News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο πονοκέφαλος του Zidane: πέντε υποψήφιοι για να’ναι βασικοί στον τελικό

Κυριακή 13 Μαΐου 2018


Του Rubén Jiménez

Bale, Benzema, Isco, Lucas και Asensio του το κάνουν δύσκολο


Η Ρεάλ Μαδρίτης παίζει την σεζόν σ’ένα παιχνίδι. Στις 27 Μαΐου υπάρχουν μόνο δύο πιθανές κατοικίες. Cibeles ή το σκαμνί των κατηγορούμενων. Για ένα τέτοιο έργο, ο Ζιντάν πρέπει να περιβληθεί απ’την καλύτερη δυνατή ομάδα πυροτεχνουργών για να χειριστεί αυτή τη βόμβα που είναι η Λίβερπουλ. Και, αν και πριν από λίγες μέρες σκεφτόταν να αναθέσει το έργο στους ίδιους Tedax που πέτυχαν πέρυσι τη δόξα στο Κάρντιφ, τώρα έχει αμφιβολίες.

"Θα’ναι ένας πονοκέφαλος το να κάνω την ενδεκάδα του τελικού", είπε ο Zidane. Κάτω απ’αυτό το γυμνό κρανίο περικλείονται μερικά γρανάζια που τρίζουν περισσότερο απ’το συνηθισμένο. Οι παίκτες του έχουν αναλάβει να του το κάνουν δύσκολο. Ο Μπέιλ του απέδειξε εναντίον της Celta ότι έχει πόδια και στάση, ότι ακόμα κι αν το τρένο έχει ξεκινήσει, σκέφτεται να το κυνηγήσει στο πιο καθαρό κινηματογραφικό στυλ για να ανέβει εν κινήσει πριν φτάσει στο σταθμό του Κιέβου.

Αλλά φυσικά. Αν ο Bale ανεβαίνει είναι πολύ καλά. Αλλά ποιον να βγάλω, θα σκέφτεται ο Ζιντάν. Αυτή τη στιγμή, κάθε παίκτης, κάθε ιδέα, κάθε σχήμα που περνάει απ’το κεφάλι του προπονητή έχει δύο πλευρές. Στην ακτίνα βρίσκεται η ομάδα του. Το να σκεφτεί εκείνους που είναι καλύτερα και στην καλύτερη διάθεσή τους στο γήπεδο. Αλλά στην άλλη πλευρά είναι η Λίβερπουλ και η απειλή της πιο goleadora επίθεσης στο Champions League.

Η είσοδος του Μπέιλ στην εντεκάδα προϋποθέτει μια δήλωση προθέσεων. Αν θες να τρέξεις, εμένα μου αρέσει η ιδέα. Αλλά ίσως αυτή η ενθάρρυνση να μην είναι η πιο ευνοϊκή για να αντιμετωπίσει τον τελικό, έχοντας υπόψη ότι οι Salah, Mané και Firmino χαλαρώνουν σκέφτονται σκεπτόμενοι το άναρχο και ένα γήπεδο γεμάτο χώρους.

Εκεί είναι όπου το μυαλό του Zizou πάει απ’τον Bale στους Isco και Benzema. Δύο «συγκρατητές» της μπάλας, σύμφωνα με τα λόγια των επικριτών τους, ένα επίθετο που μπορεί να’ναι αυτό που τους ανοίγει την πόρτα του βασικού. Δεν χρειάζεται να’σαι μαθηματικός για να ανακαλύψεις την εξίσωση. Εάν τη μπάλα την έχει ένας παίκτης της ομάδας σου, δεν την έχει ένας του αντιπάλου.

Αλλά αν ο Zidane έχει δείξει κάτι αυτή τη σεζόν είναι η δέσμευσή του στους «αξιέπαινους», στους Lucas και Asensio οι οποίοι έχουν αποδώσει πάντα όταν ο προπονητής έχει καταφύγει στις υπηρεσίες τους για ένα μεγάλο παιχνίδι. Εκείνοι που δεν βγαίνουν απ’το κεφάλι του και τον κάνουν να’χει ακόμα περισσότερες αμφιβολίες, περισσότερες δυνατότητες, περισσότερη ευελιξία, περισσότερες επιλογές για να ξεμπερδέψει τα δύο παζλ που τον ταλαιπωρούν, αυτό της ομάδας του κι αυτό της Λίβερπουλ.

Με έναν αγώνα και μια δεκαριά προπονήσεις μπροστά, το cásting αναμένεται σκληρό στο Valdebebas. Ο πονοκέφαλος του Zidane, ευλογημένη ημικρανία, θα τον συνοδεύσει μέχρι τον έλεγχο των διαβατηρίων της Ουκρανίας.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.