News Update :

powered by Agones.gr - livescore

"Αυτή η Μαδρίτη είναι καλύτερη απ’τη δική μας από εδώ μέχρι τη Lima"

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Του José Samano

Vicente del Bosque και José Antonio Camacho, βασικοί στο τελικό του 1981 που έχασε η λευκή ομάδα εναντίον της Λίβερπουλ στο Παρίσι, μιλούν για τον φετινό τελικό στην El Pais.


Είναι αυτή η Μαδρίτη πολύ καλύτερη από εκείνη κι εκείνη η Λίβερπουλ πολύ καλύτερη απ’την σημερινή;

Camacho. Η σημερινή Μαδρίτη είναι καλύτερη απ’τη δική μας από εδώ μέχρι τη Λίμα.

Del Bosque. Άνθρωπε, ξεκάθαρα, σίγουρα, σίγουρα, σίγουρα.

Camacho. Εμείς ποτέ δεν ανακηρυχθήκαμε οι καλύτεροι στον κόσμο. Τώρα κοιτάς ανά θέση και σαρώνουν.

Del Bosque. Η Μαδρίτη είναι πολύ, αλλά πολύ ισχυρή. Και η Barça είναι επίσης πολύ ισχυρή. Είναι ότι δες πως είναι το ισπανικό ποδόσφαιρο. Τώρα, και πάλι, Μαδρίτη και Ατλέτικο θα παίξουν ευρωπαϊκούς τελικούς. Και κοιτά πώς είναι η εθνική.

Camacho. Στις μέρες μας δεν υπήρχε αυτό το επίπεδο. Η Μαδρίτη είχε πολύ μεγαλύτερη απαίτηση λόγω του ονόματός της παρά λόγω της ομάδας που είχε. Όπως και η Barça. Τώρα, στους τελικούς, φτάνει ο καλύτερος. Στην εποχή μας, το UEFA [που κέρδισε η Μαδρίτη το 1985 και το 1986] ήταν πολύ ισχυρό επειδή το έπαιζε ο δεύτερος ή ο τρίτος των μεγάλων πρωταθλημάτων. Ομάδες που μιας και δεν είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα ενισχύονταν για το επόμενο έτος. Και την επόμενη χρονιά συναντούσες στους 16 αντιπάλους που εκείνη την ίδια σεζόν επρόκειτο να’ταν πια και πρωταθλήτριες στη χώρα τους. Τώρα είναι σχεδόν καλύτερο να’σαι τέταρτος παρά πρώτος. Εννοώ για το club, που έτσι δεν χρειάζεται να πληρώνει πριμ για όρους του συμβολαίου που εξαρτώνται από το αν είσαι πρωταθλητής ή όχι. Η Barça θα ξοδευτεί για τα καλά φέτος.

Εκτιμάτε περισσότερο το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ή την Liga;

Camacho. Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Τη Liga θα την κερδίσει συνήθως η Μαδρίτη ή η Barça, εντάξει και κάποια χαλαρή η Ατλέτικο ή Βαλένθια. Αλλά όταν συμβαίνει αυτή η σεζόν, τους παίρνουν τρεις ή τέσσερις παίκτες και κερδίζουν πάλι η Μαδρίτη ή η Barça. Απ’αυτές δεν παίρνουν κανένα. Στο Champions League ανταγωνίζεσαι με την αφρόκρεμα της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας.

Οι αρετές αυτής της Μαδρίτης;

Del Bosque. Έχει δύο στο κέντρο, τους Κρος και Μόντριτς, που είναι τέλειοι. Είναι αυτοί που σου δίνουν τη μαγιά.

Camacho. Συμπληρωμένοι με τον Casemiro, ο οποίος έχει προσαρμοστεί σε αυτό που πρέπει να κάνει.

Del Bosque. Έχουν δύο πολύ καλούς μπακ. Και μπροστά: Cristiano, Bale, Benzema, Lucas, Asensio...

Camacho. Σου λέω ένα πράγμα, είναι πολύ καλοί, αλλά εκείνη την εποχή αν είχαμε τον καλύτερο στον κόσμο για πέντε χρόνια, προσοχή, προσοχή. Το να΄χεις τον καλύτερο στον κόσμο μεταφράζεται σε γκολ, σε καλό παιχνίδι... Ας δούμε πώς ξεπερνάς αυτόν τον Messi, αυτόν τον Cristiano.

Del Bosque. Jose, όταν βλέπεις ένα παιχνίδι της Μαδρίτης, στα είκοσι λεπτά, ακόμα κι αν δεν κερδίζει, λες: δεν χάνουν. Έχουν τόσους πολλούς πόρους!

Camacho. Ίσως να τους έχει λείψει σε κάποιο παιχνίδι εκείνος ο Pepe σε καλή κατάσταση... Αλλά κοίτα το τελευταίο Clásico, τι ταρακούνημα προκάλεσαν στη Barca μέχρι που εμφανίστηκε ένας μικρός που φαινόταν ότι δεν έπαιζε και pum...

Del Bosque. Άκου, μιλώντας γι’αυτό το Clásico, και τι απάτες που προσπαθούν οι παίκτες! Είναι αδύνατο για τους διαιτητές.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.