News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Γιατί τη διαδικασία εξόδου του Cristiano την ορίζει η Μαδρίτη, όσο κι αν θέλει αυτός

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Του Ulises Sánchez-Flor

Κουμάντο κάνει το συμβόλαιο

Οποιαδήποτε κίνηση που προσπαθεί ή θέλει να κάνει ο Cristiano θα’χει ένα τείχος δυσκολίας τόσο υψηλό όσο το 1 δισεκατομμύριο ευρώ της ρήτρας του


Τη διαδικασία της εξόδου του Cristiano Ronaldo απ’την Ρεάλ Μαδρίτης την ορίζει το club κι όχι ο παίκτης. Έτσι το’χει μεταφέρει ο Florentino Pérez κι ο José Ángel Sánchez -γενικός διευθυντής- στον εκπρόσωπο του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή, Jorge Mendes. Οποιαδήποτε κίνηση που προσπαθεί ή θέλει να κάνει ο Cristiano θα’χει ένα τείχος δυσκολίας τόσο υψηλό όσο το 1 δισεκατομμύριο ευρώ της ρήτρας του. Ένα ανέφικτο ποσό για οποιοδήποτε σύλλογο, αλλά ένα ποσό που αυτός δέχτηκε και το οποίο μπήκε σύμφωνα με το καθεστώς του του αστέρα και του καλύτερα αμειβόμενου στο ρόστερ.

Ο Κριστιάνο πήγε στο Mundial με την ενόχληση του να μην αισθάνεται εκτιμώμενος απ’τον Florentino λόγω των πρόσφατων κινήσεων στην αγορά που έχουν σημάνει μια σημαντική αύξηση των μισθών των Μέσι (40 εκατομμύρια καθαρά), Neymar (35 εκατομμύρια καθαρά) και Griezmann (23 εκατομμύρια καθαρά) έναντι των 21 εκατομμυρίων καθαρών που παίρνει αυτός συν τους στόχους. Αυτό τον έχει κάνει άβολο και να εκραγεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τελικού του Champions League στο Κίεβο ενάντια στη Λίβερπουλ. Είπε εκείνο το τόσο άκαιρο, αλλά που βγήκε από μέσα του, ότι «ήταν ωραίο να’μαι στη Ρεάλ Μαδρίτης και τις επόμενες μέρες θα δώσω μια απάντηση στους οπαδούς, που είναι πάντα στο πλευρό μου». Την απάντηση δεν την έχει δώσει, αλλά πιστεύει ότι έχει τη δύναμη να ξεκινήσει μια κόντρα με τον Florentino αν δεν υπάρξει μια συμφωνία που να τον ικανοποιεί.

Την διαδικασία την έχει ξεκαθαρίσει ο José Ángel Sánchez στον Jorge Mendes. Το πρώτο που του έχουν πει είναι ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι προς πώληση, ότι εκτιμάται κι ότι τον υπολογίζουν. Το δεύτερο είναι ότι εάν έχουν μια προσφορά από ένα σύλλογο που ενδιαφέρεται, πρέπει να την φέρουν κι αυτή δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα. Αλλά ανάμεσα σ’αυτό που απασχολεί τον Κριστιάνο είναι ότι ο Φλορεντίνο εξακολουθεί να’ναι ξετρελαμένος με την υπογραφή του Νειμάρ, να’ναι ικανός να τον αποκτήσει σε οποιαδήποτε τιμή και να μην φείδεται με τον Βραζιλιάνο.

Σε αυτή τη διαδικασία, σταθερή και η οποία διέπεται απ’αυτό που γράφτηκε στην τελευταία σύμβαση, η Ρεάλ Μαδρίτης χαράζει το σχέδιό της. Μελετά μία έξοδο του Cristiano μόνο εάν συμβούν δύο προϋποθέσεις: αν έχει μία προσφορά που υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ κι εάν ο Neymar καταλήξει να υπογράψει αυτό το καλοκαίρι. Μόνο με την άφιξη του Βραζιλιανού θα άνοιγαν στη Μαδρίτη τις πόρτες στον Πορτογάλο. Αν δεν συμβεί αυτό, η ρήτρα θα’ναι πάντα 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Αλλά δεν θα’ταν προς πώληση επειδή είναι ο goleador που χρειάζονται και δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν στην αγορά.


Πιέσεις, διαρροές, κόντρες...

Σε αυτή τη διαδικασία, έχει γίνει σαφές στον Cristiano ότι εκτιμάται και του έγινε μια προσφορά αύξησης μέχρι τα 25 εκατομμύρια ευρώ σταθερά καθαρά συν άλλα ποσά που ονομάζονται «μπόνους» για στόχους. Δεν του άρεσε ή φάνηκε ανεπαρκής στον Πορτογάλο. Ακόμα κι έτσι, η Μαδρίτη θεωρεί ότι ο Πορτογάλος μπορεί ή επιθυμεί να συνεχίσει να πιέζει με διαρροές που τον ενδιαφέρουν, αλλά ο δρόμος είναι χαραγμένος: τα πάντα παραμένουν στην τελευταία σύμβαση που δεν έχει τροποποιηθεί.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, στα 33 του, εξακολουθεί να θέλει να αποδείξει ότι είναι ένας παίκτης που έχει ψωμιά κι ότι δεν έχει υπάρξει κανένας καλύτερος απ’αυτόν τα τελευταία χρόνια. Αισθάνεται σημαντικό μέρος των επιτυχιών της Ρεάλ Μαδρίτης στα τρία τελευταία Champions League και υποστηρίζει ότι η ικανότητά του να σκοράρει και το σώμα του, δεν έχουν υποφέρει. Δεν διαφωνούν στο σύλλογο, αλλά παραπέμπουν στο ότι δεν μπορούν να κάνουν μια δραστική εξαίρεση μαζί του που να σημαίνει μια αλλαγή της μισθολογικής κλίμακας με το υπόλοιπο ρόστερ. Αυτή η διαδικασία μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Κριστιάνο Ρονάλντο παραμένει ανοιχτή και θα δούμε περισσότερα κεφάλαια από εδώ και πέρα, αλλά το club παραπέμπει στα έγγραφα που έχουν υπογραφεί πριν από ενάμισι χρόνο.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.