News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Cristiano εκρήγνυται με το Champions League στο χέρι: η εκδίκηση με τον Florentino

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Του Ulices Sánchez-Flor

Μετά το Δέκατο Τρίτο Champions League της Μαδρίτης

Η αγάπη του Florentino με τον Neymar είναι η σπίθα που έχει κάνει τον Κριστιάνο Ρονάλντο να εκραγεί χωρίς να σκεφτεί τίποτα άλλο απ’το να πρέπει να αντιδράσει μπροστά στην επιμονή της υπογραφής του Βραζιλιάνου


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει εδώ και καιρό που σωματοποιεί τον θυμό που του προκαλεί να βλέπει πώς η Ρεάλ Μαδρίτης σχεδιάζει μια στρατηγική για να υπογράψει τον Neymar. Εάν δεν είναι αυτό το καλοκαίρι, θα’ναι το επόμενο, αλλά ο Πορτογάλος το’χει ξεκάθαρο επειδή χειρίζεται πληροφορίες ότι ο Βραζιλιάνος είναι η επιθυμία του Florentino Pérez. Όταν ένα άτομο συσσωρεύει τόσο μεγάλο ερεθισμό κι έχει μια εγωκεντρική προσωπικότητα, επειδή νιώθει ο καλύτερος, αργά ή γρήγορα καταλήγει να ξεφουρνίσει αυτή την δυσαρέσκεια. Είναι αυτό που συνέβη στον Κριστιάνο, σ’ένα ακατάλληλο προφορικό σφάλμα ενός παίκτη με τόσο μεγάλη εμπειρία, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τελικού εναντίον της Λίβερπουλ. Στην αγαλλίαση του Δέκατου Τρίτου δημοσιοποίησε την εκδίκηση που έχει μέσα του. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν αισθάνεται εκτιμώμενος απ’τον Φλορεντίνο Πέρεθ και περίμενε τη στιγμή του για να δώσει αξία στον εαυτό του.

Μ’ένα ακόμα Champions League, το τρίτο συνεχόμενο υπό μάλης, και μια διοργάνωση όπου έχει πρωταγωνιστήσει λόγω των γκολ του, εξερράγη μ’αυτές τις δηλώσεις στο «Bein Sports». «Ήταν πολύ ωραίο να βρίσκομαι στη Μαδρίτη. Τις επόμενες ημέρες, θα δώσω μια απάντηση στους οπαδούς, που είναι πάντα μαζί μου. Έχω απολαύσει αυτή τη στιγμή». Αργότερα, αφού πέρασε απ’το ντους, επέμεινε ότι "ίσως έκανα λάθος στη στιγμή... ή όχι επειδή αυτοί οι παίκτες έχουν γράψει ιστορία. Όταν θα ενταχθώ στην συγκέντρωση της Πορτογαλίας, θα μιλήσω, γιατί υπάρχουν σημαντικά πράγματα που πρέπει να πω. Δεν μετανιώνω για τίποτα, επειδή είμαι ειλικρινής. Δεν έχω τίποτα να κρύψω. Είναι καταστάσεις που έρχονται από πολύ καιρό πριν, έχω υπομείνει και τα πράγματα δεν λύνονται με χρήματα. Δεν έχω τίποτα να συζητήσω με τον πρόεδρο. Τον χαιρετώ ως ένας επαγγελματίας". Δεν ανασυντάχθηκε.

Όταν μετάφεραν τις λέξεις στον ευφορικό Φλορεντίνο, τα έντερά του πρέπει να ανακατεύτηκαν. Αν μπορούσε, θα τον είχε αποχαιρετήσει στο Κίεβο, γιατί αυτό που ανέχεται λιγότερο ο πρόεδρος είναι να του ξεκινάει μια δημόσια κόντρα ένας παίκτης και πάει σε περισσότερο θυμό αν το κάνει σε μια πανηγυρική στιγμή. Αλλά ο Φλορεντίνο σιωπά σε τέτοιες καταστάσεις και τις βλέπει σα να επρόκειτο για έναν ανατρεπτικό υπάλληλο. Η συνταγή του είναι αμείλικτη. Τον Cristiano -ή τον μάνατζερ του (Jorge Mendes)- θα τους πιάσει, θα τους τραβήξει τ’αυτιά τους και στη συνέχεια θα τους ζητήσει να φέρουν μια προσφορά που να’ναι μεγαλύτερη από 150 εκατομμύρια ευρώ. Θαχουμε χάος.

Η «αγάπη» του Florentino με τον Neymar είναι η σπίθα που έχει κάνει τον Κριστιάνο Ρονάλντο να εκραγεί, χωρίς να σκεφτεί τίποτα περισσότερο απ’το να πρέπει να αντιδράσει μπροστά σε τόση προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος για να ψάξει έναν αντικαταστάτη γι’αυτόν. Η διαφωνία ανάμεσα στον Πορτογάλο και τον πρόεδρο έρχεται από πολύ μακριά. Ο Cristiano δεν συμφωνεί με το ότι ο Neymar παίρνει περισσότερα απ’αυτόν ούτε με το ότι Messi παίρνει πρακτικά τα διπλάσια απ’το μισθό του. Τώρα έχει προστεθεί η αντιμετώπιση που δίνει η Atlético de Madrid στον Griezmann με μια προσφορά ανανέωσης, η οποία θα προσέγγιζε ή θα μπορούσε να ξεπεράσει αυτά που παίρνει ο Πορτογάλος. Όλα αυτά προκαλούν ζήλια σε έναν Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος συσσωρεύει τον θυμό του να βλέπει τον εαυτό του στριμωγμένο απ’το πρόστιμο της εφορίας.


Ο Φλορεντίνο βάζει από πάνω τον σύλλογο

Η βόμβα που έχει απελευθερώσει ο Πορτογάλος θα’χει ένα ισχυρό επεκτατικό κύμα στα γραφεία του Bernabéu για όλο αυτό το καλοκαίρι, επειδή ο Florentino δεν έχει καμία πρόθεση να τινάξει τη μπάνκα σ’ένα νέο συμβόλαιο για έναν παίκτη που είναι 33 ετών. Ο πρόεδρος, εν θερμώ, έπρεπε να κάνει τον πυροσβεστήρα ενώπιον των δημοσιογράφων που τον ρωτούσαν στο Κίεβο για τα λόγια του Cristiano και η απάντηση είναι σαφής: «Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το πιο σημαντικό». Έβαλε το ίδρυμα πάνω απ’τον παίκτη όσο αστέρας κι αν είναι και του υπενθύμισε ότι έχει συμβόλαιο. Δεν είναι πολύ έξυπνο να μπαίνεις σε μια διαμάχη με τον Φλορεντίνο, αλλά ο Cristiano πρέπει να’χει καεί πολύ για να αποφασίσει ότι η κατάλληλη στιγμή για να εξαπολύσει εχθροπραξίες ήταν μετά την κατάκτηση του πέμπτου του Champions League.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άφησε να εννοηθεί η ενόχλησή του μέσα στη βδομάδα πριν ταξιδέψει στο Κίεβο, όταν σχολίασε ότι γινόταν πολλή συζήτηση για μεταγραφές, για τον Neymar, και στο τέλος ήταν πάντα οι ίδιοι που κερδίζουν αυτά τα τελευταία τρία Champions League. Υπενθύμισε ότι αυτός είχε εννιά χρόνια στην Ρεάλ Μαδρίτης και δεν του άρεζε τόσο πολύ να γίνεται λόγος για μεταγραφές. Έδωσε ακόμη και μια επίπληξη που ακούστηκε παράξενη στον πρόεδρο, όταν σχολίασε: «Δεν χρειάζεται να’μαι φίλος του Florentino». Ο πανηγυρισμός του Κριστιάνο στο Κίεβο ήταν κρύος και διαδραμάτισε την πρόκλησή του στον πρόεδρο. Πάει στο Mundial της Ρωσίας πιέζοντας τον Florentino και προσπαθώντας να τον φέρει μεταξύ γκρεμού και ρέματος για να δει αν είναι ικανός να κάνει τη μεταγραφή του Neymar ή θα πρέπει να’ναι αυτός, για άλλη μια σεζόν, ο παίκτης βιτρίνα.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.