News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Julen Lopetegui, ημέρα 1

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Του David G. Medina

Πρώτη δοκιμή ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον της United στο Champions Cup


Έχουν περάσει μόλις 67 ημέρες από τότε που η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε το Δέκατο Τρίτο στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου. Τότε, ο Zinedine Zidane κυβερνούσε την ομάδα που μόλις είχε γράψει ιστορία παίρνοντας το τρίτο διαδοχικό Champions League. Στο γήπεδο, παρά το ότι δεν σκόραρε εναντίον της Λίβερπουλ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε τα γαλόνια εκείνου που θα περάσει στην ιστορία ως ένας απ’τους μεγάλους στην ιστορία του συλλόγου... κι όλων των εποχών.

Κάτι περισσότερο από δύο μήνες μετά τον προπονητή και τον επιθετικό μόλις που μένει η ανάμνηση αυτής που είναι η δεύτερη χρυσή εποχή της Ρεάλ Μαδρίτης. Τόσο ο Γάλλος όσο κι ο Πορτογάλος αποφάσισαν από μόνοι τους ότι είχε τελειώσει η επιτυχημένη madridista φάση τους. Το έκαναν απότομα, απροσδόκητα, για ένα θεσμό που δεν έχει καταφέρει να απολαύσει πλήρως αυτό το καλοκαίρι, εξαιτίας των δύο πυρκαγιών, την κολοσσιαία πολλοστή ηπειρωτική επιτυχία.

Το τέλος μιας εποχής φέρνει την αρχή μιας άλλης. Στην περίπτωση αυτή, αυτή που ξεκινάει σήμερα ο Julen Lopetegui. Το στοίχημά του να προπονήσει την ομάδα όπου έπαιξε και κατεύθυνε τη θυγατρική της, μεταξύ άλλων λειτουργιών, του κόστισε τη θέση της εθνικής στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά από δύο χρόνια στα οποία είχε μια υποδειγματική φάση ομίλων. Αλλά αν ο Zizou κι ο CR7 είναι παρελθόν για τη Μαδρίτη, το Παγκόσμιο Κύπελλο και η La Roja είναι για τον Βάσκο προπονητή.

Να ξεκινήσει με το δεξί

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενός άλλου πρώην του Λευκού Οίκου όπως ο José Mourinho θα είναι ο πρώτος αντίπαλος ενός συνόλου που θα μετρήσει επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες τις πρώτες εβδομάδες εργασίας ενάντια σ’άλλους δύο ηπειρωτικούς κολοσσούς. Πρώτα, η Juve του Cristiano (αν κι ο Πορτογάλος δεν θα παίξει). Μετά, η Roma που έφτασε στα ημιτελικά του τελευταίου Champions League. Τα αποτελέσματα, στη Μαδρίτη, έχουν πάντα σημασία ακόμη και σε φιλικούς αγώνες. Ακόμα περισσότερο αν είναι δυνατόν αν είναι οι πρώτοι αγώνες ενός τεχνικού που γνωρίζει ότι δεν θα είναι εύκολο να κάνει να ξεχαστεί το προηγούμενο ένδοξο στάδιο, των τριών διαδοχικών τίτλων Champions League. Σχεδόν ψιλοπράματα.


Πέρα από αυτό που θα συμβεί σ’αυτό το International Champions Cup που έχει φέρει τον σύλλογο του Chamartín στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτοί οι τρεις αγώνες θα μετρήσουν το πραγματικό επίπεδο της σημερινής ομάδας... ενόψει του Ταλίν και του Ευρωπαϊκού Supercup. Εκεί περιμένει ένας απ’τους μεγάλους αντιπάλους της σεζόν, η ενισχυμένη Atlético του Diego Pablo Simeone. Εκεί, επιπλέον, ο σύλλογος θα μετρήσει αν αυτό που έχει στ’αποδυτήρια μπορεί να αναλάβει την περιπέτεια του να παλέψει για τους πέντε τίτλους που διακυβεύονται. Εκεί, εν ολίγοις, ο Lopetegui θα έχει την πρώτη δοκιμασία μιας θητείας που έχει πολλές άκρες προς καθορισμό.

Ενώ ο Julen περιμένει την άφιξη όλων των μουντιαλικών, έχει παραδοθεί στον πιο ταλαντούχο παίκτη της ομάδας. Είναι ο Gareth Bale, ο ήρωας του Κιέβου με τη ντομπλέτα του κι ένα golazo με ψαλιδάκι. Ο άνθρωπος, εν ολίγοις, που προορίζεται να ηγηθεί του πρότζεκτ αν η Μαδρίτη δεν καταλήξει να τινάξει τη μεταγραφική αγορά. Ο Ουαλός έχει κίνητρο με ένα ρόλο στον οποίο δεν μπορούσε ποτέ να’χει πρόσβαση λόγω της πανταχού παρουσίας του Cristiano, αλλά που τώρα μπορεί να τον οδηγήσει εκεί όπου επεσήμαναν όλα τα φώτα όταν ο Florentino Perez πάλεψε με τον Levy για τη μεταγραφή του πριν από πέντε χρόνια.

Γαλόνια για τον Bale

Τα γαλόνια του Gareth είναι το πιο εμφανές από αυτές τις δύο πρώτες εβδομάδες της δουλειάς του Lopetegui. Μένει να φανεί το σχέδιό του στο γήπεδο, το σύστημα παιχνιδιού του, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, η ένταση των παικτών του, όταν μόλις τώρα αρχίζουν την προετοιμασία κι ένας μακρύς κατάλογος αμφιβολιών που θ’αρχίσουν να επιλύονται σήμερα σ’αυτό που θα’ναι το πρώτο κεφάλαιο της Εποχής Julen Lopetegui στη Ρεάλ Μαδρίτης.






Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.