News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane κερδίζει το Champions League και την κόντρα με τον Sánchez: θα’χει φωνή στις μεταγραφές

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Του Fermín De La Calle

Ισοφαρίζει τον Πέισλι και τον Αντσελότι στην κορυφή

Ο Zinedine Zidane διεύρυνε την θέση του στην ιστορία του ποδοσφαίρου με την επίτευξη του τρίτου του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου ως προπονητής με την Ρεάλ Μαδρίτης. Είχε εντάσεις με τον Florentino για το ρόστερ


Αυτή η Ρεάλ Μαδρίτης, αυτή του Zinedine Zidane, είναι πια μια ομάδα μύθου. Τρία συνεχόμενα Τσάμπιονς Λιγκ την τοποθετούν στον ποδοσφαιρικό Όλυμπο με τη Bayern του Beckenbauer και τον Ajax του Cruyff. Και μόνο πίσω απ’την pentacampeón Μαδρίτη του Di Stefano. Ο Ζιντάν καθιερώνεται έτσι ως ένας προπονητής αναφορά με ένα κομψό στυλ διαχείρισης και χαμηλού προφίλ. Ένας προπονητής που συσστρατεύεται με τ’αποδυτήρια του και τα βάζει με τους ηγέτες του.

Κι εκεί ακριβώς είναι όπου ο Γάλλος έχει κάνει ένα βήμα μπροστά με την επίτευξη αυτού του τρίτου συνεχόμενου Champions League. Μέχρι σήμερα, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε μια δικέφαλη δομή όσον αφορά τις μετάγραφες. Αν κι ο Florentino Pérez, πρόεδρος κι αθλητικός διευθυντής, έδινε την έγκριση σε όλες τις ενισχύσεις της ομάδας, ο Pérez αφοσιωνόταν αποκλειστικά στις επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας, όπως η επιλογή των «Galacticos» μεταγραφών, αφήνοντας την επιλογή των ενισχύσεων της μεσαίας τάξης και του βάθους της ντουλάπα στον José Ángel Sánchez, αθλητικό διευθυντή, ο οποίος βασίζεται στον Juni Calafat, τον άνθρωπο στη σκιά στην αγορά.

Ceballos ή των 'pavones'

Ο Ζιντάν περιοριζόταν στο να υποδείκνυε τις προτιμήσεις του, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις δεν εισακούγονταν. Το περασμένο καλοκαίρι, για παράδειγμα, ο Sánchez κι ο τεχνικός πρωταγωνίστησαν σε κάποια ηχηρή ανταλλαγή απόψεων στα γραφεία του club λόγω της υπογραφής του Ceballos ή των «Pavones» με τους οποίους ο σύλλογος αποφάσισε να ενισχύσει το ρόστερ. Σήμερα, στο τέλος της σεζόν, έχει γίνει πάρα πολύ ξεκάθαρο ότι κανένας απ’τους παίκτες που έφτασαν το καλοκαίρι δεν ήταν αίτημα του Γάλλου ούτε κι ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις του. Theo, Vallejo, Llorente, Ceballos και Mayoral έχουν υπάρξει υπολειμματικοί παίκτες σ’αυτήν την πρωταθλήτρια Real Madrid.

Εάν μετά την περσινή κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου Τσάμπιονς Λινγκ ο Florentino συμφώνησε με τον Ζιντάν την ανανέωσή του μέχρι το 2020 πριν ανέβει στο αεροπλάνο της επιστροφής απ’το Κάρντιφ, όπως ενημερώσαμε στην El Confidencial, αυτή τη φορά ο πρόεδρος του’χει υποσχεθεί ότι θα’χει φωνή και ψήφο στον σχεδιασμό των μεταγραφών.


Δημόσια κόντρα του Zidane αυτή τη σεζόν

Ο Zidane έχει αφήσει να πέσει κατά τη διάρκεια της σεζόν ότι δεν ήταν σίγουρος για τη παραμονή του στην ομάδα στο τέλος της σεζόν. Ο Γάλλος δεν έκρυψε ότι ο λόγος ήταν η φθορά που συνεπάγεται η διεύθυνση μιας ομάδας της οντότητας του λευκού συνόλου. Πίσω απ’τα λόγια κρυβόταν η ενόχλησή του απ’τις συνεχείς απορρίψεις της αθλητικής διοίκησης προς τη μορφή του προπονητή στον σχεδιασμό του ρόστερ. Ένα απ’τα μέτρα που πήρε μπροστά σ’αυτήν την κατάσταση ήταν να ξεκουράσει τους συνήθεις σε Liga και Champions League, τις δύο σημαντικές διοργανώσεις γι 'αυτόν, και να βάλει στη βιτρίνα τους επιλεγμένους απ’τον Sánchez για την ενίσχυση της ομάδας. Η φτωχή απόδοση της ομάδας στο Κύπελλο, η οποία ήταν σε θέση να φέρει μόνο ισοπαλία ενάντια σε Φουενλαμπράδα και Numancia στο Μπερναμπέου και ν’αποκλειστεί στο λευκό Κολοσσαίο απ’την Leganés στα προημιτελικά, δικαίωσε τον Γάλλο στην κόντρα του με την λευκή τεχνική γραμματεία.

Ο Ζιντάν έχει δυόμισι χρόνια στο σύλλογο κι απ’την πρώτη στιγμή προειδοποίησε ότι η ομάδα ήταν ανισόρροπη αμυντικά και χρειαζόταν έναν άλλο παίκτη με το προφίλ του Casemiro. Ο ίδιος κατέληξε να συμφωνήσει με τον Kanté και την πιθανή άφιξή του στην Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά απ’την αθλητική διεύθυνση η μεταγραφή δεν θεωρήθηκε κατάλληλη. Μετά σ’αυτό προστέθηκε η αποχώρηση του Pepe, στιγμή στην οποία ο τεχνικός ύψωσε τον τόνο κι απαίτησε την άφιξη ενός αποδεδειγμένου αμυντικού, γνωρίζοντας τους επαναλαμβανόμενους τραυματισμούς του Varane και την ηλικία του Ράμος. Ο σύλλογος απάντησε ποντάροντας στον Vallejo...

Ο Ζιζού καταλαβαίνει ότι υπάρχουν διαρθρωτικές αποφάσεις όπως η υπογραφή του «galáctico», μια επένδυση που πάει πέρα απ’το αθλητικό. Σ’αυτόν τον τομέα περιορίζεται στο να συστήνει κάποιον παίκτη που του αρέσει, όπως έκανε κάποτε με τον Hazard (τότε ήταν ένας άγνωστος στη Λιλ). Αλλά δεν καταλαβαίνει ότι δεν εισακούγονται οι αξιολογήσεις του στις υπόλοιπες μεταγραφές. Ο τεχνικός έχει την υποστήριξη των αποδυτηρίων και την υποστήριξη των αποτελεσμάτων. Ακόμη περισσότερο μετά την κατάκτηση αυτού του τρίτου συνεχόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι που του έχει δώσει μια θέση δύναμης που του έχει επιτρέψει να ξεκινήσει κόντρες με τον Sánchez και τον Florentino, ακόμη και δημόσια, όπως συνέβη στην περίπτωση του Kepa, υπογραφή την οποία δυναμίτισε ο προπονητής στην αίθουσα Τύπου. Ή με το να τοποθετείται δημόσια υπέρ της βελτίωσης της σύμβασης του Cristiano σε μια στιγμή στην οποία ο σύλλογος κι ο παίκτης ζουν μια τεταμένη σχέση εξαιτίας αυτού.

Η επίτευξη αυτού του τρίτου Τσάμπιονς Λιγκ θα οδηγήσει σε μια αύξηση του ρόλου του Zidane στην επιλογή των μεταγραφών. Τουλάχιστον αυτό του’χει υποσχεθεί ο πρόεδρος. Είναι η μόνη περιοχή του club στην οποία ο προπονητής δεν έχει ακόμη φωνή και ψήφο. Αυτή η αλλαγή του σκηνικού θα’πρεπε να μεταφραστεί στην άφιξη ενός ειδικού αμυντικού και, πιθανότατα, στη παραμονή του Benzema στην ομάδα. Ο επιθετικός έχει την υποστήριξη του Zidane και του Cristiano, ο οποίος τον θεωρεί έναν αδιαπραγμάτευτο συνεργό. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κερδίσει το τρίτο συνεχόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Όλοι υποδεικνύουν τον Ζιζού ως αρχιτέκτονα κι αυτός αποδέχεται την πρόκληση να παλέψει για ένα τέταρτο συνεχόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά θέλει να’ναι αυτός που θα επιλέξει τους ανθρώπους με τους οποίους θα αντιμετωπίσει αυτή την τιτάνια πρόκληση. Ο Φλορεντίνο του’χει υποσχεθεί ότι έτσι θα γίνει. Θα δούμε τι λέει ο Σάντσεθ...





Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.