News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Πέντε λόγοι έτσι ώστε η Ρεάλ Μαδρίτης να βγαίνει ικανοποιημένη απ’το Clásico του Camp Nou

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Του Rubén Jiménez

Καλύτερο παιχνίδι, οι αποκρούσεις του Keylor, όλοι είναι συνδεδεμένοι...


Παρά το αποτέλεσμα και την απροκάλυπτη οργή με την απόδοση του Hernández Hernández, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει διάφορους λόγους να φεύγει ικανοποιημένη απ’το Clásico του Camp Nou. Η εικόνα της ομάδας δεν είχε καμία σχέση μ’αυτή που έδειξε στην ισοπαλία εναντίον της Μπάγερν και είναι μια ώθηση ηθικού και παιχνιδιού ενόψει του τελικού του Champions League, για τον οποίο απομένουν πια λιγότερο από 20 ημέρες.


Καλό παιχνίδι και κυριαρχία

Μετά από την ταλαιπωρία της αναμέτρησης εναντίον της Μπάγερν, η ομάδα ανέκαμψε από ένα πρόωρο γκολ που δέχτηκε και το έπραξε μέσα απ’το ποδόσφαιρο. Modric, Kroos και Μπενζεμά σχημάτισαν ένα τρίγωνο ελέγχου της μπάλας κι από εκεί η Μαδρίτη έχτισε μια κυριαρχία που έφερε καρπούς στην ισοφάριση του Cristiano, ένα χορωδιακό golazo, κι ανέκτησε κάποιες ξεχασμένες αισθήσεις στα ημιτελικά του Champions League. Μακρές κατοχές, καλή επαφή και αναζήτηση των χώρων. Αν η Μαδρίτη επιβάλει έναν αργό ρυθμό στην ηλεκτρική ταχύτητα της Λίβερπουλ, θα’χει πολλά κέρδη στο Κίεβο.


Casemiro, το ανέκαθεν «πώμα»

Η ανάπτυξη του Casemiro στο Camp Nou ήταν εξαιρετική. Σε κάθε τομέα του γηπέδου όπου υπήρχε ένας παίκτης της Barcelona, εμφανιζόταν ένα πόδι του Βραζιλιάνου για να κλέψει τη μπάλα, να σταματάει τις κόντρες, να αποφεύγει φάσεις στην άμεση περιοχή του Keylor και να ξεκινάει απ’τα πόδια του τις επιθέσεις που απειλούσαν τη Barça. Αυτή η δουλειά σκούπας μεταξύ των γραμμών ήταν αυτή που έλειψε στην επίσκεψη της Μπάγερν στο Μπερναμπέου... και στα προηγούμενα παιχνίδια, καθώς ο Casemiro έδειξε στο Clásico ένα επίπεδο που δεν έφτανε εδώ και καιρό.


Το τείχος του Keylor

Και αν οι Benzema και Casemiro έχουν βελτιώσει το επίπεδό τους, τι να πεις για τον Keylor. Ο tico αρνήθηκε δύο γκολ στον Messi με δύο αποκρουσάρες που επέτρεψαν στη Μαδρίτη να ονειρεύεται τη νίκη μέχρι το τέλος. Οι πτήσεις του εναντίον της Μπάγερν και η μεγάλη του εμφάνιση στο Καμπ Νόου απομακρύνουν μια ανησυχία απ’τον madridismo, φοβισμένος μετά τα λάθη του στους προημιτελικούς και στους ημιτελικούς του Champions League. Έχει κόψει τα μαλλιά κι έχει ανακτήσει την σιγουριά.


Είναι όλοι συνδεδεμένοι

Ο Bale έπαιξε και σκόραρε. Asensio, Lucas και Kovacic ήρθαν απ’τον πάγκο και πρόσθεσαν, ειδικά ο mallorquín, απ’τον οποίο τα μαργαριτάρια στις μεγάλες μέρες πέφτουν απ’τις τσέπες του. Ο Zidane έχει σχηματίσει μια ομάδα 16 παικτών που μπορούν να’ναι βασικοί ανά πάσα στιγμή, εναντίον οποιουδήποτε αντιπάλου και οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι στον τελευταίο μήνα του ανταγωνισμού. Λιγότερο από 20 ημέρες απ’το Κίεβο, ελλείψει του ν’αναρρώσουν οι Carvajal και Isco, ο Zizou τους έχει όλους έτοιμους, με το αλεξίπτωτο στην πλάτη και διατεθειμένους να πέσουν στο χόρτο του σταδίου του τελικού για να εισβάλουν σ’αυτόν.


Η άμυνα βελτιώνει το επίπεδό της

Ο Nacho επέστρεψε. Ο Varane, παρά τις σωματικές ενοχλήσεις, απέδωσε σ’ένα υπέροχο επίπεδο ενάντια στον Messi και τον Suarez. Με τον αγώνα ενάντια στην Λίβερπουλ σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες, η άμυνα είναι στο μικροσκόπιο. Salah, Mané και Firmino, η πιο goleador τρίαινα στην ιστορία του Champions League, περιμένουν στο Κίεβο και δεν θα δείξουν έλεος. Εάν υπάρχει μια γραμμή που πρέπει να λάμψει στον τελικό, είναι η οπισθοφυλακή. Μ’αυτό που παρουσιάστηκε στο Camp Nou, οι λευκοί αμυντικοί τοποθετούνται ένα σκαλοπάτι πάνω απ’ό, τι φάνηκε ενάντια στη Μπάγερν.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.