News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η PSG γνωρίζει ήδη ότι ο Neymar θέλει να φύγει

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca

Ο εκρηκτικός Βραζιλιάνος πιέζει για να υπογράψει για τη Ρεάλ Μαδρίτης


Το πλάνο που σχεδιάστηκε απ’τον Neymar, τον πατέρα του και τη Ρεάλ Μαδρίτης έτσι ώστε το βραζιλιάνικο αστέρι να καταλήξει να παίξει στο Santiago Bernabeu απ’την επόμενη σεζόν έχει μπει στην καθοριστική του φάση. Το γαλλικό club ξέρει ήδη από πρώτο χέρι αυτό που φοβόταν εδώ και μήνες μετά από τις επίμονες φήμες: ο Neymar δεν θέλει να συνεχίσει στην Παρί Σεν Ζερμέν, με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022, κι έχει ζητήσει να καθίσει να διαπραγματευτεί πια την έξοδό του. Το ενημέρωσε ο πατέρας του παίκτη στον πρόεδρο Nasser Al Khelaifi πριν από λίγες ημέρες.

Ο παίκτης αναγνωρίζει ότι έκανε λάθος υπογράφοντας για μια ομάδα ενός κατώτερου πρωταθλήματος όπως το γαλλικό, λίγο ανταγωνιστικό, κι ότι δεν έχει προσαρμοστεί στα αποδυτήρια, όπου δεν διατηρεί μια καλή σχέση με τον σκληρό πυρήνα που σχηματίζουν οι Αργεντινοί (Ντι Μαρία, Pastore , Lo Celso) κι ο Ουρουγουανός Cavani. Τώρα μένει να γίνει γνωστό ποια είναι η αντίδραση του Tamim bin Hamad Al-Thani, του Σεΐχη του Κατάρ και πραγματικού ιδιοκτήτη του συλλόγου που προεδρεύει ο Al Khelaifi. Αυτό είναι το κλειδί γι’αυτό το θέμα.

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

Στην συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι στις 7 Δεκεμβρίου συμπίπτοντας με την τελετή απονομής της Χρυσής Μπάλας στον Cristiano, ο Neymar έθεσε στους λευκούς ηγέτες ότι ήταν διατεθειμένος να προκαλέσει την έξοδό του απ’την παριζιάνικη ομάδα για να υπογράψει γι 'αυτούς. Από τότε έχει καταστεί ο πρωταρχικός στόχος της Μαδρίτης, μέχρι το σημείο του να καθορίζει τις υπόλοιπες πιθανές ενισχύσεις. Τα στελέχη επέμειναν στο ότι, σε περίπτωση που καρποφορούσε, η επιχείρηση έπρεπε να πραγματοποιηθεί πριν απ’το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πρέπει να υποτεθεί, όπως συνηθίζεται σ’αυτές τις περιπτώσεις, ότι σε κάποια απ’τις μετέπειτα συναντήσεις μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Neymar έχουν προχωρήσει στους συμβατικούς όρους που θα τον συνέδεαν με το λευκό club σε περίπτωση που καταφέρει να απεμπλακεί απ’την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Βραζιλιάνος είναι ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο μετά τον Leo Messi και κερδίζει 37 εκατομμύρια καθαρά έχοντας πρωταγωνιστήσει στην πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία (222 εκατομμύρια ευρώ) το περασμένο καλοκαίρι μέσω της καταβολής της ρήτρας του.

ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΖΑΛΙΖΟΥΝ

Η Μαδρίτη γνωρίζει ότι εάν ο πατέρας του Neymar, με τη βοήθεια του ισραηλινού εκπροσώπου Pini Zahavi (ο οποίος μεσολάβησε ήδη στην επιχείρηση για τη μεταγραφή του στην PSG) είναι σε θέση να πείσει τον εμίρη του Κατάρ για να δεχτεί να πουλήσει τον παίκτη θα’ναι για ένα αστρονομικό ποσό. Αυτό θα κυμαινόταν απ’τα 260 εκατομμύρια (το ποσό των 222 που πλήρωσαν συν τα 37 που του πληρώνει ο γαλλικός σύλλογος) μέχρι τα 300 ή κι ακόμα περισσότερα. Σ’αυτό θα έπρεπε να προστεθεί ο μισθός του Neymar, θέμα ιδιαίτερα ευαίσθητο τώρα που ο Cristiano θα διαπραγματευτεί στο τέλος της σεζόν την υποσχόμενη αύξηση του μισθού (παίρνει «μόνο» 23 εκατομμύρια) με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Και τέλος, το αντίστοιχο πριμ υπογραφής συνηθισμένο πια σ’αυτές τις μεγαλοεπιχειρήσεις, που θα μπορούσε να’ναι περίπου 40 εκατομμύρια. Ποσά που ζαλίζουν, αναμφίβολα, αλλά που στα γραφεία του Valdebebas χειρίζονται ως αποδεκτά εδώ και μήνες. Γι’αυτό υπολογίζουν επίσης να εισπράξουν περισσότερα από 100 εκατομμύρια με πωλήσεις σημαντικών ποδοσφαιριστών και με μια καλή αγορά όπως ο Bale.

ΚΡΑΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Σε κάθε περίπτωση, πηγές που γνωρίζουν καλά το περιβάλλον του παριζιάνικου συλλόγου επιμένουν ότι το κύριο εμπόδιο για να καταλήξει ο Neymar στη Ρεάλ Μαδρίτης όπως προτίθεται, δεν είναι ένα θέμα χρημάτων αλλά υπερηφάνειας. Το περασμένο καλοκαίρι η Παρί Σεν Ζερμέν έδωσε ένα παγκόσμιο χτύπημα παίρνοντας τους δύο πιο υποσχόμενους νέους παίκτες (Neymar και Mbappé) για 400 εκατομμύρια και το να χάσει την κύρια μορφή της μόλις ένα χρόνο αργότερα θα ερμηνευόταν ως ένα μήνυμα προφανής αδυναμίας. Πέρα απ’το ποδόσφαιρο, αντιπροσωπεύει ένα κρατικό ζήτημα. Απ’την τοποθέτηση του εμιράτου του Κατάρ, της πλουσιότερης χώρας στον πλανήτη, ενώπιον του δυτικού κόσμου.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑ ΤΟ 2019

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξέρει ότι εάν περιμένει ένα χρόνο, ο Neymar θα μπορούσε να επιλύσει τη σύμβασή του το καλοκαίρι του 2019 πληρώνοντας τα ίδια 222 εκατομμύρια που κατέθεσε η PSG στις 3 Αυγούστου. Πρόκειται για μια δέσμευση που υπέγραψαν και τα δύο μέρη, παρά το γεγονός ότι στο γαλλικό ποδόσφαιρο δεν ισχύουν οι ρήτρες. Ακόμα κι έτσι, στο λευκό κλαμπ πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν τώρα την επιχείρηση για τον απλό λόγο ότι τώρα είναι όταν ο ποδοσφαιριστής έχει τεθεί στο στόχαστρο. Και δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν την ευκαιρία να χαθεί.

Η ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ

Στα 26 του, είναι η τρίτη απόπειρα που κάνει ο Florentino Pérez για τον Neymar, την υπογραφή που του έχει αντισταθεί περισσότερο μέχρι στιγμής. Όλα ξεκίνησαν το 2006, όταν όντας ένα παιδί 14 ετών δοκιμάστηκε για δύο εβδομάδες στην infantil της Ρεάλ Μαδρίτης κι έφτασε ακόμα και να’χει έτοιμο το δελτίο του για να δηλωθεί στη μαδριλένικη Ομοσπονδία, αλλά εκείνη τη φορά ήταν οι λευκοί που δεν κατάφεραν κάνουν το βήμα. Επτά χρόνια αργότερα, το καλοκαίρι του 2013, παίζοντας με τη Σάντος κι όντας η μεγαλύτερη υπόσχεση του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έφτασε να περάσει ιατρική εξέταση και δεσμεύτηκε με τη Μαδρίτη για την επόμενη σεζόν, αλλά στο τέλος η Μπαρτσελόνα προσπέρασε με όχι πολύ καλές τέχνες, που τελείωσαν με τον Neymar στο Camp Nou και τον Sandro Rosell στην φυλακή.

ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ

Δύο χρόνια αργότερα, τον Ιανουάριο του 2016, φλέρταρε και πάλι με λευκά στελέχη όπως έκανε επίσης ταυτόχρονα με την PSG και τη Manchester City. Τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα συνέχιζε στη Barcelona, παρόλο που μήνες αργότερα ανανέωσε, αν και μετά από εκείνο διάρκεσε μόνο ένα χρόνο ντυμένος στα azulgrana. Και τώρα, η τρίτη, μπορεί να’ναι η τυχερή όπως λέει η παροιμία. Επειδή ο Neymar φαίνεται αποφασισμένος να υπογράψει για την Ρεάλ Μαδρίτης με κάθε κόστος και να πιέσει όσο πρέπει.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.