυτό το πόστο σ’ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

Και είναι ότι στα 25 του ο Raphael Varane έχει μετατραπεί σε μια απ’τις καλύτερες αξίες αμυντικών και που προσφέρει τις περισσότερες εγγυήσεις. Απ’την άφιξή του στην λευκή ομάδα ο Γάλλος στόπερ έχει παίξει συνολικά 233 παιχνίδια με τη λευκή φανέλα και 53 με την εθνική Γαλλίας. Έχει βάλει 10 γκολ και στη νεαρή ηλικία μπορεί να καυχηθεί ότι έχει στο παλμαρέ του τέσσερα Champions League και δύο Πρωταθλήματα μεταξύ άλλων.


Έχει επίσης καταφέρει να μπει στο κλειστό club των παικτών που κατάφεραν να κερδίσουν το Champions League και το Παγκόσμιο Κύπελλο την ίδια σεζόν. Μόνο τέσσερις παίκτες τα τελευταία 20 χρόνια το’χουν επιτύχει. Ο Καρεμπέ, ο Ρομπέρτο ​​Κάρλος κι ο Σάμι Κεντίρα το έκαναν πριν απ’τον Βαράν κι όλοι με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Με αυτούς τους αριθμούς δεν θα ήταν έκπληξη το γεγονός να γίνει ο Varane ο πρώτος αρχηγός και ηγέτης της Μαδρίτης τα επόμενα χρόνια. Η καριέρα του και η ιστορία του είναι πολύ παρόμοια με αυτή του σημερινού αρχηγού, του Σέρχιο Ράμος, με τον οποίο επίσης μοιράζεται θέση στο γήπεδο. Και οι δύο υπέγραψαν πολύ μικροί για το club του Chamartín και έχουν αναπτύξει και οι δύο μια μακρά καριέρα στο σύλλογο. Επιπλέον, ο Ramos είναι ο ηγέτης της εθνικής κι αυτό είναι κάτι στο οποίο φιλοδοξεί επίσης ο Γάλλος παίκτης.


ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΤΟ MUNDIAL ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Το δίδυμο που έχουν σχηματίσει οι Ραφαέλ Βαράν και Samuel Umtiti κατά τη διάρκεια του Mundial της Ρωσίας ήταν ένα απ’τα βασικά σημεία ώστε να επιτύχει η Γαλλία την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η αποτελεσματικότητα και η αξιοπιστία τους μόλις που έχει δώσει πιθανότητες στους αντιπάλους. Αλλά επιπλέον ο Varane μαζί με τον Πολ Πογκμπά ήταν οι υπεύθυνοι για να δράσουν ως αρχηγοί χωρίς να φορούν το περιβραχιόνιο, και να μιλήσουν στους συμπαίκτες πριν απ’τα παιχνίδια. Και οι δύο καλούνται να οδηγήσουν τη Γαλλία κατά τα προσεχή έτη.







Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.