News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Όλα τα κλειδιά της "υπόθεσης Cristiano"

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca

Παίκτης και σύλλογος διαπραγματεύονται τη βελτίωση της σύμβασης εδώ κι ένα μήνα


Αν κι απ’το περιεχόμενο των άκαιρων δηλώσεών του αμέσως μετά την κατάκτηση του 13ου Ευρωπαϊκού Κυπέλλου («Ήταν ωραίο που έπαιξα εδώ») μπορεί να εξαχθεί ακριβώς το αντίθετο, η αλήθεια ότι το μέλλον του Κριστιάνο έχει όλα τα φόντα να συνεχίσει να συνδέεται με την Ρεάλ Μαδρίτης, τουλάχιστον την επόμενη σεζόν. Κι αυτό υπακούει σε δύο λόγους. Ο πρώτος, αυτή η ρήτρα τους 1 δις με την οποία το μέλλον του βρίσκεται στα χέρια του συλλόγου. Κι ο δεύτερος, επειδή κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα έχουν υπάρξει επαφές μεταξύ της Μαδρίτης και των εκπροσώπων του παίκτη για την υποσχόμενη και καθυστερημένη βελτίωση της σύμβασης, η οποία λήγει σε τρία χρόνια, τον Ιούνιο του 2021.

Διαπραγματεύονται εδώ κι ένα μήνα

Περισσότερο από ένα μήνα πριν, υπήρξε μια προσέγγιση μεταξύ του José Ángel Sánchez, γενικού διευθυντή του συλλόγου, και του Jorge Mendes, εκπροσώπου του παίκτη, κι από τότε οι δύο πλευρές έχουν συζητήσει τους όρους της νέας σύμβασης, η οποία κυμαίνεται ανάμεσα σε 30 και 33 εκατομμύρια ευρώ, και διαπραγματεύονται λεπτομέρειες όπως αν ο νέος μισθός του θα τα περιλάμβανε όλα σ’αυτό το ποσό ή σε μερικούς στόχους (το Champions League, την Χρυσή Μπάλα...) που θα αποτελούσαν ένα ξεχωριστό μπόνους.

Είναι προφανές ότι η συμφωνία δεν έχει κλείσει, αλλά φαινόταν σε καλό δρόμο, όπως παραδέχονται και τα δύο μέρη. Γι’αυτό και οι δύο έδειχναν αισιόδοξοι μετά από αρκετούς μήνες στους οποίους η κατάσταση έφτασε να γίνει πολύ τεταμένη και υπήρχε δεν σχεδόν επικοινωνία.

Η υποσχόμενη αύξηση

Όλα ξεκίνησαν ακριβώς πριν από ένα χρόνο. Μετά την κατάκτηση του 12ου Champions League στο Κάρντιφ στις 3 Ιουνίου του 2017, ο Florentino Pérez υποσχέθηκε στον Κριστιάνο την αναθεώρηση της σύμβασής του για να του βελτιώσει τον καθαρό μισθό του των 23 εκατομμυρίων παρά το ότι είχε ανανεώσει μόλις επτά μήνες νωρίτερα, τον Νοέμβριο του 2016. Η κατάσταση με τον σύλλογο ήταν ήδη αρκετά τεταμένη λόγω του ότι μόλις μετά από δύο εβδομάδες, στις 16 Ιουνίου, η πορτογαλική εφημερίδα «α Bola» δημοσίευε ότι ο Cristiano ήθελε να φύγει απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης, είδηση ​​που ο παίκτης δεν διέψευσε ποτέ.

Οι προσβολές των Messi και Neymar

Κατά τη διάρκεια της περσινής καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου το ποδόσφαιρο βίωσε μια βαθιά αναταραχή με την υπογραφή του Neymar απ’την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία τον πληρώνει 37 εκατομμύρια ετησίως, και με την ανανέωση του Μέσι με τη Μπαρτσελόνα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο το τεράστιο πλεονέκτημα που του έδινε το ότι το συμβόλαιό του τελείωνε και πήρε ένα μισθό ρεκόρ των 50 εκατομμυρίων ευρώ καθαρά. Ο Cristiano, ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τις τελευταίες σεζόν, έβλεπε πως ο μισθός του είχε ξεπεραστεί αλλά πίστευε ότι θα επιλυόταν σύντομα.

Η κρίση του Σεπτεμβρίου

Ξεκίνησε η σεζόν και η Μαδρίτη, αφού πήρε τα δύο Σούπερ Καπ, κατέρρευσε στη Λίγκα με το που ξεκίνησε το πρωτάθλημα, συμπίπτοντας με μια ποινή στον Κριστιάνο για τέσσερα παιχνίδια. Λόγω της απότομης πτώσης στην απόδοση του Πορτογάλου, στον σύλλογο μπήκαν αμφιβολίες κατανοώντας ότι στα 32 του μπορούσε να επρόκειτο για τα πρώτα σημάδια της παρακμής κι άρχισε να καθυστερεί με την υποσχόμενη βελτίωση της σύμβασης. Ο Cristiano αισθάνθηκε προδομένος, μπήκε σε μια βαθιά κρίση τόσο συναισθηματικά όσο και ποδοσφαιρικά κι αποφάσισε ότι στο τέλος της σεζόν θα προκαλούσε την έξοδό του απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Άλλη μία έλλειψη σεβασμού
Παράλληλα, λάμβανε καλά τεκμηριωμένες πληροφορίες που υποδείκνυαν ότι ο λευκός σύλλογος διεξήγαγε συνομιλίες με τον Neymar για να τον υπογράψει αν κατάφερνε να αποσυνδεθεί απ’την PSG αυτό το καλοκαίρι. Όχι μόνο προετοίμαζαν τον πιθανό του αντικαταστάτη, αλλά οι φήμες ανέφεραν κι ότι η Μαδρίτη θα’ταν πρόθυμη να πληρώσει στον Βραζιλιάνο αυτό που αρνούνταν σ’αυτόν, έναν μισθό που υπερέβαινε τα 30 εκατομμύρια καθαρά. Κι αυτό, μετά από τρία Champions League και τέσσερις Χρυσές Μπάλες στα λευκά, αντιπροσώπευε μια τεράστια έλλειψη σεβασμού και μια ταπείνωση για τον Cristiano, άλλη μία για να προσθέσει στη λίστα των προσβολών του με την λευκή διοίκηση. Ο παίκτης αισθάνθηκε πάντα ότι στο club του έμοιαζαν να περιμένουν την παρακμή του, όταν στην πραγματικότητα αυτό που έκαναν απ’τα γραφεία του Valdebebas ήταν να προετοιμάζουν τη μετά-Cristiano εποχή, όταν ήταν να’ρθει. Μια πλήρη πρόκληση.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ CRISTIANO

Αλλά απ’τον Ιανουάριο και μετά ο Cristiano επέστρεψε για να επανασυνδεθεί με την καλύτερη εκδοχή του, εξαπέλυσε τη συνήθη αδηφαγία του στο σκοράρισμα (τελειώνει τη σεζόν με 44 γκολ σε 44 παιχνίδια) και ήταν καθοριστικός έτσι ώστε οι λευκοί ν’αποκλείσουν διαδοχικά Παρί Σεν Ζερμέν, Γιουβέντους και Μπάγερν Μονάχου. Παραδομένοι στο προφανές του ότι ο Πορτογάλος εξακολουθεί να’ναι απαραίτητος παρά τα 33 χρόνια του, απ’το club του έθεσαν στα μέσα Απριλίου ότι είχε έρθει η ώρα να ξαναπιάσουν τη βελτίωση της σύμβασής του. Την είχε κερδίσει. Σε κάθε περίπτωση, οι συνομιλίες με τον Neymar εξακολουθούν να’ναι προτεραιότητα για την Ρεάλ Μαδρίτης, δεδομένου ότι στα 26 του χρόνια ο Βραζιλιάνος θεωρείται ο μόνος με πραγματικές συνθήκες για ν’αντικαταστήσει τον Cristiano.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΡΑ

Για κάποιον με το εγώ του Cristiano και πληγωμένο στην υπερηφάνειά του όπως ήταν, είχε έρθει η στιγμή να διευθετήσει εκκρεμείς λογαριασμούς. Γι’αυτό αγνόησε την πρώτη προσφορά και παρέπεμψε το club στο να μιλήσουν στο τέλος της σεζόν, παρά το γεγονός ότι στη συνέχεια υπήρξαν συνομιλίες. Και γι 'αυτό χθες έστειλε αυτό το τόσο απειλητικό όσο και άκαιρο μήνυμα. Αλλά αυτός είναι ο Cristiano, παρορμητικός, τόσο ειλικρινής όσο και ανίκανος να αποδεχτεί ότι δεν είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής σε μια νύχτα επιτυχίας. Και το παίρνεις ή το αφήνεις, γιατί αυτός ο μη αναστρέψιμος χαρακτήρας είναι αυτός που σ’έχει οδηγήσει να φτάσεις στο άφταστο.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΟΥΝ

Έτσι έχουν τα πράγματα, τώρα το φυσιολογικό είναι και τα δύο μέρη να βάλουν το μερίδιό τους για να ελαχιστοποιήσουν την πολλοστή διαμάχη μιας σχέσης τόσο τεταμένης όσο και επιτυχούς. Florentino και Cristiano είναι καταδικασμένοι να συνεννοηθούν επειδή μαζί πρωταγωνιστούν στη δεύτερη χρυσή εποχή της Ρεάλ Μαδρίτης. Ως εκ τούτου, παρά τη λογική οργή του προέδρου χθες το βράδυ βλέποντας πώς η έξαψη του αστέρα του αμαύρωνε εν μέρει μια ιστορική νύχτα («Ο καθένας έχει το δικαίωμα να μιλάει, αλλά εδώ το σημαντικό είναι ο σύλλογος»), θα προσπαθήσουν να ανακατευθύνουν την κατάσταση, όπως έκαναν και τον Σεπτέμβριο του 2012 μ’εκείνο το διάσημο "Είμαι λυπημένος και στο club το γνωρίζουν". Ο Cristiano θα’χει την άξια βελτίωση της σύμβασής του και η Μαδρίτη θα συνεχίσει να προετοιμάζει την αντικατάστασή του επειδή είναι υποχρέωσή της.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.