News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Lopetegui: "Είναι μια πρόκληση να επανεφεύρουμε την ομάδα χωρίς τον Cristiano"

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Του Carlos Forjanes

Ο Lopetegui, ο οποίος έδωσε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου πριν από ένα παιχνίδι ως προπονητής της Μαδρίτης, είπε για τον Bale: "Είναι ενθουσιασμένος με το να μείνει· θα μας δώσει την καλύτερη του έκδοση".


Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου πριν από ένα παιχνίδι, στο οποίο θα αντιμετωπίσει την United στο ντεμπούτο του στο International Champions Cup. Ήταν η πρώτη εμφάνιση του Lopetegui στα μέσα ενημέρωσης από τότε που παρουσιάστηκε ως ο νέος προπονητής του λευκού club. Ασχολήθηκε με όλα τα θέματα γύρω από την ομάδα και στη συνέχεια καθοδήγησε την προπόνηση.

Αισθήσεις. «Σε αυτή την εποχή είναι διπλές προπονήσεις και είμαστε ενθουσιασμένοι απ’την εργασία, απ’τη στάση κι απ’τον ενθουσιασμό των παικτών. Έχουμε πολλούς νεαρούς που βάζουν το λιθαράκι τους. Δεν υπάρχει κανένας τραυματισμός, κάτι πολύ σημαντικό. Προχωράμε στάδια όπως αναμενόταν».

Η αποχώρηση του Cristiano κι ο ρόλος του Bale. «Ο Κριστιάνο είναι ένας απ’τους σημαντικότερους παίκτες στην ιστορία του συλλόγου. Εξέφρασε την πρόθεσή του να φύγει και ο σύλλογος του διευκόλυνε την αποχώρηση αναγνωρίζοντας την εξαιρετική κληρονομιά που έχει αφήσει. Όσο για τον Bale, είμαι πεπεισμένος ότι θα κάνει πολλά φέτος. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και θα μας δώσει την καλύτερη του έκδοση, θα δουλέψουμε γι’αυτό».

Γνωρίζατε πριν υπογράψετε ότι ο Κριστιάνο έφευγε; Χρειάζεστε άλλο εννέα; «Όταν υπέγραψα ανήκε ακόμα αλλά σύντομα εξέφρασε την πρόθεσή του να φύγει και η έξοδός του πραγματοποιήθηκε. Είναι μια συναρπαστική πρόκληση να επανεφεύρουμε την ομάδα χωρίς τον Κριστιάνο, να την κάνουμε ανταγωνιστική και να πάει για όλους τους τίτλους. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα γίνει με αυτούς τους παίκτες που έχουμε».

Ενισχύσεις. «Αναμένουμε έξι εξαιρετικές μεταγραφές. Ramos, Varane, Modric, Kovacic, κλπ... Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ομάδα που έχουμε. Πεπεισμένοι ότι θα παλέψουμε για όλους τους στόχους. Από εκεί και πέρα ευτυχείς, δουλεύοντας για να προσπαθήσουμε να’μαστε μια καλή ομάδα. Αν δεν έρθει ή δεν φύγει κανείς, θα’μαι ένας ευτυχισμένος προπονητής».

Τι σκοπεύετε να κάνετε για να μην χάσει αυτή η ομάδα πείνα; "Η ιστορία της Μαδρίτης είναι αυτή που σηματοδοτεί τον δρόμο σε όλα τα τμήματα. Όλοι πρέπει να ψάχνουν για περισσότερα, να προσπαθούν να κερδίζουν πάντα. Κι αυτό είναι που θα κάνουμε, θα εμβαθύνουμε σε όλες τις πτυχές, ώστε η ομάδα να συνεχίσει να επιδιώκει την επιτυχία. Η ιστορία της Μαδρίτης δεν επιτρέπει τίποτα άλλο, είναι αυτή που σηματοδοτεί το βήμα όλων όσων βρισκόμαστε στη Μαδρίτη".

Πώς φτάνει η ομάδα ενάντια στην United; "Η σημασία είναι να προετοιμαστεί η σεζόν. Σωματικές πτυχές, τακτικές, να βρούμε αγωνιστικό ρυθμό, μερικοί παίκτες έχουν περισσότερο καιρό... Και πάντα με την απαίτηση, επειδή η Μαδρίτη δεν καταλαβαίνει από φιλικά. Φτάνουμε με μικρότερη προετοιμασία, νομίζω ότι αυτοί έχουν παίξει ήδη τέσσερα παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε να σταθούμε στο ύψος, να’ναι ένα θέαμα και να μην υπάρξουν τραυματισμοί. Και να κάνουμε βηματάκια στην προετοιμασία για το Supercopa, το οποίο είναι ο πρώτος επίσημος αγώνας της σεζόν".

Πιστεύετε ότι με τους Bale και Benzema αρκεί; "Έχουν εργαστεί με εξαιρετικό τρόπο, είμαι ευτυχής. Αυτοί και όλοι. Με τη δέσμευση και τον ενθουσιασμό που τους δημιουργεί αυτή η σεζόν. Όλοι έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να επανεφεύρουμε την ομάδα χωρίς έναν σημαντικό παίκτη. Και να ενισχύσουμε τη λέξη ομάδα. Πρέπει να’χουμε ξεκάθαρο αυτό που θέλουμε, αν και πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι έχουμε μεγάλες ατομικότητες και μ’αυτές θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια μεγάλη ομάδα".

Keylor: "Μίλησα μαζί του και είμαστε ευτυχείς που τον έχουμε κι ενθουσιασμένοι να’ναι έτσι. Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο να σχολιάσω. Ο Keylor είναι καθοριστικός εδώ και καιρό και θα συνεχίσει να’ναι. Θέλουμε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε αυτήν την απόδοση που έχει δώσει ο Keylor στη Μαδρίτη".

Εάν η Μαδρίτη υπογράψει έναν παίκτη, αυτή του εννέα θα’ταν η θέση που θα θέλατε περισσότερο; "Δεν θα μιλήσουμε για υποθέσεις, η πραγματικότητα είναι ότι είμαι πεπεισμένος για το ρόστερ μου. Για πράγματα που δεν έχουν συμβεί προτιμώ να μην μιλήσω".

Μιλήσατε με τον Cristiano και του ζητήσατε να μείνει; Θα’χατε υπογράψει αν γνωρίζατε ότι έφευγε; "Το δεύτερο, σαφώς ναι. Αναγνώριση στον Cristiano, αλλά επίσης και στη Μαδρίτη, που είναι πάνω απ’όλα κι όλους. Το να μίλησα μαζί του είναι άσχετο, πλέον είναι παρελθόν και τίποτα άλλο".

Ο Μπέιλ είπε στο Κίεβο ότι ήθελε εγγυήσεις ότι επρόκειτο να παίζει πάντα. Τι του έχετε πει για να’ναι χαρούμενος; «Είναι χαρούμενος, πολύ χαρούμενος με το να παίζει στη Μαδρίτη, αυτό είναι σίγουρο. Είναι ενθουσιασμένος με το να μείνει, είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να δείξει τον μεγάλο ποδοσφαιριστή που έχει μέσα. Έχω μιλήσει με αυτόν, όπως και μ’όλους. Την ιδέα του παιχνιδιού που έχουμε και το τι μας δίνει. Ξεκινάμε ένα μονοπάτι που θα’ναι όμορφο».

Vinicius: "Είναι πολύ νεαρό αγόρι και πολύ καλό για την ηλικία του. Είναι παίκτης μας ανεξάρτητα από οποιοδήποτε διοικητικό ζήτημα και θα’χει τα λεπτά που κρίνουμε. Ο Vinicius δημιουργεί ενθουσιασμό και το γεγονός να μπορούμε να δουλέψουμε μαζί του για το μέλλον. Αποστολή μας είναι να τον βοηθήσουμε να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Το ότι έχει μια άδεια ή μια άλλη δεν έχει σημασία, το σημαντικό είναι ότι θα δουλεύει μαζί μας καθημερινά".






Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.