News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν πρέπει να φοβάται χωρίς τον Cristiano: βελτιώνει τον μέσο όρο νίκης χωρίς αυτόν

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Του Endika Nuñez

Η στατιστική δεν υποφέρει χωρίς τον Πορτογάλο

Ο Cristiano Ronaldo είναι ένας απ’τους καλύτερους σκόρερ στην ιστορία του club, αλλά δεν είναι απαραίτητος. Στα λίγα παιχνίδια που έλειψε αυτά τα χρόνια, η ομάδα παρέμεινε σε πολύ υψηλό επίπεδο


Είναι πραγματικά τόσο απαραίτητος ο Cristiano; Πώς έχει παίξει η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς αυτόν;

Εάν αναλυθούν οι τελευταίες τέσσερις σεζόν, όπου η Μαδρίτη έχει κερδίσει τρία διαδοχικά Champions League και μια Liga, το merengue club έχει επιτύχει μια καλύτερη αναλογία νικών χωρίς τον Cristiano παρά με αυτόν. Εκτός απ’την σεζόν 2014/15 στην οποία η Μαδρίτη είχε κατά μέσο όρο 2,5 βαθμούς ανά αγωνιστική -τα πήγε χειρότερα όταν ο παίκτης βιτρίνα της δεν ήταν στο γήπεδο, με δύο βαθμούς ανά αγώνα-, τις τρεις επόμενες σεζόν η Μαδρίτη έχει πάρει περισσότερους βαθμούς χωρίς τον Ρονάλντο.
 
Βαθμοί που κερδήθηκαν ανά αγώνα με τον Κριστιάνο (με πορτοκαλί) και χωρίς αυτόν
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των αγώνων χωρίς τον Πορτογάλο είναι ιδιαίτερα χαμηλός -24 αγώνες σε τέσσερα χρόνια-, το οποίο κάνει να αναλύονται τα δεδομένα με σύνεση.

Είναι ένας παραγωγός, αλλά πρέπει να εκτελεί

Έχουμε πει ότι η συμβολή του Cristiano στην Ρεάλ Μαδρίτης στο επίπεδο των τίτλων ήταν τεράστια, αλλά δεν είναι τόσο αν μιλάμε για τη συμβολή του στο γήπεδο.

Μπορεί να εκτιμηθεί στο γράφημα η συνεισφορά στην ομάδα -σε γκολ- από έναν παίκτη που σχετίζεται με τη συνεισφορά του στην ομάδα -επίσης σε γκολ- χωρίς να’χει μοιράσει ασίστ ούτε να εκτελεί στον στόχο. Βασικά, αυτό που αντιπροσωπεύει το γράφημα είναι η συμμετοχή του παίκτη στις ενέργειες της επίθεσης.
 
Ο Κριστιάνο συμβάλει μόνο αν τελειώνει αυτός (με γκρι ακόμα 2000 παίκτες απ'τα 5 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα), (στον οριζόντιο άξονα: γκολ στα οποία συνέβαλε ο κάθε παίκτης χωρίς να δώσει ασίστ ή να εκτελέσει)
Σ’αυτές, ο Κριστιάνο φαίνεται πολύ αποτελεσματικός αν ψάχνει το τέρμα ή αν μοιράζει κάποια ασίστ. Αντίθετα, σε δράσεις επίθεσης που δεν συμμετέχει ως εκτελεστής, δεν είναι τόσο.

Αυτό πρέπει να το εξετάσουμε στο σωστό πλαίσιο· ο Cristiano είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο, αλλά δεν είναι μεταξύ των καλύτερων σε αυτό το τμήμα.

Τα αστέρια σβήνουν επίσης

Ο νέος "bianconero", έχει υπογραφεί από τη Juventus για περισσότερα από εκατό εκατομμύρια ευρώ. Στα 33 του κι αφού άφησε πίσω αυτό που ήταν μέχρι τώρα το σπίτι του, ο CR7 θα αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις στην Serie A.

Μένει ακόμα να φανεί η προσαρμογή του στο ιταλικό πρωτάθλημα, όπου ο τρόπος παιχνιδιού και ζωής είναι διαφορετικός. Επιπλέον, η απόδοση του Πορτογάλου μειώνεται με την πάροδο των ετών.
 
Αναμενόμενα γκολ και ασίστ από 2000 παίκτες στα 5 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
Η καλύτερη σεζόν του με τη λευκή φανέλα ήταν η 2014/15, όπου κατάφερε να σκοράρει 48 γκολ στο πρωτάθλημα, σχεδόν 9 περισσότερα απ’όσα αναμενόταν να σκοράρει. Την επόμενη σεζόν έφτασε το νούμερο των 35 γκολ, την περασμένη σεζόν 25 και στην φετινή 26.

Αυτές τις τελευταίες τρεις σεζόν ήταν πιο ασταθής, αν κι όχι πάρα πολύ, βάζοντας δύο γκολ λιγότερα από ό, τι αναμενόταν να βάλει. Επιπλέον, σημείωσε μια βελτίωση στην παραγωγικότητα την περασμένη σεζόν, όπου τελείωσε με 26 γκολ σε 27 παιχνίδια, χάνοντας περισσότερα παιχνίδια από ό, τι συνήθως.

Αν επικεντρωθούμε στις ασίστ που αναμενόταν να δώσει, ήταν επτά βαθμούς καλύτερα απ’ότι του έδιναν οι πιθανότητες.


Ο Cristiano θα αντιμετωπίσει την τέταρτη επαγγελματική του εποχή στο Τορίνο και θα αγωνιστεί για να είναι μεταξύ των πρώτων τόσο ατομικά όσο και συλλογικά.

Θα πρέπει να προσαρμοστεί στο πρωτάθλημα και να κωπηλατήσει κόντρα στο ρεύμα για να συνεχίσει να μονοπωλεί το πρώτο πλάνο, το οποίο, απ’την πλευρά της, η Μαδρίτη θα συνεχίσει να το κάνει.






Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.