News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ιστορικός Zidane: εννέα τίτλοι, τρία Champions League, σε δυόμισι χρόνια!

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Του J. L. Calderón

Η θέση του στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει να αυξάνεται


Di Stéfano, Gento, Miguel Muñoz, Cristiano... και Zidane. Από σήμερα, ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης γίνεται ο πέμπτος μεγάλος της Ρεάλ Μαδρίτης σε όλη της την ιστορία. Η καριέρα του ως παίκτης και, πάνω απ 'όλα, ως προπονητής τον ανεβάζει χωρίς συζήτηση στο ίδιο ύψος με τους τέσσερις επιφανείς ανθρώπους που έχουν σημάδεψαν την ιστορία του λευκού συλλόγου.

Αυτή η τελευταία ηπειρωτική κατάκτηση τον μετατρέπει σ’έναν λευκό μύθο. Ο πάγκος τον έχει κάνει πολύ μεγαλύτερο από ό, τι ήταν, μέχρι το σημείο να βρίσκεται στο ύψος των λευκών θεών λόγω της τεράστιας επίδρασης που είχε στην ιστορία του συλλόγου, όντας ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής της δεύτερης πιο επιτυχημένης εποχής της Μαδρίτης στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Κέρδισε το Ένατο, συμμετείχε ως βοηθός του Αντσελότι στο Δέκατο και τώρα ως επικεφαλής του λευκού πάγκου έχει αυξήσει τον λογαριασμό απ’το Ενδέκατο στο Δέκατο Τρίτο.

Ο Zinédine γίνεται ο πρώτος προπονητής που κερδίζει τρεις διαδοχικές εκδόσεις του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, αφού ήταν ο πρώτος που οδήγησε μια ομάδα να στο να κάνει το ριπίτ στον τίτλο του Champions League. Αν το νταμπλ ήταν ιστορικό (ήταν η πέμπτη φορά στην οποία ο νυν πρωταθλητής επιστρέφει στο τελικό του Champions League και η πρώτη φορά που υπερασπιζόταν τον τίτλο του απ’τη Milan στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο το 89 και το 90), το τρεμπλ είναι στρατοσφαιρικό.

"Κανείς στα επόμενα 50 χρόνια δεν θα μπορέσει να το επαναλάβει", τόνιζε ο Μιγιάτοβιτς, ζαλισμένος την παραμονή του κατορθώματος που είχε σε απόσταση βολής η Ρεάλ Μαδρίτης. Και το’χει πετύχει. Ο Ζιντάν σηκώνει το παλμαρέ του στην κορυφαία ηπειρωτική διοργάνωση πάνω από επιφανείς του πάγκου, όπως οι Ferguson, Guardiola, Μουρίνιο, Del Bosque, Heynckes, Χίτσφελντ, Sacchi...

Τσάμπιονς Λιγκ, Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, Liga, Τσάμπιονς Λιγκ, Ισπανικό Super Cup, Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, Τσάμπιονς Λιγκ... Είναι η απίστευτη πορεία της Μαδρίτης με τον Ζιντάν επικεφαλής των αποδυτηρίων. Ένας θριαμβευτικός κύκλος που κανείς δεν καταλήγει να κλείσει και που είναι όλο και μεγαλύτερος. Απ’τη Ρώμη, όπου ο Ζιντάν έκανε πρεμιέρα στην Ευρώπη ως επικεφαλής της Ρεάλ Μαδρίτης, το λευκό τρένο δεν έχει σταματήσει ποτέ σε καμία στάση και συνεχίζει στο δρόμο του προς τη δόξα. Δεν σταμάτησε ούτε και στο Κίεβο και το ταξίδι συνεχίζεται. 33 παιχνίδια... τρία Τσάμπιονς Λιγκ.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.