News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Florentino V: ένα Ευρωπαϊκό Κύπελλο πίσω απ’τον Santiago Bernabéu

Κυριακή 27 Μαΐου 2018


Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Τις επόμενες ημέρες θα τοποθετήσει το 13ο στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου


Πλέον είναι πέντε Ευρωπαϊκά Κύπελλα που εμφανίζονται στο βιογραφικό του Florentino Pérez ως πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, μόνο ένα πίσω απ’τα έξι του Σαντιάγο Μπερναμπέου, αριθμός που έμοιαζε ανέφικτος, αλλά που λόγω των τριών συνεχόμενων κατακτήσεων απ’το λευκό σύλλογο στους τελευταίους τρεις τελικούς, τοποθετεί τον πρόεδρο ένα σκαλοπάτι κάτω απ’το να ισοφαρίσει τον θρυλικό λευκό πρόεδρο.

Ο Florentino Pérez έφτασε στη madridista προεδρική καρέκλα το καλοκαίρι του 2000, με το δεύτερο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ακόμα ζεστό. Το πρώτο της νέας εποχής ήρθε δύο χρόνια αργότερα, μιας και η Μπάγερν έκοψε τη δυνατότητα στα ημιτελικά. Το πρώτο ήρθε απ’το γκολ του Zidane, ο υπεύθυνος για τις τρεις τελευταίες επιτυχίες, οι ίδιες που έχουν βάλει αυτή την ομάδα στο ύψος των μεγάλων θρύλων του αθλήματος.

Η σύγκριση με το Bernabéu είναι αναπόφευκτη. Αυτήν τη στιγμή η Ρεάλ Μαδρίτης ζει μια στιγμή χωρίς σύγκριση στο ποδόσφαιρο αυτού του αιώνα. Η κυριαρχία στην καλύτερη διοργάνωση στον κόσμο δεν επιδέχεται καμία συζήτηση. Κάτι παρόμοιο μ’αυτό που έκανε το λευκό club στην ιστορική αρχή της διοργάνωσης μ’αυτούς τους πέντε διαδοχικούς τίτλους. Στη σύγχρονη εποχή μόνο ο Άγιαξ και η Μπάγερν, με μια πολύ διαφορετική μορφή, έχουν καταφέρει να επιτύχουν τρεις συνεχόμενους τίτλους.

Στο χρέος του Bernabeu, όχι πια στου Florentino Pérez, υπάρχει το γεγονός άνευ προηγουμένου της κατάκτησης της κορυφαίας διοργάνωσης στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ, κάτι που πέτυχε φέτος η Ρεάλ Μαδρίτης και κανείς δεν είχε καταφέρει να το κάνει μέχρι τώρα.

Είναι αλήθεια ότι ο πρώην πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης εξακολουθεί να προηγείται στον αριθμό των τίτλων. Ο Bernabeu κέρδισε 16 Πρωτάθλημα, 6 Κύπελλα, 1 Διηπειρωτικό και 2 Λάτιν Καπ, έναντι των 4 Πρωταθλημάτων, 2 Κυπέλλων, 4 Σούπερ Καπ Ισπανίας, άλλων τόσων Ευρώπης, 3 Παγκοσμίων Κυπέλλων και 1 Διηπειρωτικό του Florentino.

Στο μπάσκετ, ο σημερινός πρόεδρος έχει 2 Ευρωλίγκες, 4 Πρωταθλήματα, 5 Copa del Rey, 3 Σούπερ Καπ Ισπανίας κι ένα Διηπειρωτικό. Ο Μπερναμπέου έμεινε στα 19 πρωταθλήματα, 18 Κύπελλα, 6 Ευρωπαϊκά Κύπελλα και 3 Παγκόσμια Κύπελλα.

Ο Florentino Pérez, εκτός απ’το να δώσει λάμψη στην αίθουσα των τροπαίων, έχει καταφέρει να μονοπωλήσει τα βραβεία και τις ατομικές διακρίσεις με παίκτες όπως οι Φίγκο, Ζιντάν, Ρονάλντο και Κριστιάνο Ρονάλντο, εκτός απ’την τοποθέτηση του συλλόγου σε μια προνομιακή κοινωνική και οικονομική θέση.





Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.