News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το πεσμένο πριμ που θα πάρουν οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης αν κερδίσουν το Champions League

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Του Ulices Sánchez-Flor

Κάτι περισσότερο από 300.000 ευρώ για κάθε παίκτη

Μετά από μια απογοητευτική Λίγκα, η οποία περιγράφεται ως κακή στο σύλλογο, οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν για ένα μεγάλο πριμ εάν κερδίσουν το Champions League επί της Λίβερπουλ


Οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης έχουν έναν ακόμη λόγο να κερδίσουν τον τελικό του Champions League στο Κίεβο στις 26 Μαΐου. Ο μεγάλος στόχος είναι να καταφέρουν να γράψουν ιστορία μ’ένα «τρεμπλ» και να πάρουν το τρίτο διαδοχικό Champions League. Το άλλο βραβείο έχει μια οικονομική συνιστώσα: κάθε παίκτης θα λάβει περίπου 600.000 ευρώ ακαθάριστα, λίγο πάνω από 300.000 ευρώ καθαρά. Είναι η καραμέλα που χρησιμεύει επίσης ως κίνητρο για τους παίκτες αφού δεν πέτυχαν το στόχο στο πρωτάθλημα. Για πολλούς απ’αυτούς, αυτούς που είχαν βρεθεί στους προηγούμενους τελικούς, θα’ταν ένα τρίτο πριμ που θα τους έφερνε κοντά σχεδόν στο ένα εκατομμύριο ευρώ μόνο υπό αυτή την έννοια για το Champions League.

Οι αρχηγοί έχουν κλείσει με τον Florentino Pérez το κεφάλαιο των πριμ αφότου αυτή τη σεζόν δεν πρόκειται να υπάρξει ένα ξεχωριστό μπόνους, όπως συνέβη την περασμένη σεζόν, για να την επίτευξη του «νταμπλ». Η Liga και το Champions League έκαναν χρυσούς τους παίκτες, με 1,5 εκατομμύρια ευρώ για καθέναν από αυτούς. Η κατάσταση έχει αλλάξει και οι παίκτες φέρεται ότι θα’χουν ένα πριμ που χαρακτηρίζεται ως "κανονικό" στ’αποδυτήρια της Μαδρίτης. Πρέπει να θυμόμαστε ότι, σύμφωνα με πηγές του συλλόγου, η πληρωμή σε πριμ δεν είναι πάντα συμφέρουσα λόγω του υψηλού κόστους.

Το γεγονός ότι έχουν αποτύχει στο πρωτάθλημα, κάτι που έχει προκαλέσει μια απογοήτευση στον πρόεδρο και στους ηγέτες, αποτρέπει να εκτοξευτεί στα ύψη η διαπραγμάτευση ή οι ποσότητες αυτή τη σεζόν και αναλογικά -αν συγκριθεί με τα 1,5 εκατομμύρια του περασμένου έτους-, μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει υπάρξει ένα πεσμένο πριμ. Αν κι αυτό δεν σημαίνει ότι στον σύλλογο δεν εκτιμούν τη σημασία της επίτευξης ενός τρίτου συνεχόμενου Champions League, το οποίο θα φτάνει για να επιβεβαιώσει τον νικηφόρο κύκλο στην Ευρώπη. Αλλά η πτώση του ρόστερ που προπονεί ο Zidane στη Λίγκα παραμένει λανθάνουσα.

Ωστόσο, δεν θα’ναι το πρώτο πριμ της σεζόν γι’αυτούς τους παίκτες, οι οποίοι τελείωσαν το 2017 με τον θρίαμβο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, στις 15 Δεκεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι, ενάντια στη Gremio με το γκολ από φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Αυτός ο τίτλος τους απέφερε 100.000 ευρώ ανά κεφαλή. Ήταν ο πέμπτος τίτλος της χρονιάς και τους υπόσχονταν πολλές χαρές με το να συνεχίσουν να προσθέτουν τρόπαια και να δίνουν λόγους στον Florentino Pérez για να ξηλώνει την τσέπη στο 2018. Αλλά αυτό δεν έχει συμβεί μετά από ένα πρωτάθλημα που χαρακτηρίζεται ως «πολύ κακό» στον ευγενή όροφο του club.


Η αύξηση της σύμβασης του Cristiano

Αν η Ρεάλ Μαδρίτης κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ ενάντια στην Λίβερπουλ, θα πλησιάσει και πάλι στα έσοδα των 75 εκατομμυρίων ευρώ απ’την επίτευξη του ευρωπαϊκού τίτλου. Φαίνεται ένα υπερβολικό ή σημαντικό ποσό, αλλά αυτό προϋποθέτει μια ισχυρή εκταμίευση στα προαναφερθέντα πριμ κι αναθεώρηση των συμβάσεων σε ποδοσφαιριστές που έχουν ρήτρες για την κατάκτηση τίτλων. Οι μισθοί αυξάνονται ανάλογα με τους πετυχημένους στόχους. Ο Zidane είναι ένας άλλος απ’τους μεγάλους ευνοημένους επειδή έχει στη σύμβαση του να πάρει το διπλό πριμ απ’τους παίκτες και επίσης να αυξήσει το μισθό του με βάση τους πετυχημένους στόχους. Απ’αυτό που αναμένει να επωφεληθεί ο σύλλογος, εάν κερδίσει ένα ακόμα Τσάμπιονς Λιγκ, είναι να επαναδιαπραγματευτεί τις συμβάσεις με τους κύριους χορηγούς (Fly Emirates και Adidas).

Στο club θεωρούν ότι μεγάλο μέρος αυτών των πριμ έχουν καταβληθεί ήδη στην άνοδο κι αναθεώρηση των συμβάσεων που έχουν γίνει το τελευταίο ενάμισι έτος. Και μένει η πιο σημαντική μετά τον τελικό του Κιέβου, που είναι το να καθίσουν με τον Κριστιάνο Ρονάλντο για να εκτιμήσουν αν το συμβόλαιό του (21 εκατομμύρια ευρώ καθαρά) είναι πια ξεπερασμένο και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί μια άλλη αναθεώρηση αφότου ο Πορτογάλος έδειξε να’ναι άβολα λόγω της μισθολογικής διαφοράς που υπάρχει σε σχέση με τον Neymar (30 εκατομμύρια ευρώ καθαρά) και τον Messi (40 εκατομμύρια ευρώ καθαρά). Αυτό θα’ναι το μεγάλο πριμ για τη Ρεάλ Μαδρίτης.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.