News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη συγκεντρώνει όλες τις εκδοχές της σε ένα χάπι

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Του Santiago Segurola

«Αυτή είναι η ζωή σου», είπε στην Ρεάλ Μαδρίτης ο αγώνας του Camp Nou, όπου κατέγραψε σε ένα χάπι 90 λεπτών όλες τις εκδοχές της σεζόν. Έπαιξε καλά, άσχημα και κανονικά. Ήταν ανταγωνιστική για να επανέλθει απ’το γρήγορο γκολ της Barca κι ανεκτική μετά την αποβολή του Sergi Roberto. Χρειάστηκε έναν εξαιρετικό Keylor Navas για να μην χάσει και τον Κριστιάνο Ρονάλντο για να σπείρει τον πανικό στην azulgrana περιοχή. Ξαναφάνηκε ένας μεγάλος Modric, αλλά ο Kroos έχασε το νήμα του ματς αφού κυβέρνησε το πρώτο μέρος. Ο Bale σκοράρει ένα απ’τα συνήθη golazos του έχοντας παίξει μία απ’τις συχνές κακές βραδιές του. Είναι πρωτοφανής η ικανότητα αυτής της ομάδας ν’αλλάζει τόσες φορές δέρμα.

19 μέρες πριν τον τελικό του Κιέβου, η Madrid προσφέρει τέτοια ασυνεχή σημάδια που αποδεικνύεται σχεδόν αδύνατο να ερμηνευτεί. Την πληγώνει η απόδοσή της στο Clásico; Όχι. Ήρθε ισόπαλη κι απόλαυσε κάποια καλή φάση ποδοσφαίρου. Βελτιώνεται η πίστωση της μετά από την αγωνιώδη πρόκρισή της με τη Bayern; Ούτε. Ήταν τόσο ασταθής όσο και ευάλωτη. Είναι η ίδια η Ρεάλ Μαδρίτης που δεν έχει κερδίσει στο Μπερναμπέου κανέναν απ’τους έξι πρώτους στο πρωτάθλημα, ούτε τη Γιουβέντους και τη Μπάγερν. Η ίδια Ρεάλ Μαδρίτης που, ωστόσο, έχει κερδίσει εκτός έδρας τη Γιουβέντους, τη Μπάγερν, τη Βαλένθια και τη Μπέτις και ήρθε ισόπαλη με τη Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου και την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Metropolitano.

Έχει ένα είδος ηθικής λογικής που Μαδρίτη, απογοητευτική στο σπίτι, κερδίζοντας στο ξένο γήπεδο, κρίνει αυτή τη σεζόν στο Κίεβο, σ’ένα ουδέτερο σκηνικό. Δεν της λείπουν εξαιρετικοί παίκτες και μια ασύγκριτη τέχνη για να διεκπεραιώνει τελικούς. Έχει χάσει μόνο έναν (ενάντια στην Ατλέτικο Μαδρίτης στο Copa του 2013) τα τελευταία οκτώ χρόνια, αλλά αυτή τη φορά προσκαλεί λιγότερο σε αισιοδοξία σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Εκείνη η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν μακράν η καλύτερη ομάδα στην Liga και στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Φαινόταν στο πρωτάθλημα. Φέτος, όχι.

Η ισχύς. Στο Camp Nou επιβεβαίωσε την αμυντική ασυνέπειά της. Της βάζουν γκολ σε σχεδόν κάθε παιχνίδι, ένα έλλειμμα που συνήθως το αντισταθμίζει με τη δύναμή της στο σκοράρισμα. Το πρόβλημα είναι ότι η δύναμη πυρός συγκεντρώνεται σε λιγότερους παίκτες απ 'ό, τι σε άλλα χρόνια. Ή ακόμα πιο ανησυχητικό, συγκεντρώνεται ουσιαστικά στον Cristiano Ronaldo. Η απουσία του στο δεύτερο μέρος είχε μια εξασθενητική επίδραση στην Ρεάλ Μαδρίτης. Χωρίς τον Cristiano Ronaldo, διαισθανθήκαμε ένα είδος ορφάνιας στην ομάδα. Ο Μπενζεμά, ο οποίος βγήκε απ’τη σκιερή σεζόν του για να σκοράρει δύο γκολ στη Μπάγερν, αισθάνθηκε περισσότερο απ’τον καθένα την απουσία του Πορτογάλου.

Καμία αμφιβολία, και υπάρχουν αρκετές στο περιβάλλον, αποτρέπει να σκεφτούμε κάτι άλλο πέρα απ’τη Μαδρίτη ως φαβορί στον τελικό, ίσως επειδή η Λίβερπουλ της φαίνεται αρκετή. Εντυπωσίασε ενάντια στην Ρόμα στο Anfield κι απογοήτευσε στον επαναληπτικό. Η πορεία της στο αγγλικό πρωτάθλημα είναι τόσο απογοητευτική όσο αυτή της Μαδρίτης στο ισπανικό. Απέχει 22 βαθμούς απ’τη Μάντσεστερ Σίτι και η ήττα απ’την Chelsea της περιπλέκει την είσοδο στην επόμενη έκδοση του Champions League. Η θέση της ανάμεσα στους τέσσερις πρώτους της Premier κινδυνεύει.

Είναι μια ελκυστική ομάδα, αλλά τόσο λίγο αναξιόπιστη όσο και η Ρεάλ Μαδρίτης. Αν και η επίθεσή της εντυπωσιάζει λόγω της ταχύτητας και της λαιμαργίας της, η άμυνά της παραχωρεί πάρα πολλά. Καθώς μοιάζουν, έχει επίσης νόημα ότι η Λίβερπουλ επιλύει το πεπρωμένο της στο ουδέτερο έδαφος του Κιέβου, μ’έναν άλλο πρόσθετο παράγοντα: είναι μια ομάδα που έχει χειριστεί πάντα καλά τους τελικούς. Έχει κερδίσει πέντε απ’τους επτά που έχει παίξει στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.