News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η διαρροή του WhatsApp του Simeone δεν ήταν τυχαία: αυτόν δεν θα του έκανε μπούλινγκ ο Messi

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Του Enrique Marín

Πολλά λέγονται στην Αργεντινή ότι ο Σαμπαόλι έχει υποκύψει σ’αυτό που λέει ο Μέσι, κάτι στο οποίο ο Cholo δεν θα συναινούσε ποτέ, πολύ επικριτικός στην εθνική του... σ’ένα φωνητικό μήνυμα στον Mono Burgos


Όπως δεν θα μπορούσε να’ναι διαφορετικά σε αυτούς τους καιρούς στους οποίους τα κοινωνικά δίκτυα προπαγανδίζουν τα πάντα σαν πανδημία, το φωνητικό μήνυμα που έστειλε ο Simeone με το WhatsApp στον Germán Burgos μετά την ήττα της Αργεντινής απ’την Κροατία έγινε viral και προκάλεσε το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Δηλαδή, αν δεν υπήρχε ήδη αρκετή, δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερη διαμάχη. Ή μήπως πιστεύει κάποιος ότι η διαρροή ήταν τυχαία ή ακούσια; Η Albiceleste, η οποία αναμετράται σήμερα στους 16 με τη Γαλλία, βρίσκεται ακόμα στο Mundial χάρη στη Νιγηρία, η οποία κέρδισε πρώτα την Ισλανδία (2-0) και στη συνέχεια έχασε in extremis απ’την ίδια της Αργεντινή (1-2). Αλλά, όχι, το μαύρο χέρι που κρύβεται πίσω απ’το εμπρηστικό μήνυμα του WhatsApp του Cholo δεν είναι Νιγηριανό...

"Ήταν μια ποδοσφαιρική συζήτηση με τον Mono, την οποία έστειλε σε μερικούς φίλους κι από’κει πυροδοτήθηκαν τα πάντα". Αυτή είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Olé», η εκδοχή που έδωσαν απ’το περιβάλλον του Simeone στο εν λόγω μήνυμα στο οποίο ακουγόταν ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης να επικρίνει την αναρχία της εθνικής Αργεντινής, αμφισβητώντας τον προπονητή της, Jorge Sampaoli, και τοποθετώντας τον Cristiano μπροστά απ’τον Messi. «Συνειδητοποιούμε ότι ο Μέσι είναι πολύ καλός, αλλά είναι πολύ καλός διότι συνοδεύεται από εξαιρετικούς παίκτες. Αν έπρεπε να διαλέξετε μεταξύ Μέσι και Ρονάλντο, για μια κανονική ομάδα, ποιόν θα επιλέγατε;», ακούγεται πως ρωτά ο Simeone τον Mono.

Ναι, αυτή η προσέγγιση για τον Πορτογάλο επιθετικό, εκτός από πλεονεκτική λόγω της στιγμής, είναι ρητορική, καθώς είναι ξεκάθαρα κατευθυνόμενη ώστε η απάντηση του βοηθού του, -ή όποιου την ακούει- να μην είναι άλλη πέρα απ’τον Cristiano. Ωστόσο, μόλις πριν από μία εβδομάδα, ο Cholo έδινε συνέντευξη στο «The Coaches Voice» στην οποία έλεγε ότι «ο Μέσι είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Στην εθνική είναι ζωτικής σημασίας. Είναι κλειδί. Είναι αυτός που υπαγορεύει τους χρόνους, αυτός που χειρίζεται πάνω απ’όλα την επίθεση της ομάδας και γνωρίζεται πολύ μ’όλα τα παιδιά που θα καταλήξουν να παίξουν μαζί του. Αυτό, είτε το θες είτε όχι, είναι ένα σημαντικό σημείο για όλα όσα πρόκειται να έχουν να αντιμετωπίσουν». Γιατί αυτή η τόσο ριζική αλλαγή; Που όχι, τόσο πλεονεκτική δεν μπορεί να είναι. Ή ίσως ναι.

Γιατί υπάρχουν περισσότερα. Μετά την τελευταία ήττα της Ατλέτικο στο Καμπ Νόου, η οποία άφησε τη Liga ακόμα πιο καταδικασμένη για τη Μπάρτσα, ο Simeone είπε ότι «απ’την ομάδα απαιτώ πάντα περισσότερα όπως κι απ’τον εαυτό μου. Είναι ο τρόπος για να μην σταματήσουμε την ανάπτυξή μας. Έτσι το κάνουμε έξι χρόνια. Αν βγάζαμε τη φανέλα της Barcelona απ’τον Messi και του βάζαμε αυτή της Ατλέτικο θα κερδίζαμε σίγουρα 1-0. Είναι όπως στη γειτονιά». Ναι, ειδικά όπως στη γειτονιά...

Όπως σημείωνε σωστά η εν λόγω αργεντίνικη αθλητική εφημερίδα «Ole», «δεν υπήρξε καμία πρόθεση του προπονητή να γινόταν γνωστό αυτό που σκεφτόταν, δεν του άρεσε που διέρρευσε, αλλά ούτε και είναι ότι ο Simeone θα δείξει συγκινημένος ή ανήσυχος γι’αυτό που προκάλεσε». Αυτό είναι το θέμα. Για λίγο, ο λαϊκιστής τεχνικός της Ατλέτικο Μαδρίτης μένει πολύ χαλαρός ώστε η διαρροή ή αδιακρισία, πείτε την όπως θέλετε, να μην του’χε αρέσει.

Είναι γνωστό ότι ο Cholo δεν δίνει βελονιά χωρίς νήμα, όπως ακριβώς όταν έπαιζε δεν έριχνε κλωτσιά χωρίς νόημα. Στην Αργεντινή ξέρουν καλά το χαρακτήρα κι έχουν μια μεγαλύτερη προοπτική γι’αυτόν, ως εκ τούτου μηνύματα όπως «αν τον νοιάζει τόσο η εθνική, γιατί είπε τρεις φορές όχι στο να’ναι ο ομοσπονδιακός; Να πούμε την αλήθεια» ή «o Simeone δεν είχε ποτέ μπαλάκια για να πει γιατί δεν θέλει να κατευθύνει την εθνική και μ’αυτό το ηχητικό οι λόγοι είναι σαφείς».


«Δεν υπάρχει ηγεσία ούτε απ’την διοίκηση ούτε απ’αυτούς που οδηγούν. Βλέπω ότι η ομάδα είναι χαμένη» ή «είναι σαφές ότι αρπάζονται στις γροθιές. Σ’αυτές τις στιγμές κάποιος πρέπει να παλέψει» είναι μερικές απ’τις πιο σκληρές επικρίσεις που κάνει ο Cholo, ο οποίος έβαλε κατά του Willy Caballero για το λάθος του, αν και το πιο ενδιαφέρον είναι αυτό που έλεγε σχετικά με το ρόλο του Sampaoli. «Όλοι λέμε πάντα ότι οι ποδοσφαιριστές είναι πιο σημαντικοί σε αυτό το παιχνίδι. Αλλά θα’ναι το 60%, όχι το 90%, επειδή όταν χέζουμε τους προπονητές, είναι σίγουρα χειρότερο από ό, τι όταν χέζουν τους παίκτες, τότε ο προπονητής σημαίνει ότι συμμετέχει πολύ σε όλο αυτό».

Ο Sampaoli «πωλημένος» σ’αυτό που λέει ο Leo

"Μερικές φορές το εγώ του προπονητή δεν αφήνει να κατανοήσει αυτό που σκέφτεται ο παίκτης". Η φράση του Jorge Sampaoli, με τον Messi δίπλα του, αποδείχτηκε επιγραμματική. Σήμαινε ότι ο προπονητής παραδεχόταν ότι έχει ενδώσει στην πίεση των παικτών; Ο Leo, όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του, το αρνήθηκε. «Αυτό είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που δεν έχουν σταματήσει ν’ανάβουν από ανοησίες», είπε το 10. Αλλά το πρόσωπο του Sampaoli, τα λόγια του και η εντεκάδα που εμφανίστηκε στο γήπεδο για να αντιμετωπίσει τη Νιγηρία και, ενδεχομένως, θα επαναληφθεί ενάντια στη Γαλλία, τον πρόδωσαν.

Σα να μην έφταναν αυτά, οι κάμερες του «TyCSports» κατέγραψαν μερικές εικόνες κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης που έδωσε την πρόκριση στην Albiceleste ενάντια στους Νιγηριανούς, στις οποίες φαίνεται πώς ο Sampaoli ρωτάει τον Μέσι αν πρέπει να βάλει στο γήπεδο τον Agüero. «Βάζω τον Κουν;», ρωτάει ο υποτιθέμενος προπονητής τον Λέο. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι ήταν η τελευταία αλλαγή που έγινε στο 80ο λεπτό αντικαθιστώντας τον Tagliafico. Ο Mascherano το είπε ήδη, για κάποιο λόγο έχει το παρατσούκλι El jefecito (το αφεντικό), στη συνέντευξη Τύπου πριν από το παιχνίδι: "Οι καλύτεροι τεχνικοί στον κόσμο συμβουλεύονται τους παίκτες". Λοιπόν αυτό, ότι με τον Simeone όλα αυτά θα’ταν αδιανόητα.

Θυμάμαι μια ιστορία που μου είπαν για την πρώτη φορά που ο πρώην προπονητής της Σεβίλλης κατεύθυνε την Αργεντινή. Συναντήθηκε με τον Messi στον διάδρομο του ξενοδοχείου κι ο Leo ούτε καν τον χαιρέτησε, κάτι που έφερε σε μεγάλη αμηχανία τον Jorge. Καλώς ή κακώς, έτσι είναι ο Λέο. Ο Cholo το γνωρίζει κι αν κάποια μέρα αποφασίσει να αναλάβει την εθνική της χώρας του αμφιβάλω ότι θα’ναι με τον Μέσι ακόμα ενεργό, ή, τουλάχιστον, με όρεξη να φορέσει τα Albiceleste, κάτι που σήμερα ίσως κάνει για τελευταία φορά. Θα μάθουμε.







Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.