News Update :

powered by Agones.gr - livescore

"Μετά απ’αυτό του Κιέβου δεν υπήρχε άλλη επιλογή απ’του αντίο"

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Απ’τον José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει κάνει τον madridismo να το απολαύσει αυτά τα τελευταία εννέα χρόνια. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα επιτεύγματα του Πορτογάλου. Τα γκολ του, η παρουσία του, το χάρισμά του, έχουν υπάρξει καθοριστικά σε πολλές από τις επιτυχίες της Ρεάλ Μαδρίτης την τελευταία εποχή. Αλλά δεν μπορούμε να γυρνάμε την πλάτη ούτε και στις κακές χειρονομίες, στην αλαζονεία κι ακόμη και σε αγένειες που κάποιες φορές έχει κάνει στους ηγέτες του συλλόγου κι ακόμη και σε μερικούς συμπαίκτες του.

Σε πολλές περιπτώσεις απ’την ευγενή ζώνη του Μπερναμπέου έχουν κοιτάξει προς την άλλη κι έχουν δικαιολογήσει το αδύνατο, αλλά στις 26 Μαΐου στο Κίεβο, ο CR7 ξεπέρασε όλα τα όρια του τι θα μπορούσε να αντέξει ένα club όπως η Ρεάλ Μαδρίτης. Εκείνη η νύχτα που έπρεπε να’ναι χαράς και ξεφαντώματος, έγινε πρωταγωνίστρια λόγω των δηλώσεων του Ρονάλντο, αποχαιρετώντας την λευκή ομάδα.

Αυτά τα λόγια που είπε στο γκαζόν του Ολυμπιακού Σταδίου του Κιέβου ήταν η τελική καταδίκη. Οι ηγέτες της Ρεάλ Μαδρίτης είπαν «αρκετά. Πλέον δεν υπάρχει άλλη επιλογή». Πίστεψαν ότι ήταν η στιγμή να μην υποχωρήσουν μπροστά σε μεγαλύτερες πιέσεις. Η ιστορία επαναλαμβανόταν, αλλά ποτέ δεν είχε περάσει τη γραμμή τόσο κατηγορηματικά. Με το Champions League ακόμα ζεστό, αποφάσισε να βάλει το εγώ του μπροστά από την επιτυχία της ομάδας κι αυτό δεν του το συγχώρησαν, αποφασίζοντας ότι ήρθε η ώρα να υλοποιήσουν το αίτημά του να φύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Εκείνη την ημέρα, ο Ρονάλντο δεν θύμωσε μόνο τους ηγέτες. Οι συμπαίκτες του, αυτοί που τον εκτιμούν επαγγελματικά, τον επέπληξαν για αυτό που είχε κάνει και πει μόλις τελείωσε ο τελικός. Του τράβηξαν τ’αυτιά και μάλιστα ο Πορτογάλος χρωμάτισε κάπως τα λόγια του λίγο μετά το ντους. Δεν ήταν φυσιολογικό, ήταν μια δήλωση πλήρους ανεξαρτησίας, η ίδια που έπεισε το σύλλογο με αντάλλαγμα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν ήταν μόνο στο κλείσιμο της νύχτα του Κιέβου, την επόμενη ημέρα ακολούθησαν οι χειρονομίες αποστασιοποίησης κατά τη διάρκεια των διαφόρων εορτασμών. Οι παίκτες του ζήτησαν δημόσια να έμενε, αλλά η απόφαση είχε ήδη ληφθεί. Κι απ’τις δύο πλευρές, τόσο ώστε ο Ρονάλντο αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του, όπως δημοσίευσε η MARCA στις 2 Ιουνίου.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.