News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Florentino σηκώνει τα μανίκια του: ποιον θα υπογράψει για να κάνει τον Cristiano Ronaldo να ξεχαστεί;

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Του Ulises Sánchez-Flor

Οι επιλογές που αρέσουν περισσότερο

Neymar, Mbappé, Kane και Hazard είναι οι προτιμώμενοι. Υπάρχουν περισσότερες επιλογές για την ενίσχυση ενός ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης που έχει μείνει χωρίς το αστέρι της και χρειάζεται γκολ κι ενθουσιασμό


Δράση! Το λεπτό μετά την επίσημη γνωστοποίηση της αποχώρησης του Κριστιάνο Ρονάλντο τέθηκε σε λειτουργία η μηχανή του Florentino Pérez για να προωθήσει τις διάφορες διαπραγματεύσεις που έχει ανοιχτές με στόχο να υπογράψει έναν αντικαταστάτη για τον Πορτογάλο. Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης έχει από χθες 100 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα στα ταμεία για να αποκαταστήσει τη ζημιά που κάνει η πώληση του Πορτογάλου σκόρερ. Σε ποιον πρέπει να ξοδέψει τα χρήματα και τι χρειάζεται το ρόστερ του Lopetegui; Μ’αυτή την προσέγγιση εργάζεται εδώ και καιρό ο πρόεδρος, ο διευθύνων σύμβουλος -José Ángel Sánchez- κι ο προπονητής. Τι θα συμβεί τώρα και τι θα συμβεί στην Ρεάλ Μαδρίτης;

Ο Florentino έχει ξεκάθαρα δύο πράγματα: χρειάζεται να ενισχύσει το ρόστερ με ένα αστέρι ή σκόρερ και να σηκώσει το ηθικό σ’ένα κομμάτι οπαδών που μένει πληγωμένο με την αποχώρηση του Cristiano, ανεξάρτητα απ’τους λόγους για την αποχώρησής του. Στο τραπέζι είναι τα ονόματα των Neymar, Mbappé, Harry Kane, Eden Hazard, Milinkovic Savic... επιλογές περισσότερο από μελετημένες και με τις οποίες πρέπει να κάνει την εναλλαγή των γενεών στο τέλος της εποχής του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο κύριος στόχος είναι ο Neymar (26 ετών). Κάθε μέρα που περνά είναι πιο κοντά στην Ρεάλ Μαδρίτης, γιατί αν δεν είναι αυτή τη σεζόν,  θα’ναι την επόμενη. Το πρώτο βήμα το έκανε ο Βραζιλιάνος όταν αποφάσισε να φύγει απ’τη Barcelona και τώρα μένει το δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο, που είναι ν’ανοίξει ο παριζιάνικος σύλλογος μια διαπραγμάτευση και να βάλει τιμή αγοράς. Ο Φλορεντίνο συμπεριφέρεται με σεβασμό και προσοχή. Έτσι έχει δείξει τις τελευταίες ημέρες, αντιδρώντας με επίσημες ανακοινώσεις για να διαψεύσει ειδήσεις από σημαντικά μέσα ενημέρωσης που ανέφεραν προσφορές για τους Neymar και Mbappé. Ο Φλορεντίνο δεν επιθυμεί να χαλάσει τίποτα τη διαπραγμάτευση και η στρατηγική είναι να κάνει τα πάντα με το καλό. Για το λόγο αυτό, καθιστά σαφές ότι απ’τη Μαδρίτη δεν πιέζουν ούτε διαρρέουν πληροφορίες.

Η επιχείρηση του Neymar θα ξεπερνούσε τα 300 εκατομμύρια ευρώ κι αυτή του Mbappé (19 ετών) θα’ταν στα 200 εκατομμύρια ευρώ. Και στις δύο αναμένεται μια απάντηση απ’την Paris Saint-Germain κι εν αναμονή του πως θα επιλυθεί η απειλή μιας ενδεχόμενης ποινής απ’την UEFA για την παραβίαση του «financial fair play».

Η ανάγκη για έναν goleador

Περισσότερο αν πρόκειται για την υπογραφή ενός σκόρερ, ο τέλειος είναι ο Χάρι Κέιν (24 χρονών). Μια άλλη διαπραγμάτευση που θα’ταν περίπλοκη, πολλής φθοράς κι εκατομμυριούχα. Αλλά υπάρχουν χρήματα στο ταμείο κι ανάγκη να υπογράψουν ένα καλό επιθετικό για τον Lopetegui. Με την Τότεναμ η σχέση είναι καλή, όσο κι αν και ο ιδιοκτήτης της -Daniel Levy- είναι σκληρός διαπραγματευτής. Η υπογραφή του Harry Kane θα σήμαινε μια εκταμίευση 200 εκατομμυρίων ευρώ. Μπορούν να συμβούν τα πάντα και τίποτα δεν αποκλείεται, διότι, όπως λένε στη Ρεάλ Μαδρίτης, το πιο σημαντικό και το κλειδί είναι να δεχτούν οι παίκτες και να’χουν μια τιμή αγοράς.

Υπάρχουν περισσότερες «φτηνές» και ενδιαφέρουσες μεταγραφές που έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Ο Βέλγος Eden Hazard (27 ετών) έχει το προφίλ που αρέσει στην ευγενή ζώνη λόγω του ταλέντου του, της ποιότητάς του και της φαντασίας του. Ένας παίκτης που είναι ελκυστικός για το ποδόσφαιρό του και θα ενθουσίαζε τους οπαδούς, αλλά δεν είναι ένας σκόρερ και στη θέση του υπάρχουν άλλοι όπως ο Isco. Μια μεταγραφή για την οποία θα μπορούσε να κινηθεί μια διαπραγμάτευση γύρω στα 100 εκατομμύρια ευρώ και με την οποία υπάρχει «αρμονία», τόσο ο Βέλγος όσο και η Τσέλσι. Και οι δύο σύλλογοι συμφώνησαν πριν από ένα χρόνο για τη μεταγραφή του Morata.


Σε όλη τη διάρκεια της σεζόν έχει μελετηθεί η απόκτηση του Lewandowski (29 ετών) μπροστά στην πιθανότητα να έφευγε ο Cristiano Ronaldo. Τώρα είναι πραγματική και η ιδέα της υπογραφής του Πολωνικού επιθετικού μπορεί να ξαναπιαστεί. Η Μπάγερν Μονάχου, καταρχήν, αρνείται να πουλήσει τον επιθετικό της. Ακόμα πιο μακριά μένει ο Αιγύπτιος Mohamed Salah (26 ετών), ο οποίος φαίνεται με λιγότερο γκολ απ’τον Kane και τον Lewandowski.

Όλοι αυτοί είναι αποδεδειγμένοι ποδοσφαιριστές κι αστέρια στις αντίστοιχες ομάδες τους. Η Μαδρίτη επίσης δεν παραμελεί ούτε και την οδό του να συνεχίσει να ποντάρει στις υποσχέσεις και προς το παρόν έχει ήδη δύο Βραζιλιάνους -τους Vinicius και Rodrygo-. Ο Σέρβος της Λάτσιο, Μιλίνκοβιτς Σάβιτς (23 ετών) εμφανίζεται στη σκηνή. Ποδοσφαιριστής αξιόλογος στην Ιταλία και για τον οποίο έχει εκτοξευθεί η τιμή μιας πώλησης. Η Λάτσιο δεν πέφτει κάτω απ’τα 100 εκατομμύρια ευρώ.






Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.