News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Bale μετατρέπεται σ’ένα κοκόρι μάχης στο πιο γειτονικό Barcelona-Μαδρίτη

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Του Ulices Sánchez-Flor

Ο Ουαλός δείχνει κλάση με το γκολ της ισοφάρισης

Ο Bale χρειαζόταν έναν αγώνα όπως του Camp Nou για να αποδείξει ότι δεν είναι ένας εύθραυστος και τεμπέλης παίκτης κι έχει τις προϋποθέσεις για να’ναι ο ηγέτης σε μεγάλα σενάρια όπως το Clásico


Ο Bale χρειαζόταν έναν αγώνα όπως του Camp Nou για να αποδείξει ότι δεν είναι ένας εύθραυστος και τεμπέλης παίκτης κι έχει τις προϋποθέσεις για να’ναι ο ηγέτης σε μεγάλα σενάρια όταν δεν είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Ουαλός έδειξε κλάση στο πιο γειτονικό Clásico που θυμόμαστε τα τελευταία χρόνια. Σ’ένα βρώμικο και θερμό ματς, με σπρωξιές, αγκωνιές, κλωτσιές από πίσω στον αστράγαλο, χαστούκια, αρπαγές απ’τον λαιμό και χυδαίες χειρονομίες ξεχώρισε το πως έβραζε το αίμα του Ουαλού για να χώνεται στις διεκδικούμενες μπάλες, να βάζει το πόδι και να βάλει το γκολ της τελικής ισοπαλίας ανάμεσα σε Barcelona και Μαδρίτη (2-2). Ένα golazo απ’το ύψος της περιοχής σ’αυτό που είναι μια απ’τις σπεσιαλιτέ του Bale. Ένα σουτ με καμπύλη, προσαρμοσμένο και δυνατό που πήγε στο παραθυράκι του Ter Stegen. Ασταμάτητο. Οξυγόνο για έναν παίκτη που υπομένει σιωπηλά τον θυμό του να μην μπορεί να παίξει τα σημαντικότερα παιχνίδια του Champions League και που με τη στάση στο Clásico θέτει αμφιβολίες στον Ζιντάν για την ανάγκη να παίζει πιο συχνά αν προσφέρει αυτό το πρόσωπο θάρρους και τιμής. Έδωσε την ψυχή του.

Η Ρεάλ Μαδρίτης χρειαζόταν να μην χάσει στο Clásico για διάφορους λόγους. Πρώτον επειδή της άξιζε για να πλύνει την εικόνα ενός κακού πρωταθλήματος και ν’αποδείξει ότι το χάσμα των βαθμών στην κατάταξη δεν αντιστοιχεί στην διαφορά ταλέντου μεταξύ των δύο ομάδων. Η Μαδρίτη, αναγνωρισμένο απ’τον Zidane, έχει ανταγωνιστεί άσχημα σ’αυτό το πρωτάθλημα και ήταν υποχρεωμένη να βγει στο Camp Nou με το κεφάλι ψηλά και την υπερηφάνεια άθικτη. Κατέστη δυνατό απ’την εξαιρετική απόδοση του Κριστιάνο Ρονάλντο στο πρώτο μέρος κι αυτή των Bale και Keylor Navas στο δεύτερο, πλέον χωρίς τον Πορτογάλο στο γήπεδο. Ο Cristiano παρέμεινε στον πάγκο στο ημίχρονο για να προστατεύσει τον δεξιό του αστράγαλο που υπέστη ζημιά σε μια σύγκρουση με τον Piqué όταν έβαλε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Πορτογάλος ήταν ένας εφιάλτης για τους azulgranas την πρώτη μισή ώρα, όπου είχε έξι ευκαιρίες για γκολ και είχε υπό έλεγχο την culé άμυνα. Αλλά δεν θα μπορούσε να διακινδυνεύσει έναν μεγαλύτερο τραυματισμό (υπέστη ένα διάστρεμμα) επειδή κουμάντο κάνει ο τελικός του Champions League.

Ο Ramos και το «σφάλμα» στον Messi

Χωρίς Κριστιάνο Ρονάλντο και η Barcelona με έναν παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Sergi Roberto μετά από ένα χαστούκι στον Μαρσέλο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το παιχνίδι απέμενε στα πόδια του Μέσι, εξαφανισμένος στο πρώτο μέρος, και μιας Μαδρίτης που θα μπορούσε να τερματίσει το αήττητο της ομάδας του Ernesto Valverde. Ο Messi αντέδρασε χωρίς τον Cristiano κι έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ μετά από ακόμα μία αμφιλεγόμενη φάση επειδή ξεκινάει από μια ενέργεια όπου ο Luis Suárez γκρεμίζει τον Varane με μια κλωτσιά. Το βρώμικο και γειτονικό παιχνίδι συνέχιζε σ’έναν αγώνα όπου ο διαιτητής Hernández Hernández δεν ήταν πάρα πολύ επιτυχής στην κατανομή δικαιοσύνης, τόσο ώστε ακόμη κι ο Sergio Ramos δήλωσε μετά το παιχνίδι ότι ο Messi είχε πιέσει τον διαιτητή...

Για τη Μαδρίτη, το να χάσει με παίκτη παραπάνω ήταν μια ταπείνωση. Αλλά αν έχει κάτι, όπως είναι ήδη γνωστό, η ομάδα της Μαδρίτης, είναι το γονίδιο της ντροπής. Αντέδρασε κι εμφανίστηκε ο καλύτερος Bale για να γεμίσει το τεράστιο κενό που είχε αφήσει ο Cristiano Ronaldo. Ο Ουαλός έσπειρε τη σύγχυση στην άμυνα με την ταχύτητα και το θάρρος του φτάνοντας να σκοράρει εκείνο το golazo που απέτρεψε μια ήττα που θα’ταν οδυνηρή. Η Μαδρίτη μπορούσε ακόμη και να κερδίσει τον αγώνα σε μια άλλη αμφιλεγόμενη φάση μ’ένα πέναλτι του Jordi Alba στον Marcelo για το οποίο Zidane και παίκτες διαμαρτυρήθηκαν πολύ.


Ο Φλορεντίνο, υπερασπιστής του Μπέιλ

Ο Bale είχε μια εξαιρετική απόδοση σε μια λεπτή επαγγελματικά στιγμή λόγω της απώλειας της εμπιστοσύνης του προπονητή και μεγάλου μέρους των οπαδών που τον βλέπουν ως έναν περιττό ποδοσφαιριστή κι ο οποίος έχει την ταμπέλα του πωλείται. Ο Ουαλός εξιλεώθηκε σε μια καθοριστική στιγμή της σεζόν. Δεν είναι όλα χαμένα. Έτσι τον θέλει ο Ζιντάν ώστε να μπορέσει να τον ξαναβάλει στην καλή εντεκάδα. Μ’αυτή τη στάση της ταλαιπωρίας, της εμπλοκής και της προσοχής σε όλο το παιχνίδι. Χωρίς συγχύσεις. Έβαλε το πόδι, αμύνθηκε, επέστρεψε για να εξισορροπήσει το σχήμα, πήρε μια κίτρινη κάρτα για τη φλόγα του σε κάθε φάση κι έβαλε το γκολ της ισοφάρισης. Αλλά μπορούσε επίσης να αποβληθεί για ένα σκληρό φάουλ στον Umtiti.

Στα επίσημα του Camp Nou βρισκόταν ο Florentino Pérez για να πάρει μια ικανοποίηση βλέποντας ότι ο Bale είναι επίσης ένα κοκόρι μάχης αν του προταθεί. Του δίνει ελπίδες. Αποδόσεις όπως του Camp Nou επιβεβαιώνουν τη γνώμη του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος βλέπει στον Bale έναν εκρηκτικό. Μπορεί οι διάφορες παραμονές στον πάγκο στα παιχνίδια του Champions League να’χουν υποτιμήσει το κασέ ενός παίκτη που είναι ένα απ’τα κύρια προτερήματα του συλλόγου κι ένα στοίχημα του Florentino. Ο Bale ανταποκρίθηκε με το παραπάνω στο Clásico και το κάνει δύσκολο στον Zidane ενόψει της σύνθεσης που πρέπει να βάλει στον τελικό του Champions League στο Κίεβο ενάντια στη Liverpool. Ο Ζιντάν πόνταρε στο «BBC» στο Camp Nou, όταν δεν είχαν παίξει απ’την αρχή απ’τις 3 Μαρτίου, στον αγώνα πρωταθλήματος εναντίον της Χετάφε στο Μπερναμπέου. Είχαν περάσει περισσότερο από δύο μήνες και οι τρεις τους τα πήγαν εξαιρετικά. Ο Cristiano Ronaldo έβαλε το γκολ από πάσα του Benzema κι ο Bale, εκτός απ’την δουλειά, έβαλε το γκολ της ισοφάρισης. Τώρα μπορούμε να πούμε ότι έχουν πιθανότητες να παίξουν και πάλι μαζί στο Κίεβο.





Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.