News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Νάπολι θέλει να υπογράψει τον Kovacic

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Του J. L. Calderón

Ήταν ένας απ’τους παίκτες που έλαβαν τις περισσότερες προσφορές το περασμένο καλοκαίρι


Η Νάπολι είναι μία απ’τις ισχυρότερες ομάδες που είναι πρόθυμες να υποβάλουν προσφορά για να επιτύχουν την υπογραφή του Mateo Kovacic. Δεν είναι η μόνη, αλλά είναι μια απ’τις πιο ενδιαφερόμενες. Θα σήμαινε την επιστροφή του Κροάτη στο ιταλικό ποδόσφαιρο, απ 'όπου τον υπέγραψε η Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2015 με την καταβολή 30 εκατομμυρίων ευρώ στην Ίντερ για να βάλει το κερασάκι στο πρότζεκτ του Ράφα Μπενίτεθ.

Ο Kovacic κατέστησε ξεκάθαρη στη MARCA την πρόθεσή του να εγκαταλείψει τη Μαδρίτη και οι προτάσεις δεν του λείπουν. Μάλιστα, συλλέγει ομάδες απ’το περασμένο καλοκαίρι, όταν έκανε ήδη μια κίνηση για να φύγει. Απ’το ίδιο λευκό club παραδέχονται ότι ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές για τους οποίους έλαβαν τις περισσότερες επίσημες προτάσεις. Ωστόσο, οι έξοδοι σημαντικών ανδρών, όπως ο Morata, ο James ή Pepe καταδίκασαν τον Kovacic να υπομείνει άλλο ένα έτος, επειδή ο Ζιντάν δεν ήταν διατεθειμένος να αποδυναμώσει περισσότερο το ρόστερ.

Τώρα ο Kovacic έχει υπάρξει ο πρώτος που ανακοίνωσε ότι θέλει να φύγει. Μια κατάσταση που θυμίζει αυτή του Morata, ο οποίος είχε πολύ σαφή την απόφασή του και η Μαδρίτη δεν είχε άλλη επιλογή απ’το να τον πουλήσει. Τώρα συμβαίνει το ίδιο με τον Mateo. Η Μαδρίτη δεν θέλει να τον αποχωριστεί, αλλά η σταθερή στάση του παίκτη -έχει συμβόλαιο μέχρι το 2021- φαίνεται ότι θα αναγκάσει τον σύλλογο να του ανοίξει την πόρτα.

Με το που ένα club, στην περίπτωση αυτή, η Νάπολι, παρουσιάσει μια προσφορά που Μαδρίτη θεωρεί στο ύψος ενός παίκτη της προοπτικής του Mateo, είναι πιθανό το λευκό σύνολο ν’ανάψει πράσινο φως στην αποχώρηση του παίκτη.

Αντικαταστάτης

Αλλά εκτός απ’το οικονομικό ζήτημα, θα πρέπει επίσης να εξισορροπήσει το αθλητικό. Εκεί θα μπει στο παιχνίδι η γνώμη του Lopetegui, ο οποίος θα πρέπει να αξιολογήσει το βάρος που έχει ο Kovacic στα σχέδιά του κι αν θα’ταν αναγκαίο ή όχι να πάει στην αγορά για να καλύψει την απουσία του. Επειδή η αποχώρηση του Kovacic θα μπορούσε να’ναι μια χρυσή ευκαιρία για τους Marcos Llorente και Ceballos, οι οποίοι θα μπορούσαν να κάνουν ένα βήμα προς τα εμπρός και να πάρουν εξέχουσα θέση, αν ο Julen θεωρεί ότι θα μπορούσαν να καλύψουν την αποχώρηση του Kovacic. Αν έπρεπε να πάνε στην αγορά, η επιχείρηση έξοδος θα γινόταν λίγο πιο περίπλοκη, εν αναμονή της εξεύρεσης του επιλεγμένου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ψαρεύει η Νάπολι στη Μαδρίτη. Μάλιστα, την τελευταία φορά που το έκανε ήταν για να πάρει τρεις παίκτες με τη μία. Το καλοκαίρι του 2013, το ιταλικό σύνολο υπέγραψε τον Higuain για 40 εκατομμύρια ευρώ, τον Callejón για 10, και τον Albiol για 12. Επίσης, ήταν κοντά στην υπογραφή του Nacho πριν κανά δυο σεζόν.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.