News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Bale έχει μια εμμονή: να’ναι βασικός στο Κίεβο

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Του David G. Medina

Τα golazos εναντίον των Barça και Celta, η καλύτερη εγγύησή του για να πείσει τον Ζιζού


Μια ημερομηνία, 26 Μαΐου. Ένα γήπεδο, το Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου. Ένας αντίπαλος, η Λίβερπουλ. Μια εμμονή, το να’ναι βασικός στον τελικό του Champions League. Είναι ο Gareth Bale, το θαυμαστό εξπρές της Ουαλίας που ζει τις τελευταίες εβδομάδες την πολλοστή ανάστασή του στα πέντε χρόνια που υπερασπίζεται την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Όταν φαινόταν ότι, ο ρόλος του μέχρι τον Ιούνιο επρόκειτο να’ναι υπολειμματικός μετά από πολλές επώδυνες παραμονές στον πάγκο σε καθοριστικές αναμετρήσεις (μόνο μια παρουσία ως βασικός σε έξι νοκ άουτ αγώνες του Champions League), ότι η υποψηφιότητά του για να’χει πρωταγωνιστικό ρόλο στην σύνοδο κορυφής έμενε χωρίς δύναμη... εκεί είναι όταν έχει ξαναγεννηθεί το αστέρι ενός παίκτη που έχει κάποιες εξαιρετικές συνθήκες για να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς του madridismo.

Αυτές οι αρετές εξερράγησαν στους τελευταίους αγώνες. Ενάντια στη Μπάρτσα υπέγραψε την ισοπαλία μ’ένα αριστερό που τοποθετήθηκε σαν ένα βλήμα στο παραθυράκι του Ter Stegen. Έδειξε το θαυμάσιο αριστερό πόδι του, αυτή τη βαριοπούλα που όταν είναι γρασαρισμένη σχεδιάζει θαύματα αισθητικής κι αποτελεσματικότητας όπως του Camp Nou.

Το Μπερναμπέου, παραδομένο

Ενάντια στη Celta ανέβασε ακόμα περισσότερο τον πήχη. Έβαλε μια ντομπλέτα στη οποία σχεδίασε στο γρασίδι του Chamartin όλα όσα ονειρευόταν η Ρεάλ Μαδρίτης κι ο Florentino Pérez όταν ταξίδεψαν στο Λονδίνο για να πληρώσουν σχεδόν 100 εκατομμύρια στην Τότεναμ σε αναζήτηση του νέου Cristiano. Ταχύτητα, ισχύς, ντρίμπλα, εκθαμβωτική σωματική διάπλαση, σώμα αθλητή... κι ένα πανέμορφο τελείωμα με το αριστερό. Και πάλι ένα βλήμα αναζητώντας και βρίσκοντας, αυτή την φορά, το παραθυράκι του Santiago Bernabéu.

Οι δύο τελευταίες παραστάσεις του τον βάζουν στη ράμπα της εξόδου για την εντεκάδα στο Κίεβο, η ίδια που, με λόγια του ίδιου του Zizou, του προκαλεί «πονοκεφάλους» ενώπιον της συσσώρευσης των ευσήμων των παικτών που φαίνονταν να προορίζονται για πάγκο. Κι ένας απ’αυτούς τους «πονοκεφάλους» είναι να βρει μια θέση σ’έναν Gareth ο οποίος κερδίζει στο γήπεδο τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στο ραντεβού της σεζόν.

Έτσι το παραδέχτηκε το ίδιο το Santiago Bernabeu, ένα γήπεδο που μερικές φορές απελπίζεται με τη φαινομενική ραθυμία του 11, αλλά που ξέρει ότι σε εμπνευσμένα παιχνίδια όπως της Celta μόνο ο CR7 έχει περισσότερη πυγμή απ’τον Ουαλό στο τωρινό madridista ρόστερ. Το αποδεικνύουν τα 18 γκολ του φέτος, μια άλλη απ’τις εγγυήσεις του για το καθοριστικό ραντεβού εναντίον της Λίβερπουλ στο Κίεβο.

Η λαμπρή στιγμή της φόρμας του εξηγείται, εν μέρει, απ’την επιθυμία του Bale να βγάλει ένα αγκάθι. Αυτό που έχει καρφωμένο από τότε που, πριν από ένα χρόνο, ένας τραυματισμός τον διαχώρισε απ’την ομάδα εβδομάδες πριν απ’τον τελικό του Κάρντιφ. Στη συνέχεια ήρθε η ανάδυση του Isco και το 4-4-2 που τον άφησε έξω απ’τη madridista εντεκάδα στον τελικό που έγινε μπροστά στα μάτια των συμπατριωτών του.

Ως εκ τούτου ο Gareth έχει το ραντεβού ενάντια στη Λίβερπουλ ως ένα ειδικό τεστ για να αποδείξει ότι εξακολουθεί να’ναι ο εκθαμβωτικός ποδοσφαιριστής που ήρθε στη Μαδρίτη και τον οποίο οι τραυματισμοί, που τόσο τον έχουν χτυπήσει, δεν τον εμποδίζουν να’ναι καθαριστικός όταν ξεπερνά, όπως στις τελευταίες εβδομάδες, αυτά τα σωματικά προβλήματα.

Και τον Ιούνιο, το μέλλον του

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, επιπλέον, ότι οι επόμενες εβδομάδες θα’ναι καθοριστικές στο μέλλον του Ουαλού. Η απώλεια του πρωταγωνιστικού του ρόλου εδώ και μήνες άνοιξε μια πόρτα εξόδου που, σε περίπτωση που παίξει ένα μεγάλο ρόλο στο Κίεβο, θα μπορούσε να αλλάξει ένα αποτέλεσμα που είναι και πάλι ενωμένο σ’αυτό του Neymar πέντε χρόνια αργότερα, όταν η απόφαση του Βραζιλιάνου να πάει στη Μπάρτσα, τον έφερε στην Ρεάλ Μαδρίτης. Τώρα, η άφιξη του Βραζιλιάνου εκρηκτικού θα του άνοιγε την πόρτα της εξόδου. Αλλά ο Gareth δεν έχει πει την τελευταία του λέξη κι αυτή περνάει απ’τον τελικό του Κιέβου, τον ίδιο που ο Ουαλός έχει ανάμεσα στα μάτια του, τον ίδιο που θα’ταν το τέταρτο Champions League του σε πέντε χρόνια στο Chamartín. Κάτι τεράστιο για ένα αριστερό έξω απ’το συνηθισμένο.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.