News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η προετοιμασία της Μαδρίτης: το "campus Julen Lopetegui"

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Του Santiago Siguero

Ο τεχνικός πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον των Ceballos, Llorente, Vinícius, Lunin...


Στα μέσα Ιουλίου (η πιο πιθανή ημερομηνία είναι η 16η, αν και δεν είναι ακόμη επίσημη), ο Julen Lopetegui αναμένει στο Valdebebas εννέα μέλη του πρώτου ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης 2018-19, αν δεν συμβούν πριν εξελίξεις υπό τη μορφή μεταγραφής ή δανεισμού. Για ορισμένους, όπως συμβαίνει με τον Karim Benzema, δεν θα’ναι παρά μια αυστηρή παρακολούθηση της μεθοδολογίας. Αλλά για τους υπόλοιπους, θα’ναι η αρχή μιας προετοιμασίας στην οποία μπορούν να διαμορφώσουν το άμεσο μέλλον τους στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο νέος προπονητής αποφασίζει.

Μιλάμε για παίκτες όπως ο Dani Ceballos, ο οποίος είχε περισσότερο από αποφασισμένη την αποχώρησή του αν είχε συνεχίσει να ηγείται ο Zidane της πρώτης λευκής ομάδας. Με το αντίο του Γάλλου προπονητή ανοίγει μια νέα εποχή για τον πρώην της Μπέτις. Και, πάνω απ’όλα, λαμβάνοντας υπόψη την προσγείωση του Lopetegui στο club του Chamartín. Ο προπονητής γνωρίζει καλά τον Ceballos από τις χαμηλότερες κατηγορίες της εθνικής, το περιβάλλον εκπαίδευσης του Βάσκου πριν κάνει το άλμα στην Πόρτο το 2014. Ο Ceballos έχει ενώπιόν του μια επανεπικύρωση μπορεί να μετατραπεί σε μια χρυσή ευκαιρία αν ο Ματέο Κόβασιτς καταλήξει να πετύχει το στόχο του, που δεν είναι άλλος απ’το να φύγει απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης αυτό το καλοκαίρι σε αναζήτηση λεπτών.

Το ίδιο ισχύει και για τον Marcos Llorente, ένας άλλος λίγο χρησιμοποιημένος ποδοσφαιριστής απ’τον Ζιντάν που αντιμετωπίζει τώρα την πρόκληση να πείσει τον νέο προπονητή ότι είναι ένας έγκυρος παίκτης για ν’αποτελεί μέρος του πρώτου ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Μαδριλένος μέσος πιστεύει ότι μπορεί να συνεισφέρει περισσότερο από ό, τι έδειξε στα 20 παιχνίδια που είχε με τον Zidane.

Διαφορετικές περιπτώσεις είναι ο Jesús Vallejo κι ο Theo Hernández. Είναι αποφασισμένο ότι ο στόπερ κι ο αριστερός μπακ θα συνεχίσουν στο πρώτο ρόστερ. Στην περίπτωση του aragonés, πρόκειται για ένα ρητό αίτημα του Julen, ο οποίος τον συμπεριέλαβε ήδη στην προεπιλογή των 25 για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, πριν απ’το επεισόδιο της απόλυσης του απ’τον Luis Rubiales. Ο Lopetegui εμπιστεύεται τον Vallejo, τον οποίο οι τραυματισμοί και η έλλειψη διάρκειας τιμώρησαν στον πρώτο του χρόνο στα λευκά. Εν τω μεταξύ, ο Theo φαίνεται ότι έχει εγκατασταθεί ως αντικαταστάτης του Marcelo. Αν κι αναμενόταν περισσότερα απ’αυτόν στον πρώτο χρόνο του, στον σύλλογο αποδέχονται την τεράστια δυσκολία που σημαίνει να ανταγωνίζεται τον Βραζιλιάνο διεθνή. Ένα τείχος που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει ο Fabio Coentrao, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, θα’πρεπε να βρίσκεται στην έναρξη της madridista προετοιμασίας.

Προσοχή στους νέους

Η προετοιμασία θα χρησιμεύσει επίσης για να κάνουν την προσγείωσή τους στη Μαδρίτη δύο παίκτες των οποίων οι μεταγραφές έχουν αποτελέσει σημαντικές μιντιακές αναταραχές. Ειδικά στην περίπτωση του Vinícius Júnior, του επιθετικού απ’την Flamengo για τον οποίο η Μαδρίτη κατέβαλε 45 εκατομμύρια ευρώ. Ο Βραζιλιάνος θα’ρθει στη Μαδρίτη μόλις κλείσει τα 18 (στις 12 Ιουλίου) και με στόχο να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Lopetegui, αν και, αυτές τις στιγμές, φαίνεται δύσκολο να καταφέρει να κερδίσει μια θέση στο πρώτο ρόστερ. Είναι ήδη πολλά τα club που έχουν χτυπήσει τις πόρτες της Μαδρίτης για να πετύχουν τον δανεισμό του μαργαριταριού της Fla, επιλογή που τη σήμερον ημέρα φαίνεται η πιο βιώσιμη για το μέλλον του νεαρού παίκτη.

Μαζί με τον Vinicius θα φτάσει στη Μαδρίτη ο Andriy Lunin, του οποίου η υπογραφή για το λευκό club έγινε επίσημη την περασμένη εβδομάδα. Με κόστος 8,5 εκατομμυρίων ευρώ (συν τέσσερα σε μεταβλητές), για τον 19χρονο τερματοφύλακα, που προέρχεται απ’τη Zorya Luhansk, όλες οι επιλογές είναι ανοικτές. Κι αυτό το όλες συμπεριλαμβάνει μια πραγματική πιθανότητα ν’αποτελέσει μέλος του πρώτου ρόστερ αν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Μαδρίτης και Roma για τον Alisson Becker δεν καταλήξουν να αποκρυσταλλωθούν σε μια μεταγραφή του Βραζιλιάνου διεθνή τερματοφύλακα για τον λευκό σύλλογο. Άλλοι πιθανοί προορισμοί για τον Ουκρανό τερματοφύλακα είναι η Castilla ή, πιο πιθανόν, ο δανεισμός του σ’ένα ισπανικό ή ευρωπαϊκό σύλλογο μέσου-υψηλού επιπέδου για να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του. Όλες οι αποφάσεις θα παρθούν στο Campus Julen Lopetegui.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.