News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη σαν στο σπίτι... στο Camp Nou

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Του Delfín Melero

Ξαναδείχνει την καλύτερη έκδοσή της στο εχθρικό έδαφος


Είναι περίεργο. Και σίγουρα δεν υπάρχει καμία εξήγηση. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι άνετα στο Camp Nou. Το έδαφος δεν μπορεί να είναι περισσότερο εχθρικό, αλλά είναι σαν στο σπίτι. Για άλλη μια φορά έδειξε την καλύτερή της έκδοση, 20 ημέρες πριν από έναν νέο τελικό Champions League. Πράσινοι βλαστοί στο Can Barça, όπου δεν έχει χάσει με τον Ζιντάν, όπου έχει χάσει μόνο σε δύο παιχνίδια στα τελευταία οκτώ Clásicos.

Στη Μαδρίτη θα΄ρχοταν καλά να γίνονταν όλα τα Clásicos στη Βαρκελώνη. Πραγματικά. Πάνε στο Camp Nou και είναι τόσο ικανοποιημένοι. Η Barça της διέφυγε ζωντανή, αλλά η Real έφυγε ικανοποιημένη. Όχι λόγω του αποτελέσματος, επειδή η Μαδρίτη δεν είναι έτσι, αλλά λόγω της εικόνας. Από εκεί έφυγε πεπεισμένη. Πεπεισμένη ότι έτσι θα είναι και πάλι η πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Στο Camp Nou, η Μαδρίτη βλέπει το γήπεδο μεγαλύτερο. Τα πόδια είναι πιο χαλαρά, το κεφάλι είναι πιο φρέσκο. Και οι ιδέες είναι σαφέστερες. Για όποιον λόγο κι αν είναι. Πήγε ισόπαλη στο ημίχρονο και δεν κέρδιζε από καθαρό θαύμα. Στο δεύτερο ημίχρονο, μ’έναν παραπάνω, μπορούσε να χάσει όταν ξέσπασε ο Μέσι, αλλά ο Keylor ήταν εκεί. Και μετά μπορούσε κι έπρεπε να κερδίσει. Πέρα απ’τις διαιτητικές αποφάσεις.

Το γήπεδο έγινε μικροσκοπικό για τη Barcelona, άβολη απ’τις προωθημένες γραμμές των λευκών. Η Μαδρίτη ήταν ιδιοκτήτης και κύριος. Με τον Casemiro να σκουπίζει στο σπίτι και τους Kroos και Modric στο κουμάντο. Με τον Benzema ακόμα με τη Bayern στο κεφάλι και στα πόδια. Μέχρι κι ο Μπέιλ σκόραρε. Όλα συνδεδεμένοι στο Κίεβο.

Η Μαδρίτη βγήκε απ’το Camp Nou μ’ενα λαμπερό έμβλημα. Όπως και στο τελευταίο Super Cup μετά από δυο μαστιγιές των Cristiano και Asensio. Όπως πριν από μια σεζόν μετά από ένα γκολ του Ramos στην εκπνοή. Όπως πριν από δύο χρόνια, στην πρώτη επίσκεψη της Real του προπονητή Zidane και κατακτητή του culé γηπέδου στην πρώτη του επίσκεψη με την γραβάτα του αφεντικού.

Το Clásico δεν μπορούσε να’ρθει καλύτερα στη Μαδρίτη. Για να νιώθεις δυνατός όταν κάποιος τείνει να’ναι πιο αδύναμος. Το Can Barça παραμένει madridista έδαφος.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.