News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τα τρία αρνητικά της Μαδρίτης ενάντια στη Juventus: Keylor Navas, Zidane και Ramos

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Του Ulices Sánchez-Flor

Σύμφωνα με την λευκή διοίκηση

Η πρόκριση της Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον της Γιουβέντους την Τετάρτη έχει αφήσει κάποια αρνητικά στο τραπέζι για την λευκή διοίκηση, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το παρόν της ομάδας


Η αίσθηση ότι η ομάδα έχει μια υπερβολική εξάρτηση απ’το να εμφανίζεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο για να σκοράρει ή να δίνει ασίστ, όπως συνέβη με την κεφαλιά πάσα που έδωσε στον Lucas Vázquez στην φάση του πέναλτι του Benatia, μεγαλώνει στη Μαδρίτη προς ικανοποίηση κι ανησυχία. Διότι αν δεν ήταν ο Πορτογάλος η διπλή αναμέτρηση εναντίον της Γιουβέντους θα’χε άλλη κατεύθυνση με μοιραίες συνέπειες για τη μοναδική φιλοδοξία για να μείνουν ζωντανοί στην σεζόν με την διοργάνωση του Champions League. Στο club υπάρχει μια γλυκόπικρη γεύση μετά τον αγωνιώδη αγώνα με την ιταλική ομάδα στο Bernabéu. Χαρά για την πρόκριση, επειδή το πνεύμα της πάλης μέχρι το τέλος δούλεψε, με τον Cristiano στην καλύτερη στιγμή του και την υπερηφάνεια του να μην κατεβάσουν τα χέρια και να μην συμβιβαστούν με την παράταση. Χαρά που συνυπάρχει με την ανησυχία για το τι συνέβη, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο με το παιχνίδι της ομάδας και τα δύο γκολ που δέχθηκε. Ο τελικός απολογισμός συμπίπτει μ’αυτόν των παικτών. Πρέπει να μάθουν το μάθημα για να μην συμβεί ξανά, αλλά αν εμβαθύνουμε το περιβάλλον είναι ανησυχίας με ορισμένα γεγονότα και παίκτες.

Με αυτή τη σειρά θα μπορούσαν να αριθμηθούν. Το πρώτο είναι αυτό του Keylor Navas στο τρίτο γκολ της Γιουβέντους με μια ανησυχητική έξοδο στην οποία του έφυγε η μπάλα και κατέληξε στα πόδια του σκόρερ Matuidi. Ένα λάθος που δεν είναι το πρώτο και θυμίζει το αυτογκόλ που έβαλε σ’έναν αγώνα πρωταθλήματος την περασμένη σεζόν, σ’αυτό ίδιο τέρμα, ενάντια στη Μπέτις. Ο Keylor έχει λάθη που επιβεβαιώνουν ότι, παρά την μεγάλη δέσμευσή του και την προσπάθεια βελτίωσης, επαναλαμβάνονται κι αφήνουν αμφιβολίες. Αυτό το καλοκαίρι δεν μπορούν να μην υπογράψουν έναν τερματοφύλακα, ακόμα κι αν τελικά μείνει ο Κοσταρικανός αν το επιθυμεί. Αλλά πρέπει να ενισχύσουν το τέρμα. Ο Keylor εκτέθηκε μετά το παιχνίδι και στα αποδυτήρια όταν όλοι ήταν όρθιοι πανηγυρίζοντας την πρόκριση, ο τερματοφύλακας έμεινε καθισμένος στη θέση του, άθυμος κι ενοχλημένος. Έλαβε την παρηγοριά των συμπαικτών του.

Ο Bale βασικός... και στον πάγκο

Το δεύτερο αρνητικό είναι αυτό που είχε ο Ζιντάν με τον Μπέιλ, τον οποίο έβαλε βασικό και στη συνέχεια έβγαλε στο ημίχρονο (μαζί με τον Casemiro) για να βάλει τους Lucas Vázquez και Asensio. Στον προπονητή εκτιμάται η ικανότητά του να αντιδράσει για να εξουδετερώσει τις αρετές της Γιουβέντους και να ισορροπήσει την εντεκάδα για να την κάνει πιο συμπαγή. Αλλά αρχίζει να κυκλοφορεί η ιδέα ότι ο Zidane δεν πετυχαίνει με τον Bale στους σημαντικούς αγώνες κι αυτό έχει το τίμημά του στην αυτοπεποίθηση του Ουαλού. Σε ποια θέση πρέπει να παίξει; Πιστεύει πραγματικά σ’αυτόν; Του χρησιμεύει ή όχι πια για τα επόμενα μεγάλα παιχνίδια; Πολλά άγνωστα γύρω απ’αυτό το ζήτημα. Δεν κατανοείται, επίσης, αυτό που συμβαίνει στους αγώνες του Μπερναμπέου. Μια νέα ήττα εναντίον της Γιουβέντους και πλέον είναι πολλά παιχνίδια χωρίς νίκη στο σπίτι: Barcelona, Βαλένθια, Μπέτις, Villarreal... Η Liga χάθηκε, σε μεγάλο βαθμό λόγω του ότι είναι μια ανίκανη ομάδα να γίνεται ισχυρή στο Μπερναμπέου, και το Champions League κινδύνευσε από ένα άλλο κακό παιχνίδι εναντίον των Ιταλών. Η Τότεναμ ήταν επίσης σε θέση να πάρει ένα βαθμό στη φάση των ομίλων.

Και το τρίτο αρνητικό είναι εκείνο στο οποίο πρωταγωνίστησε ο Sergio Ramos κατεβαίνοντας απ’τα επίσημα στη σήραγγα των αποδυτηρίων για να φωνάξει στους συμπαίκτες. Κάτι που μπορεί να’χει κακές συνέπειες αν η Επιτροπή Ελέγχου, Δεοντολογίας και Πειθαρχίας της UEFA αποφασίσει να εφαρμόσει το άρθρο 11 του πειθαρχικού κώδικα. Ο Sergio Ramos μπορεί να τιμωρηθεί μ’ένα παιχνίδι και να χάσει το πρώτο σκέλος των ημιτελικών για ανάρμοστη συμπεριφορά. Έτσι ενεργεί η UEFA σ’αυτές τις περιπτώσεις (ο ίδιος κανόνας εφαρμόστηκε στον Xabi Alonso όταν βγήκε στο γήπεδο στο τελικό της Λισαβόνας για να πανηγυρίσει το γκολ του Bale). Στη Μαδρίτη περιμένουν τα γεγονότα και ισχυρίζονται ότι βρισκόταν στις σκάλες κι όχι στο γήπεδο. Αλλά ανησυχούν επειδή συμμετείχε σε μια συζήτηση με τον προπονητή της Γιουβέντους κι αυτό είναι αδικαιολόγητο. Ο Ramos δεν έπρεπε να κατέβει και κάποιος θα’πρεπε να του’χε πει να φύγει για να αποφύγει αυτά τα γεγονότα. Ο Mejia Dávila (υπεύθυνος διαιτητής του συλλόγου) ή ο Chendo (εκπρόσωπος) δεν ενήργησαν. Επεισόδιο που ζημιώνει την εικόνα του συλλόγου, του παίκτη και προκαλεί μια σημαντική απώλεια για το πρώτο σκέλος των ημιτελικών.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.