News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η πρόταση της Γαλλικής Ομοσπονδίας που σκέφτεται ο Zidane

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Του Ulices Sánchez-Flor

Θέλει να συνεχίσει μια σεζόν ακόμα

Ο Zidane έχει το ενδιαφέρον της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, η οποία τον έχει βολιδοσκοπήσει, για το τι μπορεί να συμβεί σ’ένα βραχυπρόθεσμο μέλλον στον τελικό του Κιέβου και για τη Γαλλία στο Mundial


Η γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία αναμένει το μέλλον του Zidane μετά απ’το τι θα συμβεί στον τελικό του Champions League στο Κίεβο. Για τον οργανισμό του γαλλικού ποδοσφαίρου, η μορφή του τωρινού προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης είναι η ιδανική για ν’αντικαταστήσει τον Didier Deschamps τη στιγμή που θα πρέπει να γίνει μια απόφαση ή μια αντικατάσταση. Οι επαφές έχουν γίνει κι ο Zidane ξέρει ότι έχει ανοιχτές τις πόρτες της γαλλικής εθνικής ομάδας. Τον τεχνικό δεν τον χαλάει το πρότζεκτ και στη Μαδρίτη αισθάνεται ότι φτάνει στο τέλος του δρόμου. Φυσικά, δεν θέλει να φύγει χάνοντας...

Η φθορά που συσσωρεύει ο Ζιντάν στον madridista πάγκο είναι σημαντική από τότε που ανέλαβε το πόστο στις 4 Ιανουαρίου του 2016. Η τρέχουσα προτεραιότητα του είναι να συνεχίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης, και δεν στερείται ενθουσιασμού, παρά τη σεζόν που στους διαδρόμους του Bernabéu περιγράφεται "κακή" για ό, τι έχει συμβεί στη Liga. Αλλά, τη σήμερον ημέρα, δεν βλέπει το εαυτό του με την ίδια ενέργεια που έχει δείξει στο έντονο στάδιο που έχει στις πλάτες του κι ούτε και βλέπει τον εαυτό του σε πάγκο ενός άλλου ευρωπαϊκού συλλόγου.

Το μόνο που θα επέσπευδε την αναχώρησή του

Ο Ζιζού δεν κρύβει το ενδιαφέρον του να’ναι ομοσπονδιακός προπονητής εξαιτίας του τι μπορεί να συμβεί βραχυπρόθεσμα. Το πρώτο που πρέπει να επιλυθεί είναι αυτό που θα συμβεί στον τελικό του Champions League, και μετά τον ο ρόλος που θα’χει η εθνική Γαλλίας στο Mundial της Ρωσίας, όπου ο Deschamps πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να ανταγωνιστεί για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή. Αν υπάρχει κάτι που εκτιμούν στη Γαλλία για τον Zidane είναι η διαχείριση που έχει στα ρόστερ για να προετοιμάζει τις νοκ άουτ διοργανώσεις, εκτός απ’το τεράστιο χάρισμά του. Το’χει αποδείξει στο Champions League και θεωρείται περισσότερο από ικανός για να οδηγήσει την εθνική Γαλλίας μετά την εμπειρία που έχει συγκεντρώσει στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ιδέα τον προσελκύει ως το επόμενο βήμα για να συνεχίσει την καριέρα του ως τεχνικός κι επειδή πρόκειται για ένα νέο πρότζεκτ που θα του πρόσφερε κάτι διαφορετικό απ’την καθημερινότητα. Η Ρεάλ Μαδρίτης σε πολλές στιγμές έχει υπάρξει εξαντλητική και χρειάζεται ν’αναπνεύσει.

Αλλά αν ερωτηθεί αυτή τη στιγμή ποια είναι η επιθυμία του και ποια σχέδια έχει, θα απαντήσει ότι σκέφτεται μόνο τη Ρεάλ Μαδρίτης και, το σημαντικότερο, ότι ο στόχος του είναι να φύγει νικώντας. Δεν θα ήθελε να αφήσει την εικόνα μιας ήττας στο αντίο του, οπότε θα απέκλειε μια διέξοδο αν χάσει τον τελικό ενάντια στην Λίβερπουλ κι ο Φλορεντίνο του ζητάει να συνεχίσει.

Δεν θεωρεί ότι είναι τώρα η ώρα να εγκαταλείψει το club λευκό επειδή θέλει να συνεχίσει μ’ένα πρότζεκτ που έχει χτίσει και επειδή του τον ζητούν οι παίκτες του. Μεταξύ αυτών, μετράει πολύ η γνώμη των Sergio Ramos, Marcelo και Cristiano Ronaldo. Ως εκ τούτου, η θέση του ΖΖ είναι σαφής: αν ο Florentino Pérez δεν τον εκπλήξει με άλλη απόφαση πέρα απ’το να του διατηρήσει την εμπιστοσύνη, συνδέει το μέλλον του για άλλη μια σεζόν στη Μαδρίτη για να αποδείξει και πάλι ότι είναι σε θέση να κερδίσει περισσότερους τίτλους. Ειδικά, τη Liga. Μια διοργάνωση για την οποία έχει πει ότι είναι πιο δύσκολο να την κερδίσεις σε σχέση με το Champions League και με την οποία έχει και πάλι εκκρεμείς λογαριασμούς.


Η ολική αποδοχή του Bernabéu εκπλήσσει

Η θέση του Florentino Pérez, πριν απ’τον τελικό του Κιέβου, είναι να συνεχίσει με τον Zidane στον πάγκο επειδή είναι ο προπονητής που έχει επαναφέρει την ομαλότητα και τη σταθερότητα σε μια θέση για την οποία δεν αξίζει ο οποιοσδήποτε. Εκτός απ’την κατάκτηση των καλύτερων τίτλων, που στο τέλος είναι το κλειδί, ο πρόεδρος εκτιμά την αποδοχή που έχει ο Zidane στους οπαδούς. Σε καμία περίπτωση δεν έχει ακουστεί μια διαμαρτυρία ή αποδοκιμασίες εναντίον του πάγκου από τότε που ανέλαβε ο Γάλλος. Κάτι εκπληκτικό, γιατί αυτή τη σεζόν υπήρξαν φιάσκα σε αρκετούς αγώνες πρωταθλήματος στο Bernabéu και οι χειρονομίες αποδοκιμασίας ήταν για τους παίκτες κι όχι για τον προπονητή. Αυτή είναι μια ουσιώδης έγκριση για να καταλάβουμε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έχει τον προπονητή που θέλει η απόλυτη πλειοψηφία των οπαδών. Λίγο ή καθόλου αμφισβητούμενος μεταξύ των μελών, παρά τα λάθη που μπορεί να’χει διαπράξει.

Ο Zidane έχει συμβόλαιο μέχρι το 2020 και είναι ο πρώτος που έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα γαντζωθεί στην καρέκλα εάν παρατηρήσει ότι δεν έχει την υποστήριξη του προέδρου, των οπαδών και τον έλεγχο του ρόστερ. Αυτή η στιγμή δεν έχει έρθει, αλλά μένει ο τελικός ενάντια στη Λίβερπουλ. "Η ανανέωσή μου έχει υπογραφτεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα", δήλωσε στις αρχές αυτής της χρονιάς για να καταστήσει σαφές ότι ποτέ δεν θα’ναι πρόβλημα αν παρατηρήσει ότι ο πρόεδρος αμφιβάλλει για το έργο του. Είναι ο πρώτος που θα κάνει το βήμα να φύγει, όπως το έκανε ήδη όταν ήταν παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης και είδε ότι δεν είχε να δώσει τίποτα περισσότερο στο σύλλογο. Έφυγε απαρνούμενος ένα έτος σύμβασης. Αυτή είναι η θέση του Ζιντάν, τον οποίο περιμένει η Γαλλική Ομοσπονδία εάν επισπευστούν τα γεγονότα.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.