News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η σκληρή ζωή στον γαλαξία της Ρεάλ Μαδρίτης

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Του J. L. Calderón

Asensio, Bale ή Kovacic, οι τελευταίοι που θέτουν την αποχώρησή τους για να έχουν μεγαλύτερο ρόλο


"Θέλω να παίζω περισσότερο". Είναι μια επαναλαμβανόμενη φράση των παικτών της Μαδρίτης στις τελευταίες σεζόν και η οποία αντανακλά το πόσο σκληρή είναι η ζωή στο λευκό γαλαξία, όπου χρόνο μετά το χρόνο υπάρχουν παίκτες που θα’ταν βασικότατοι σε πολλές μεγάλες ομάδες, αλλά που στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν βρίσκουν το ρόλο που θέλουν.

Είναι η ταινία όλων των ετών, ένα ευλογημένο πρόβλημα με το οποίο πρέπει να ασχολείται το club σε κάθε αγορά. Ο Asensio ήταν ο τελευταίος που προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των λευκών παικτών στους οποίους έχει τελειώσει η υπομονή φτάνοντας να ζητήσουν την έξοδό τους σε αναζήτηση περισσότερων ευκαιριών για να αισθάνονται σημαντικοί. Μαζί με τον Asensio, ο οποίος άφησε πρόσφατα το μέλλον του στον αέρα, τον συνοδεύουν στο νέο κεφάλαιο αυτής της ιστορίας οι Bale και Kovacic. Αυτοί οι δύο τελευταίοι ήταν πολύ πιο κατηγορηματικοί απ’το λευκό 20. Ο Bale θέλει να παίζει περισσότερο, ν’ανακτήσει τα χαμένα γαλόνια. Ο Kovacic θέλει να φύγει ευθέως επειδή ούτε ο Julen ούτε κανείς δεν πρόκειται να του εγγυηθεί το να’ναι βασικός εβδομάδα μετά την εβδομάδα, το οποίο είναι αυτό που χρειάζεται και για το οποίο έχει ζητήσει να φύγει.

Γιατί εδώ και κάποιο διάστημα σε αυτό το μέρος η Μαδρίτη έχει οπλίσει μια καλή εντεκάδα που έχει αφήσει λίγο χώρο στο υπόλοιπο ρόστερ. Επειδή δεν είναι ούτε και θέμα λεπτών, πρόκειται για βαρύτητα στην ομάδα, για σημασία, του να παίζουν τις καθοριστικές μονομαχίες του Champions League ή της Liga. Κι εκεί η εντεκάδα έχει πολλές σεζόν που είναι πρακτικά καθορισμένη, εκτός από κάποιες συγκεκριμένες αλλαγές. Οι Keylor, Ramos, Marcelo, Carvajal, Kroos, Casemiro, Modric, Cristiano ή Benzema έχουν κυριαρχήσει με εξουσία.

Να νιώθουν σημαντικοί

Λεπτά έχουν υπάρξει για όλους, αλλά όχι όλα όσα θα ήθελαν αστέρια όπως ο James, ο Morata, ο Danilo, ο Isco ή ο Varane, άλλοι παίκτες που στο παρελθόν ύψωσαν τη φωνή τους ζητώντας μεγαλύτερο ρόλο ή αλλιώς θα μελετούσαν τη δυνατότητα της εξόδου απ’το σύλλογο. Οι James Rodriguez, Morata και Danilo, οι πιο πρόσφατοι, δεν άντεξαν την κατάστασή τους κι έφυγαν γι’αυτό το λόγο.

Ακριβώς αυτοί ήταν οι λόγοι για τους οποίους η Μαδρίτη δεν μπόρεσε να κρατήσει το μεγάλο ρόστερ που της έδωσε το νταμπλ της Liga και του Champions League. Έφυγαν σημαντικοί παίκτες και ήρθαν άλλοι νεότεροι μεγάλης προοπτικής σε αναζήτηση ευκαιριών, αλλά όλοι έχουν διαπιστώσει πόσο δύσκολη είναι η ζωή στη Ρεάλ Μαδρίτης σε αθλητικό επίπεδο. Ceballos, Theo, Llorente, Mayoral και Vallejo έχουν παίξει πολύ λίγο και πολλοί εξ αυτών είναι σε αναμονή του ποιος θα’ναι ο ρόλος τους την επόμενη σεζόν για να εξετάσουν την κατάστασή τους στο λευκό club, όπως στην περίπτωση του Ceballos.

Ακόμη, αυτή η κατάσταση έχει επηρεάσει κάποιες μεταγραφές, όπως εκείνη του Mbappé, ο οποίος δεν είχε πολύ ξεκάθαρη την άφιξή του στη Ρεάλ Μαδρίτης, όσο υπήρχε ολόκληρο το BBC, το οποίο θα καθόριζε τον ρόλο του.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.