News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Zidane: "Η προσπάθεια ήταν τεράστια στο Champions League, αλλά είμαστε έτοιμοι για τη Málaga"

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

«Είμαι αγανακτισμένος μ’αυτό που λέγεται για κλοπή· κανείς δεν θ’αλλάξει την ιστορία αυτού του κλαμπ, το οποίο είναι το καλύτερο στον κόσμο»

"Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε για να συνεχίσουμε με την καλή δυναμική μας, αν κι αυτοί θα δώσουν το μέγιστο", πρόσθεσε ο προπονητής.


Ο Zinedine Zidane εμφανίστηκε στην αίθουσα Τύπου της Ciudad Real Madrid μετά την τελευταία προπόνηση πριν απ’τον αγώνα κατά της Μάλαγα (9:45 μ.μ.). Ο προπονητής ανέλυσε την επίσκεψη στο La Rosaleda: "Πρέπει να σκεφτούμε ότι αυτός ο αγώνας θα’ναι πιο δύσκολος. Μετά από έναν αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ είναι πάντα δύσκολο γιατί η προσπάθεια ήταν τεράστια. Καταφέραμε να διαχειριστούμε καλά αυτές τις τρεις μέρες και είμαστε έτοιμοι για ένα άλλο αγώνα της Λίγκας και για να τα πάμε καλά".

Τι πιστεύετε για τη Μάλαγα;

"Η Μάλαγα είναι τελευταία και δεν το αξίζει. Βλέποντας τους αγώνες της Μάλαγα μπορεί να εκπλήσσει το ότι βρίσκεται σ’αυτή τη θέση. Ξέρουμε ότι πάμε εκεί για να κερδίσουμε, αν και θα’ναι ένας δύσκολος αγώνας εναντίον ενός αντιπάλου που θα δώσει το μέγιστο. Πρέπει να’μαστε έτοιμοι για να προσπαθήσουμε να πάρουμε τους βαθμούς και να συνεχίσουμε σ’αυτή την καλή δυναμική".

Πώς βλέπετε το ότι λένε ότι ήταν μια κλοπή;

"Ο καθένας μπορεί να πει εάν υπάρχει πέναλτι ή όχι, δεν το αμφισβητώ. Αλλά το να μιλάει ο κόσμος για κλοπή, εγώ δεν είμαι σύμφωνος μ’αυτό. Ενοχλούμε πολύ κόσμο μ’αυτό που κάνουμε και δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Θα υπερασπιστώ τους δικούς μου επειδή έκαναν ένα τεράστιο παιχνίδι κι αξίζαμε να περάσουμε χωρίς αμφιβολίες. Μετά, οι άνθρωποι μπορούν να δίνουν τη γνώμη τους κι εγώ απαντάω. Δεν είναι μόνο εδώ, βλέπω επίσης πράγματα στη Γαλλία και στο εξωτερικό. Τα πήγαμε πολύ καλά και είμαστε στους ημιτελικούς. Είμαι εξοργισμένος να γίνεται λόγος για κλοπή, δουλεύουμε κάθε μέρα για να φτάσουμε σ’αυτό και υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι έχουμε κλέψει… Δεν μπορώ να το δεχθώ, επειδή ήταν πέναλτι. Δεν ξέρω για τι μιλάμε. Μπορείς να εκφέρεις άποψη, αλλά όλα όσα κάναμε μέχρι το πέναλτι… Η Juve έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι, αλλά βάλαμε το γκολ και βρισκόμαστε στα ημιτελικά. Όλα όσα έχουν συζητηθεί αυτές τις μέρες μου φαίνονται υπερβολικά".

Βλέπετε κάποιο πλεονέκτημα στην αναμέτρηση με τη Μπάγερν;

"Όχι κανένα, δεν έχουμε πλεονέκτημα. Παίζουμε εναντίον μιας πολύ καλής ομάδας. Εάν υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα είναι το να παίζουμε τον επαναληπτικό στην έδρα μας, αλλά είναι 50-50".

Αναμένεται μια εκδικητική Μπάγερν και καλύτερη από πέρυσι;

«Ναι, είναι καλύτερα αυτό το έτος και είναι μια ομάδα που ανταγωνίζεται καλά. Ξέρουμε ποιο club είναι, δεν σταματά, και σίγουρα θα μας το κάνει πολύ δύσκολο. Ίσως, περισσότερο από ποτέ αυτά τα χρόνια. Σίγουρα. Είναι καλύτεροι αυτό το έτος, είναι συμπαγείς, δεν δέχονται πολλά γκολ, το αποδεικνύουν σε κάθε ματς, παίζουν καλά κι έχουν μια καλή δυναμική, φαίνεται στ’αποτελέσματα. Αλλά δεν μου αρέσει η λέξη "ρεβάνς". Δεν σκέφτομαι το παρελθόν, μόνο το παρόν και το μέλλον. Πάνω απ’όλα το παρόν».

Πώς περιμένετε τον James στην επιστροφή του στο Bernabéu;

"Όπως όλους της Μπάγερν. Είναι ένας καλός παίκτης και κάνει μια καλή σεζόν. Είναι ένας απ’τους σπουδαίους παίκτες που έχει η Μπάγερν. "

Θέλουν πιέσουν τους διαιτητές ενόψει των ημιτελικών;

"Δεν σκέφτομαι αυτά τα πράγματα. Σκεφτόμαστε να προπονούμαστε καλά, να’χουμε ενθουσιασμό και κανείς δεν θα μας τον πάρει για να κάνουμε τα πράγματα σωστά. Οι διαιτητές θα προσπαθήσουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Σκεφτόμαστε θετικά, δεν νομίζω ότι κανείς θα προσπαθήσει να κάνει κακό σφυρίζοντας άσχημα".

Τι αισθάνεστε μετά τις κριτικές και τη συζήτηση αυτών των ημερών;

"Είναι ντροπή να μιλάνε για κλοπή, είμαι απογοητευμένος γι’αυτό που λέγεται. Μπορεί να γίνει συζήτηση για το αν είναι πέναλτι ή όχι. Για μένα είναι και για άλλους δεν είναι. Αλλά μετά, όλα όσα λέγονται για τις κλοπές... πρέπει να σταματήσουν".

Αυτό συμβαίνει λόγω antimadridismo;

"Δεν ξέρω, δεν πρόκειται να μπω σ’αυτά τα πράγματα. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να θεωρούν ότι υπήρξε μια κλοπή. Μπορεί να υπάρχουν antimadridistas αλλά κανείς δεν πρόκειται να το αλλάξει. Πρέπει να συνεχίσουμε μ’αυτό που κάνουμε και να δουλέψουμε. Κανείς δεν πρόκειται ν’αλλάξει την ιστορία αυτού του συλλόγου, το οποίο είναι το καλύτερο στον κόσμο, όταν είσαι ο καλύτερος δημιουργείς λίγο ζήλια".


Πως σας φαίνεται που ο Buffon, ο Chiellini, ο Benatia, ο Pep ... μιλούν επίσης για διαιτητικές βοήθειες στη Μαδρίτη;

«Ο καθένας μπορεί να εκφέρει άποψη, δεν θα απαντάω σ’ότι λέει ο καθένας. Να εκφέρουν άποψη, αυτό που λέω είναι ότι δεν μπορείτε να μου μιλάτε για κλοπή. Τα υπόλοιπα, καταλαβαίνω τους πάντες. Ο καθένας υπερασπίζεται το δικό του».

Ο Buffon ήταν πολύ εκφραστικός, ακόμα και μετά το ντους, όταν θα μπορούσε να’χε ηρεμήσει...

"Αυτό που έχει πει είναι εν βρασμώ και πέρασε λίγη ώρα αλλά… Δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Πρέπει να δεχτούμε το συναίσθημά του, αλλά εμείς πιστεύουμε ότι αξίζαμε την πρόκριση και τέλος. Αυτό είναι που μ’ενδιαφέρει".

Με το ψαλιδάκι του Cristiano, όλοι επαινούσαν τη Μαδρίτη· τώρα, όλοι την επικρίνουν... Υπάρχει μανία για τη Ρεάλ Μαδρίτης;

"Υπάρχει λίγη, ναι, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Εγώ πρέπει να πω ότι δεν είναι αλήθεια. Εμείς προετοιμαζόμαστε για να κάνουμε τα πράγματα καλά. Δεν μπορούμε να πάμε απ’το να’μαστε η καλύτερη ομάδα στο να’μαστε μια ομάδα που έχει κλέψει. Εγώ δεν είμαι των άκρων. Ποτέ, δεν μ’έχουν διδάξει έτσι και είμαστε πάντα στη μέση. Τα πήγαμε πολύ καλά και στα δύο παιχνίδια κι αξίζαμε να περάσουμε. Αυτό που λέγεται… σας παρακαλώ, δεν είναι αλήθεια".

Όταν ο αγώνας ήταν 0-3, μπορούσατε να το πιστέψετε; Έχετε αμφιβολίες λόγω αυτού του αποτελέσματος;

"Δεν μου αφήνει αμφιβολίες. Φυσικά και δεν το σκεφτόμουν, με εξέπληξε και μένα. Νόμιζα ότι δεν μπορούσε να συμβεί, αλλά είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Έκαναν ένα καλό παιχνίδι κι εμείς δεν κάναμε ένα κακό παιχνίδι, αλλά όταν δεν σκοράρεις, σε πιάνει λίγο άγχος. Για το συναίσθημα ήταν ένας καλός αγώνας".




Η σελίδα της στήλης στο facebook:




Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.