News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Έτσι είναι η υπόθεση του Cristiano Ronaldo: η μάχη για το πώς να φύγει

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Της Patricia Terroba

Το λευκό club κι ο ποδοσφαιριστής μάχονται τώρα για το πώς να διαχειριστούν το αντίο


Η έξοδος του Κριστιάνο Ρονάλντο απ'τη Ρεάλ Μαδρίτης και η πιθανή προσγείωσή του στο Τορίνο έχει εισέλθει πλέον στην αποφασιστική της φάση. Μετά τις συζητήσεις που έγιναν με τον πράκτορα του παίκτη, Jorge Mendes, και τον γενικό διευθυντή του λευκού συνόλου, Jose Angel Sanchez, το τελευταίο κι οριστικό βήμα θα’ταν μια επίσημη παρουσίαση, από πλευράς της Γιουβέντους, της σταθερής προσφοράς για τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή. Τα περίφημα 100 εκατομμύρια με τα οποία ο Cristiano θα'χε ελεύθερο δρόμο για να πάει στην ιταλική ομάδα.

Ωστόσο, πίσω απ'αυτό το ποσό κρύβονται άλλα εμπόδια για να σφραγιστεί η συμφωνία. Μερικές περίπλοκες λεπτομέρειες για να φτάσουν τα δύο μέρη σε συμφωνία: Ρεάλ Μαδρίτης και Κριστιάνο. Είναι η «μάχη του πως να φύγει» στην οποία τα 100 εκατομμύρια μένουν σ'ένα δεύτερο πλάνο. Επειδή πέρα ​​απ'τα χρήματα, σύλλογος και παίκτης συγκρούονται επίσης στους τρόπους στην υπογραφή της εξόδου του παίκτη. Η Μαδρίτη θέλει ένα «συμφωνημένο» αντίο, στο οποίο ο Κριστιάνο αναλαμβάνει την ευθύνη για την αποχώρησή του για να δώσει το πράσινο φως στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, η «υπενθύμιση» ότι η ρήτρα παραμένει 1 δις ερμηνεύεται ως μια διπλή πρόθεση της Μαδρίτης: Απ'τη μία πλευρά, να διατηρήσει «το πάνω χέρι» στη διαπραγμάτευση και να μπορέσει ακόμη και να «γδάρει» κάτι περισσότερο απ'αυτό το ποσό και να φτάσει τα 120 εκατομμύρια στην τελική μεταγραφή. Απ'την άλλη, και το πιο σημαντικό, να'χει τα ηνία της επικοινωνίας και να καταλάβει η κοινή γνώμη ότι το λευκό club δεν θέλει να απαλλαγεί απ'τον παίκτη. Εν τω μεταξύ, ο Κριστιάνο βρίσκεται σε διαφορετική πορεία, εκείνη της ώθησης να φύγει. Είναι η τωρινή κόντρα, πολύ πιο πέρα ​​απ'τα 100 εκατομμύρια που βάζει η Juve στο τραπέζι.

Περιμένει να εκφραστεί ο Cristiano

Ανοιχτό στο να εξετάσει την έξοδο και να ικανοποιήσει την επιθυμία του Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά πάντα εφόσον είναι ο παίκτης ο πρώτος που ανακοινώνει δημόσια την βούλησή του να φύγει απ'τη Ρεάλ Μαδρίτης. Έτσι είναι το λευκό club που περιμένει ακόμα την προσφορά της Juventus και, πάνω απ'αυτή, μια ανακοίνωση του παίκτη σε σχέση με τις επιθυμίες του να αφήσει την οντότητα για να παίξει σε άλλο σύλλογο.

Η Μαδρίτη αναλαμβάνει τη δέσμευση με τον Κριστιάνο γύρω από μια υποθετική μείωση της ρήτρας απ'το 1 δις στα 100 πάντα εφόσον ο Ρονάλντο επανεπιβεβαιώσει τη θέση του να αλλάξει αέρα. Χωρίς αυτές τις λέξεις, δεν υπάρχει μείωση.

Είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεμπλοκάρει η κατάσταση. Το λευκό club δεν θέλει σαπουνόπερες ούτε και να επιμηκυνθεί περισσότερο απ'όσο πρέπει μια επιχείρηση αυτού του μεγέθους μ'έναν ποδοσφαιριστή που είναι πια μύθος του συλλόγου. Προτίθεται και θέλει μια έξοδο όσο το δυνατόν φιλικότερη για να στέψει μια σχέση που ήταν πολύ κερδοφόρα και για τα δύο μέρη. Αλλά η απαίτηση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων είναι η πρότερη δήλωση του Κριστιάνο, στην οποία να λέει ότι θέλει να φύγει.

Ο Cristiano δεν θέλει να του γράψουν την ιστορία

Ο Cristiano Ronaldo επανεμφανίστηκε στο Costa Navarino της Ελλάδας, όπου θα περάσει το πρώτο μέρος των διακοπών του με την οικογένειά του, ενώ στην Ισπανία μαγειρεύεται η έξοδος του απ'την Ρεάλ Μαδρίτης. Η μάχη δεν είναι να συζητηθεί αν θα συνεχίσει ή όχι στα λευκά. Η ιστορία είναι πως θα τελειώσει να συμφωνήσει την έξοδο του. Γνωρίζει ήδη ότι ο λευκός σύλλογος του έχει ζητήσει να κάνει το πρώτο βήμα, να εκφραστεί και να πει δημοσίως ότι θέλει να φύγει από τη Μαδρίτη. Με αυτή την έννοια, τα λόγια του Jorge Mendes, του αντιπροσώπου του, στην εφημερίδα Record, μπορούν να χαράξουν το δρόμο. Ο Cristiano δε θέλει να καθυστερήσει η επιχείρηση της μεταγραφής του, αλλά ούτε και θέλει να'ναι η Μαδρίτη που θα πει την ιστορία της αποχώρησής του.

Ο Ρονάλντο ξέρει ήδη ότι η αποχώρησή του μπορεί να στραβώσει αν δείξει αδιαλλαξία κατά τη στιγμή της επικοινωνίας του αντίο. Η Μαδρίτη επικαλείται την πραγματική ρήτρα του για να τον αναγκάσει να εξηγήσει την αποχώρησή του. Το έγγραφο των 100 εκατομμυρίων είναι βρεμένο χαρτί εάν ο Ρονάλντο δεν εκφραστεί σε μια έννοια παρόμοια με εκείνη του αντιπροσώπου του. Μιας κι έχει δώσει το λόγο του στη Γιουβέντους, μιας κι έχει αρχίσει τη μετακόμισή του στο Τορίνο και μιας και δεν μπορεί να αντέξει άλλο τον Φλορεντίνο Πέρεθ, θα μπορούσε να δεχτεί για να ξεμπλοκάρει την κατάσταση.

Ένα πράγμα είναι αυτό κι ένα άλλο να αγοράσει τη σιωπή του όταν πάψει να ανήκει στην πειθαρχία της Μαδρίτης. Ο Cristiano, ο οποίος θέλει μια έξοδο σε ένα χαμηλό τόνο, χωρίς εκδηλώσεις και με τις ελάχιστες συγκινήσεις, δεν είναι πρόθυμος να υπογράψει μια ρήτρα εμπιστευτικότητας που θα τον εμπόδιζε στο μέλλον να δώσει την εκδοχή του, κάποιων γεγονότων που κατά τη γνώμη του, τον έχουν οδηγήσει να εγκαταλείψει τη Μαδρίτη, όταν το πραγματικό του όνειρο ήταν να αποσυρθεί στα λευκά.

Η Γιουβέντους ζητάει το λογαριασμό... των 100 εκατομμυρίων

Η Juventus εν τω μεταξύ περιμένει να της φέρουν το λογαριασμό για να πληρώσει. Ο Andrea Agnelli, ο πρόεδρος του συλλόγου του Τορίνο, περιμένει την τελική επιβεβαίωση απ'τον Jorge Mendes ότι η τιμή για να πάρει τον Κριστιάνο Ρονάλντο απ'τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι 100 εκατομμύρια ευρώ και να κάνει έτσι οριστικά τη μεταγραφή. Ο Agnelli, σε στενή συνεργασία με τους κύριους μετόχους του club -μεταξύ αυτών η ισχυρή FIAT - κατέληξε στο συμπέρασμα ότι γι'αυτό το ποσό η επιχείρηση ήταν βιώσιμη και κερδοφόρα.

Ο Agnelli δεν υπολογίζει μόνο στην προφανή ποδοσφαιρική συνεισφορά και στο άλμα της ποιότητας που μπορεί να προσφέρει ο Cristiano στην ομάδα του, αλλά γνωρίζει επίσης ότι υπογράφει μια διεθνή μάρκα που θα επεκτείνει σε όλο τον κόσμο την εικόνα της Juventus, με τη σημαντική οικονομική απόδοση που συνεπάγεται αυτό. Ο ίδιος ο Τορινέζος πρόεδρος έχει μιλήσει ήδη επανειλημμένα με το πορτογαλικό αστέρι για να μάθει προσωπικά τη διαθεσιμότητά του και να'χει το λόγο του παίκτη να βρεθεί στην ομάδα του. Τώρα μένει μόνο, όπως τον διαβεβαίωσαν στο παρελθόν, να επιβεβαιωθεί ότι η τιμή είναι 100 εκατομμύρια.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.