News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τα 6 ανοικτά μέτωπα της Μαδρίτης ή γιατί είναι το πιο δύσκολο καλοκαίρι του Florentino Pérez

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Του Fermin de la Calle

Στο οικονομικό και στο θεσμικό

Ο Florentino αντιμετωπίζει το πιο σκληρό καλοκαίρι του από τότε που είναι πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο, ο ηγέτης πιστεύει ότι θα κλείσει πληγές και θα επιλύσει προβλήματα


Απομένει λιγότερο από μια εβδομάδα έτσι ώστε τον Ιούλιο ν’ανοίξει ο χορός των μεταγραφών. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει αρκετά ανοιχτά μέτωπα, έξι για να’μαστε ακριβείς. Η ανανέωση του ρόστερ και η αδύνατη υπογραφή του Neymar, ο οποίος έχει γίνει μια εμμονή για τον πρόεδρο, είναι οι δύο προτεραιότητες. Υπάρχουν όμως κι άλλες στο οικονομικό και στο θεσμικό που ο σύλλογος πρέπει να επιλύσει το συντομότερο δυνατόν. Ο Florentino Pérez αντιμετωπίζει το πιο περίπλοκο καλοκαίρι από τότε που είναι λευκός πρόεδρος. Ωστόσο, ο ηγέτης ελπίζει να κλείσει πληγές και να επιλύσει τα προβλήματα που απαριθμούμε στη συνέχεια.

Πόλεμος με τον Tebas

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ταχθεί κατά της ανάθεσης των διεθνών δικαιωμάτων της Liga αποκλειστικά στη Mediapro για το τμήμα που αντιστοιχεί στην περίοδο απ’το 2021 μέχρι το 2024. Η Liga είχε αναθέσει για τρία χρόνια την αποκλειστικότητα για να ενεργεί ως εταίρος της ίδιας εταιρείας απ’το 2018 έως το 2021. Και τώρα προτίθεται να επεκτείνει αυτή την αποκλειστικότητα στην εταιρεία του Jaume Roures, εταίρου του Tebas στο παρελθόν, μέχρι το 2021, επιπλέον με ​ τη χορήγηση μιας προμήθειας ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ. Όταν συνεδρίασε το Σώμα Ελέγχου, καταγράφηκαν πέντε ψήφοι υπέρ της πρότασης του Tebas κι μία κατά, αυτή της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Florentino κι ο José Ángel Sánchez δεν κρύβουν την αντίθεσή τους στην "ευνοϊκή μεταχείριση" της Liga προς τη Mediapro. Η διαχείριση της LaLiga, με περισσότερους από 500 υπαλλήλους, συνεχίζει να εισπράττει πολύ χαμηλότερα έσοδα απ’αυτά που καταγράφει η αγγλική Premier, κάτι που ο Florentino δεν κατανοεί.

Αποκατάσταση των σχέσεων με την Ομοσπονδία

Η αιφνιδιαστική υπογραφή απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης του Julen Lopetegui, ομοσπονδιακός προπονητής κατά τη στιγμή της διαπραγμάτευσης και της συμφωνίας, έχει προκαλέσει ένα ρήγμα μεταξύ του Florentino Perez και του Luis Rubiales. Η απόφαση του προέδρου της Ομοσπονδίας ν’απολύσει τον Lopetegui αφού έμαθε τη συμφωνία του ομοσπονδιακού με τη Μαδρίτη προκάλεσε την οργή του λευκού προέδρου, ο οποίος στην παρουσίαση του Lopetegui στο Μπερναμπέου επιτέθηκε σκληρά στον Rubiales. «Ενημέρωσα την Ομοσπονδία για το τι συνέβαινε. Η απόφαση του Rubiales είναι μια παράλογη αντίδραση παρεξηγημένης υπερηφάνειας. Λίγες ώρες αργότερα, έδωσε μια δυσανάλογη, άδικη και πρωτοφανή απάντηση», δήλωσε ο Florentino. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο δεν ήταν άσχημες, αλλά το περιστατικό του Lopetegui έχει απομακρύνει το σύλλογο απ’τους διαχειριστές της νέας Ομοσπονδίας.

Η ανανέωση του ρόστερ

Ο merengue πρόεδρος αναλαμβάνει μια περίπλοκη ανανέωση του ρόστερ μετά από κανά δύο καλοκαίρια χωρίς να πειράζει τη σπονδυλική στήλη της ομάδας. Το στοίχημα του περασμένου καλοκαιριού για τους 'pavones' δεν έπεισε τον Zidane, ο οποίος κατέληξε να στείλει στις κερκίδες επανειλημμένως τους Vallejo, Ceballos, Llorente ή Mayoral. Ο Ζιντάν ξεκίνησε μια κόντρα με τον Φλορεντίνο για το θέμα της υπογραφής του τερματοφύλακα, απορρίπτοντας τον Ιανουάριο την άφιξη του Κέπα, τον οποίο είχε κλείσει ο πρόεδρος. Η υπογραφή ενός στόπερ ή ενός αμυντικογενή παίκτη και η ανανέωση του BBC, στην οποία ο Benzema έχει δείξει ένα διακριτικό επίπεδο κι ο Bale σκέφτεται να επιστρέψει στην Premier, είναι οι δύο πιο πιεστικές ανάγκες.


Η αδύνατη υπογραφή του Neymar

Ο Florentino Perez δεν έχει κρύψει ότι ο στόχος προτεραιότητας της ομάδας του αυτό το καλοκαίρι είναι η υπογραφή του Neymar. Ο Βραζιλιάνος έχει κάνει πολλά νεύματα για την αποχώρησή του και στην Παρί Σεν Ζερμέν δεν είναι ξένοι προς την επιθυμία του παίκτη να αποχωρήσει απ’τον σύλλογο και το γαλλικό πρωτάθλημα, αλλά στο Μπερναμπέου έχουν συναντήσει την κατηγορηματική άρνηση του Al-Khelaifi, ο οποίος έχει επαναλάβει δημοσίως ότι «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μην παίζει ο Neymar την επόμενη σεζόν στην PSG». Φαίνεται ότι ο παίκτης έχει ρίξει πετσέτα, μπροστά στην άρνηση του αφεντικού του, αν κι ο Perez διατηρεί τις ελπίδες και θα εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες για να πάρει τις υπηρεσίες του Neymar, ένα πολύ κερδοφόρο διαφημιστικό προϊόν.

Επιτυχία με τον Lopetegui

Ο Florentino υποσχόταν ένα ήσυχο καλοκαίρι μετά την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου Τσάμπιονς Λιγκ και με τον Zidane σταθεροποιημένο στον madridista πάγκο. Αλλά ο πύργος από τραπουλόχαρτα κατέρρευσε με την απροσδόκητη παραίτηση του Ζιζού. Ο πάγκος έμεινε ορφανός κι ο Florentino αντέδρασε γρήγορα, παρά το ότι πήρε αρκετές αρνήσεις. Ο Γερμανός Löw απέρριψε τη λευκή προσφορά, ούτε κι ο Allegri θέλησε να δεχθεί την προσφορά κι ο Pochettino μόλις ανανέωσε με την Tottenham. Μπροστά σ’αυτό το σενάριο, ο πρόεδρος αντέδρασε έξυπνα και γρήγορα κλείνοντας την πρόσληψη του Julen Lopetegui, μια υπογραφή που έχει προκαλέσει μια φθορά στην εικόνα του συλλόγου, λόγω της εγγύτητας του Παγκοσμίου Κυπέλλου κι αυτού που έχει δημιουργήσει γύρω απ’την εθνική. Ο Lopetegui έχει υπογράψει για τρεις σεζόν. Θα πρέπει να δούμε αν θα αντέξει στον λευκό πάγκο. Ο προηγούμενος προπονητής με λευκό παρελθόν, ο Rafa Benítez, διήρκεσε έξι μήνες. Ο Lopetegui, φυσικά, έχει την έγκριση των βαρέων βαρών της εθνικής.

Ένας επενδυτής που να πληρώσει το νέο Bernabéu

Στο οικονομικό, το πρώτο καθήκον που εμφανίζεται στον κατάλογο του Dave Hopkinson, του Καναδού εκτελεστικού που υπέγραψε ο Perez για να εκτοξεύσει τα έσοδα του συλλόγου, είναι η εξεύρεση ενός χορηγού για το όνομα του γηπέδου, τα περίφημα «δικαιώματα ονοματοδοσίας» του Bernabéu, μετά την άτακτη φυγή της πετρελαϊκής εταιρείας του Αμπού Ντάμπι, IPIC, με την οποία υπέγραψε στο παρελθόν μια σύμβαση ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Χόπκινσον γνωρίζει ότι η επίτευξη της πρόσληψης ενός επενδυτή για να αναλάβει την αναδιαμόρφωση θα ξεκαθάριζε το άμεσο μέλλον του συλλόγου. Επιπλέον, πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί τη σύμβαση με την Adidas, η οποία έχει καταστεί παρωχημένη μετά την επίτευξη του τρίτου συνεχόμενου Champions League απ’τους λευκούς.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.