News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το τρεμπλ του αιώνα

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Του J. L. Calderón

Οι παίκτες του Zidane, τρία ματς μακριά από ένα θρυλικό κατόρθωμα


Έχουν περάσει 42 χρόνια από τότε που η Μπάγερν πήρε τρία συνεχόμενα Ευρωπαϊκά Κύπελλα. Ήταν άλλοι καιροί, άλλο ποδόσφαιρο. Μέχρι κι άλλη μορφή διεξαγωγής της κορυφαίας ηπειρωτικής διοργάνωσης. Πριν το’χε κάνει ο Ajax και, πως όχι, η Ρεάλ Μαδρίτης των πέντε τίτλων. Τώρα είναι και πάλι οι λευκοί αυτοί που μπορούν να το κάνουν. Απέχουν μόνο τρία παιχνίδια από ένα θρυλικό κατόρθωμα, απ’το τρεμπλ του αιώνα.

Ακόμα με την τρομάρα στο σώμα μετά την ταλαίπωρη πρόκριση εναντίον της Γιουβέντους, οι άνδρες του Ζιντάν θα μάθουν σε λίγα λεπτά τον αντίπαλό τους στα ημιτελικά, προτελευταίο βήμα στη θριαμβευτική ηπειρωτική πορεία τους που άρχισε το 2016, όταν στέφθηκαν πρωταθλητές στο Μιλάνο εναντίον της Ατλέτικο. Από τότε, ο βασιλιάς της Ευρώπης κάνει κουμάντο στην διοργάνωση με μια εξουσία που τον οδήγησε να γράψει ήδη ιστορία την περασμένη σεζόν, επιτυγχάνοντας το πρώτο νταμπλ στην εποχή του Champions League. Το σερί συνεχίζει στην τρέχουσα έκδοση και η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πλέον στα ημιτελικά μαζί με τις Λίβερπουλ, Roma και Μπάγερν. Έχοντας την δυνατότητα να πετύχει ένα κατόρθωμα άλλων εποχών: να κερδίσει τρία διαδοχικά Champions League. Θα’ταν το τρεμπλ των τρεμπλ. Και απέχει μόνο τρία παιχνίδια απ’το να το πετύχει.

Η Μαδρίτη ζει μια νέα χρυσή εποχή στην κορυφαία ηπειρωτική διοργάνωση. Έχει κερδίσει τρία απ’τα τέσσερα τελευταία Champions League κι ενάντια στη Γιουβέντους κατάφερε να φτάσει στα ημιτελικά για όγδοο συνεχόμενο έτος. Απ’το 2011, οι λευκοί έχουν βρεθεί πάντα στο προτελευταίο στάδιο του διαγωνισμού. Μετά από τα σκοτεινά χρόνια, η Μαδρίτη έχει ανακτήσει το μεγαλείο της στην Ευρώπη. Επτά τίτλους πήρε τον περασμένο αιώνα και σ’αυτόν έχει ήδη πέντε.

Σε μια εποχή που σημαδεύτηκε απ’την αστάθεια που της κόστισε το αντίο στην Liga και στο Κύπελλο από νωρίς, το Champions League είναι και πάλι η σανίδα σωτηρία μιας ομάδας αγγιγμένης από ένα μαγικό ραβδί. Το ευρωπαϊκό πρόσωπο της Μαδρίτης έχει υπάρξει το πιο αξιόπιστο. Τουλάχιστον, δεν έχει αποτύχει σε καμία απ’τις καθοριστικές νύχτες. Και στην πιο δύσκολη, αυτή της Γιουβέντους, κατόρθωσε να πάρει την πρόκριση. Μια περαιτέρω επίδειξη του ειδυλλίου που ζει με το Champions League.

Ασταμάτητοι

Στο δρόμο για το Κίεβο, η Μαδρίτη έχει ασκήσει ξανά την κυριαρχία της στην διοργάνωση. Αντιμετώπισε στο γύρο των 16 τη μεγάλη ελπίδα, την ομάδα αποκάλυψη που απειλούσε τα ανέκαθεν φαβορί. Η φοβερή PSG της πολυτελούς τρίαινας Neymar-Cavani-Mbappé απειλούσε τους παίκτες του Ζιντάν, οι οποίοι κατά τη στιγμή της κλήρωσης περνούσαν την χειρότερη στιγμή τους στη σεζόν. Έφτασε η αναμέτρηση και κέρδισαν και τα δύο παιχνίδια. Στη συνέχεια, ήταν σειρά της ισχυρής Juventus, σε μια επανέκδοση του τελικού του Κάρντιφ. Κι ένα ακόμα βηματάκι. Εν τω μεταξύ, εκτός από εκείνους που αποκλείστηκαν απ’τη Μαδρίτη, στο δρόμο έμειναν υποψήφιοι όπως οι Ατλέτικο, Barcelona, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι.

Μαζί με τους λευκούς, ένας παλιός κλασικός αντίπαλος, η Μπάγερν και δύο εκπλήξεις: Λίβερπουλ και Roma. Οι Άγγλοι με επικεφαλής τον Klopp, το μαύρο θηρίο του Guardiola κι επίσης της Μαδρίτης, που τον υπέφερε την εποχή του στη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Η Ρόμα, μεγαλωμένη μετά τα κατόρθωμά της ενάντια στη Μπαρτσελόνα, βρέθηκε ήδη στο δρόμο των λευκών το έτος του Ενδέκατου, σε ό, τι ήταν το ντεμπούτο του Ζιντάν ως προπονητής στο Champions League.

Λίβερπουλ, Roma και Μπάγερν για να σταματήσουν την ηγεμονία της Μαδρίτης τα τελευταία χρόνια. Μια απ’αυτές θα το προσπαθήσει σε διπλά ματς στα ημιτελικά. Οι άλλες, σε ένα υποθετικό τελικό που οι λευκοί έχουν να χάσουν 37 χρόνια, κερδίζοντας τους τελευταίους έξι που έπαιξαν. Απομένουν τρία κεφάλαια σ’αυτή την ιστορία.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.