News Update :

powered by Agones.gr - livescore

...Και στα 33 του, η Μαδρίτη κουράστηκε απ’τις απειλές του Cristiano Ronaldo

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Του Carlos Carpio υποδιευθυντή της Marca

Το λευκό club συνεχίζει να επιμένει στο να κάνει ένα αφιέρωμα στον Πορτογάλο εκρηκτικό


Ο Cristiano έφυγε και η Ρεάλ Μαδρίτης άρχισε να χάνει. Ή να φέρνει ισοπαλία, το οποίο είναι το ίδιο γιατί σ’αυτό το club αξίζει μόνο η νίκη. Συνηθισμένοι κατά τα τελευταία εννέα χρόνια να ξεκινούν κερδίζοντας 1,029-0 τα ματς στα οποία έπαιζε ο Πορτογάλος, η λεύκη ομάδα θα δυσκολευτεί να αποδεχτεί τη σκληρή πραγματικότητα της επιστροφής στο αρχικό 0-0. Δικαίως ένα αναμφισβήτητο συναίσθημα ορφάνιας εισβάλλει σήμερα σ’ένα μεγάλο μέρος των λευκών οπαδών.

Επειδή πάνω από συζητήσεις σχετικά με την αν έπρεπε να τον πουλήσει ή όχι, οι αριθμοί δεν είναι ότι δεν εξαπατούν, είναι ότι εντυπωσιάζουν. 1,029 γκολ μέσο όρο και το όνομά του στην κορυφή όλων των κατατάξεων σκοραρίσματος είναι η κληρονομιά του Πορτογάλου μετά από 438 παιχνίδια. Κανένα νούμερο όπως αυτό, όπως ότι, με τα δεκαδικά του, δεν καλύπτει το μέγεθος του αποτυπώματος που αφήνει στο λευκό αγιολόγιο όπου τοποθετείται στο ίδιο ύψος με τον Alfredo Di Stefano. Όποιος κι αν έρθει να τον αντικαταστήσει, κανείς δεν θα’ναι ικανός να τον ισοφαρίσει. Σ’αυτό, Cristiano και Ρεάλ Μαδρίτης συμφωνούν.

Με την αποχώρησή του, εκτός από ένα βουνό γκολ, ο λευκός σύλλογος χάνει την αναφορά του στο γήπεδο και στις προπονήσεις. Κανείς δεν έχει ενσωματώσει όπως αυτός την κουλτούρα της προσπάθειας, την υπερβολική φιλοδοξία, την επιθυμία για μόνιμη υπέρβαση και μια αντίσταση στην ήττα που έχει υπάρξει καθοριστική ώστε μια γενιά μεγάλων παικτών να μετατραπεί επίσης μια γενιά νικητών. Η Μαδρίτη μένει χωρίς την αναφορά της στο σκορ και στο γυμναστήριο. Αλλά αν υπάρχει ένα club ικανό να ξεπεράσει ένα τόσο μεγάλο κενό, αυτός είναι το λευκό. Κι αν υπάρχει μια στιγμή για να αντιμετωπίσει μια τέτοια αλλαγή, αυτή είναι η τωρινή, με μηδενικές επείγουσες ανάγκες μετά από τρία συνεχόμενα Champions League.

ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Ο Cristiano φεύγει απ’την Ρεάλ Μαδρίτης επειδή χρόνια που απειλούσε με το να φύγει και δεν συνειδητοποίησε ακριβώς ότι, καθώς πρόσθετε χρόνια, μεγάλωνε η πιθανότητα μια μέρα να αποδέχονταν το όλα ή τίποτά του και να του άνοιγαν την πόρτα. Αυτό είναι που έχει συμβεί κατά βάθος, καρυκευμένο με άλλους λόγους που δείχνουν απ’τον σύλλογο, όπως ότι ο παίκτης είχε ήδη την ιδέα μιας αλλαγής, ότι χρειαζόταν για να ψάξει νέες προκλήσεις και ν’ανανεώσει τους ενθουσιασμούς του, εκτός απ’το να αισθάνεται ποινικοποιημένος λόγω των αντιδικιών του με το Υπουργείο Οικονομικών.

Είναι πιθανόν να υπάρχει κάτι σ’αυτές τις αιτίες που του προκάλεσαν σε μια αλλαγή ζωτικής σημασίας, αλλά στον Cristiano η Μαδρίτη έχει δώσει αυτή τη φορά τις διευκολύνσεις για να φύγει, που δεν του έδωσε στα προηγούμενα επεισόδια θυμού του και θλίψης γιατί πάει στα 34. Κι αν και έκλεισε την τελευταία σεζόν του με ένα εντυπωσιακό 44 γκολ σε 44 παιχνίδια, ήταν προφανές ότι χρειαζόταν κατανομή προσπαθειών και πλέον δεν γινόταν να τον υπολογίζει για όλες τις μάχες, ειδικά εκείνων της Liga.

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ανυπόφορες οργές όπως αυτή του Κιέβου κι άλλα επεισόδια, σου τα υπομένουν καλύτερα όταν είσαι 27 ετών ("Είμαι λυπημένος και θέλω να φύγω") και τέσσερις ή πέντε σεζόν στο υψηλότερο επίπεδο κατά πολύ, όχι ένα ή δύο. Μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά αυτός είναι ο υψηλός ανταγωνισμός. Η απόσυρση στη Μαδρίτη είναι πολύ ωραία ως σλόγκαν αλλά στη Μαδρίτη δεν έρχεσαι να αποσυρθείς, έρχεσαι να κερδίζεις για όσο μπορείς να συμβάλλεις.

Τα αστέρια δεν συνηθίζουν να αποδέχονται το πέρασμα του χρόνου, και λιγότερο σ’ένα club όπως η Μαδρίτη και με μια σταδιοδρομία όπως του Cristiano. Η σχέση μεταξύ του Πορτογάλου και του Florentino ήταν αρκετά φθαρμένη μετά από εννέα χρόνια, μεταξύ άλλων πραγμάτων επειδή ο πρόεδρος του έχει πει πάνω από μία φορά πράγματα που ο Cristiano δεν είναι συνηθισμένος ν’ακούει. Στην Ρεάλ Μαδρίτης κανείς δεν είναι πάνω απ’το ίδρυμα, όσο μεγάλος κι αν είναι.

Παρ 'όλα αυτά, απ’το σύλλογο έχουν κάνει ό, τι ήταν δυνατόν, έτσι ώστε η έξοδος του Cristiano να’ναι σύμφωνη με το μύθο του. Για το λόγο αυτό, συνεχίζουν να επιμένουν να του κάνουν μια εκδήλωση τιμής, επιλογή που ακόμη δεν αποκλείεται.






Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.