News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Ρεάλ Μαδρίτης βαφτίζει το Δέκατο Τρίτο της Champions League ως το ψαλιδάκι του Bale

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Του Ulices Sánchez-Flor

"Ίσως να συνεχίσω στη Μαδρίτη, ίσως όχι"

Από αναπληρωματικός σε ήρωα του τελικού του Champions League. Ο Bale έβαλε ένα θεαματικό γκολ με ψαλιδάκι όταν είχε μόλις τρία λεπτά που μπήκε στον αγώνα και μετά τον τέλος ανέφερε ότι "ίσως να συνεχίσω στη Μαδρίτη, ίσως όχι"


Το Δέκατο Τρίτο Ευρωπαϊκό Κύπελλο της Ρεάλ Μαδρίτης θα μείνει στην ιστορία λόγω του θεαματικού γκολ με ψαλιδάκι του Μπέιλ (3-1), όπως το Δέκατο φέρει τη σφραγίδα της κεφαλιάς του Sergio Ramos κι απ’το Έβδομο θυμόμαστε, είκοσι χρόνια αργότερα, τον Μιγιάτοβιτς ως τον ήρωα του τελικού. Το όνομά του Μπέιλ θα’ναι, για μια ζωή, σημαδεμένο από ένα υπέροχο golazo που έβαλε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου, που του χρησιμεύει για να ανέβει στη σκάλα των καλών παικτών και να γίνει ένα είδωλο. Πριν απ’αυτήν την εκτέλεση σε μια σέντρα του Marcelo που πετούσε στον ουκρανικό ουρανό, το τηλέφωνο του αντιπρόσωπου του Ουαλού δεχόταν κλήσεις για να τον πείσει ότι δεν θα μπορούσε πια να συνεχίσει στη Μαδρίτη. Ο Ζιντάν τον είχε αφήσει στον πάγκο, σε μια άλλη αντικατάσταση που έφερε την σταθερή καταδίκη για έναν παίκτη που είχε κερδίσει το να’ναι ένας βασικός μετά από έναν τελευταίο μήνα, στον οποίο είχε αποδείξει ότι ήταν ο ποδοσφαιριστής με την καλύτερη φόρμα και είχε το γκολ. Ο Μπέιλ ολοκλήρωσε την ιδιαίτερη εξέγερση του μ’ένα δεύτερο γκολ μ’έναν πύραυλο που λύγισε τα χέρια του τερματοφύλακα Karius για να κάνει πιο λαμπρή την εμφάνισή του. Όταν τελείωσε η σύγκρουση, θέλησε να στείλει ένα άλλο βλήμα υπό μορφή απειλής του να φύγει αν δεν είχε πλέον διάρκεια: «Ίσως να μείνω στη Μαδρίτη, ίσως όχι».

Ο θλιμμένος, ψυχρός, απαθής, εσωστρεφής, ντροπαλός, συνεσταλμένος, μόνος και δυστυχισμένος άνθρωπος είχε την ευφυΐα να βγάλει απ’το καπέλο ένα ψαλιδάκι, όταν είχε μόλις τρία λεπτά στο γήπεδο με όλη την τόλμη που επιδεικνύουν οι παρεξηγημένοι κι επαναστατούν με τη μόνη δύναμη της αλήθειας για να γεμίσουν λόγους: το ταλέντο. Ο Μπέιλ δεν ήταν τόσο νεκρός και θα πρέπει να περιμένουμε πολύ καιρό για να τον εξορίσουμε απ’την Ρεάλ Μαδρίτης. Τώρα τις προσφορές, ο Φλορεντίνο Πέρεθ, ναι, θα τις εξετάσει, όταν δεν έχει καθόλου σίγουρη την υπογραφή του Neymar, θα πρέπει να περνάνε τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει κερδίσει μόνο ένα ακόμα Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά έχει επίσης ανατιμήσει ένα απ’τα καλύτερα περιουσιακά της στοιχεία.

Bale, "απογοητευμένος" ως αναπληρωματικός

Ο Ουαλός, μετά το παιχνίδι, είπε ότι ήταν «απογοητευμένος που δεν έχω παίξει βασικός απόψε. Χρειάζομαι διάρκεια και δεν την είχα. Ίσως μείνω στη Μαδρίτη, ίσως όχι. Θα μιλήσω με τον ατζέντη μου αυτό το καλοκαίρι». Το ισχυρό μήνυμα ήρθε λίγο μετά την άρση της κούπας με τα μεγάλα αυτιά...

Ο Μπέιλ έφτασε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου κλείνοντας την ομάδα του ρόστερ, αποχωρισμένος, με μούτρα μέχρι το πάτωμα και συνοφρυωμένος. Η οργή του ήταν τόσο μεγάλη που δεν σηκώθηκε ούτε για ζέσταμα. Ο Ζιντάν πόνταρε και πάλι στην εντεκάδα που κέρδισε το Δωδέκατο επί της Γιουβέντους στο Κάρντιφ με τον Μπενζεμά στην επίθεση και τον Isco ως δεκάρι. Ο Γάλλος τεχνικός έβαλε μια ομάδα στα μέτρα του Κριστιάνο Ρονάλντο ως το καλύτερο πλάνο για να συνδυάσει την ισορροπία, να κερδίσει σε υπεροχή στη μεσαία γραμμή, να’χει περισσότερο έλεγχο της μπάλας και τον καλύτερο συνεργάτη του. Επέλεξε τον Γάλλο λόγω αυτής της αρετής που έχει να αναμειγνύει καλύτερα το συνεταιριστικό του παιχνίδι με τον Πορτογάλο. Ο Benzema έλαμψε και ήταν σκοτεινότερος ένας Cristiano που στο τέλος του παιχνιδιού υπαινίχθηκε ότι μπορεί να’ναι το τέλος του στη Μαδρίτη.

Το Δέκατο Τρίτο η Ρεάλ Μαδρίτης άρχισε να το κερδίζει με τον τραυματισμό του Salah (25ο λεπτό) σε μια τυχαία ενέργεια μεταξύ του Αιγύπτιου και του Sergio Ramos η οποία είχε μοιραίες συνέπειες για τον παίκτη της Λίβερπουλ. Χτύπησε τον ώμο και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Έφυγε μέσα σε δάκρυα. Μέχρι τότε, η Μαδρίτη ήταν άβολα κι ανακριβής στο παιχνίδι με μια Λίβερπουλ που την έβαλε σε πολλά προβλήματα με μια πίεση ψηλά. Δεν μπορούσε ούτε και ήξερε πώς να βγει η ομάδα του Zidane με τη μπάλα από πίσω. Έκανε λάθη στις πάσες, δεν περνούσε το κέντρο και Ramos, Varane και Keylor Navas έπρεπε να δράσουν πίσω. Ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας έκανε μια αποκρουσάρα σ’ένα σουτ του Άρνολντ (22ο λεπτό). Η Μαδρίτη υπέφερε πολύ και πήρε οξυγόνο όταν έφυγε ο Σαλάχ.

Τα δάκρυα του τραυματία Carvajal

Στην απουσία του Αιγύπτιου προστέθηκε αυτή του Carvajal (34ο λεπτό) με τράβηγμα στο πόδι όταν, σε μια κούρσα, έκανε ένα τακουνάκι προς τα πίσω. Ο δεξιός μπακ έφυγε επίσης μέσα σε δάκρυα λόγω μιας ατυχίας που μπορεί να του κοστίσει την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Πολύ κακή τύχη για ένα αγόρι που έχασε το τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εξαιτίας ενός τραυματισμού και τώρα η κακή τύχη τον χτυπάει και πάλι. Η Μαδρίτη έφτασε ζωντανή στο ημίχρονο και βγήκε με μια άλλη νοοτροπία και περισσότερο θάρρος στο δεύτερο μισό. Ο Ίσκο έστειλε μια μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι κι αύξησε την αυτοπεποίθηση και την σιγουριά. Αυτή η γενναιότητα μεταδόθηκε ακόμη και σ’αυτόν που έχει τη φήμη του λιγότερο εργάτη. Ο Benzema έβαλε το πρώτο γκολ (50ο λεπτό) με μια κατεργαριά. Έβαλε το πόδι του σε μια πάσα με το χέρι του τερματοφύλακα Karius. Εντυπωσιακή η ζωντάνια του Γάλλου, ο οποίος έκανε ήδη κάτι παρόμοιο ενάντια στη Μπάγερν Μονάχου στο Bernabéu.

Η Λίβερπουλ δεν τα παράτησε και έδειξε ότι είναι η ζωντανή εικόνα του προπονητή της. Μια ομάδα με το νεύρο του Klopp που έχει ως τον καλύτερο εκπρόσωπό της τον Σενεγαλέζο Sadio Mané. Ισοφάρισε το παιχνίδι εκμεταλλευόμενος την παθητικότητα του Marcelo σ’ένα κόρνερ. Με την ισοφάριση, ο Ζιντάν κοίταξε πίσω στον πάγκο. Θα μπορούσε να’χε χρησιμοποιήσει το plan B (Lucas Vázquez και Marco Asensio). Αλλά ποιος ξέρει τι έμπνευση είχε για να ποντάρει στον Bale, το αγόρι με το ψυχρό πρόσωπο και το βυθισμένο απ’την αντικατάσταση, που πήρε την ευκαιρία ως κάτι προσωπικό. Ήρθε το ψαλιδάκι κι ένα ακόμα γκολ για να δώσει το τρίτο συνεχόμενο Champions League της Ρεάλ Μαδρίτης. Ιστορικό.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.