News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane φτάνει τις 100 νίκες με τη Ρεάλ Μαδρίτης

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Του Santiago Siguero

Ο Γάλλος έχει με 72% το υψηλότερο ποσοστό νικών ως λευκός προπονητής


Ο Zinedine Zidane συνεχίζει να γράφει την ιστορία του ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτή την Κυριακή, στο La Rosaleda, πέτυχε τη 100η νίκη του στον λευκό πάγκο. Ένα δεδομένο που τον βάζει πλήρως, αν δεν ήταν ήδη, ανάμεσα στους ιστορικούς προπονητές του λευκού συλλόγου. Και, επιπλέον, με το καλύτερο ποσοστό νικών: 72% μεταξύ όλων των διοργανώσεων.

Οι περισσότερες απ’τις νίκες του Zizou έχουν έρθει στη LaLiga, στην οποία έχει κερδίσει 66 απ’τα 99 παιχνίδια, με 15 ισοπαλίες και 9 ήττες. Στη συνέχεια, το Champions League είναι το τουρνουά που συνεισφέρει περισσότερο στο ρεκόρ του λευκού προπονητή: 20 νίκες σε 30 παιχνίδια, με έξι ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Οι αριθμοί του Zidane πέφτουν στο Copa del Rey, όπου έχει κερδίσει μόνο το 50% των αναμετρήσεων που έχει παίξει: έξι νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες.

Στη συνέχεια, στις διοργανώσεις που θεωρούνται δευτερεύουσες, ο Zidane έχει το απόλυτο. Έχει κερδίσει τέσσερα στα τέσσερα παιχνίδια στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (δύο τίτλους), δύο στα δύο στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (άλλα δύο τρόπαια) και τα ίδια στο Supercopa Ισπανίας (ένας τίτλος).

Μεταξύ των ιστορικών προπονητών του λευκού συλλόγου, μόνο ο Jose Mourinho προσεγγίζει τα νούμερα του Zidane. Κέρδισε το 71,9% των αγώνων του στον πάγκο του Chamartín, το οποίο τον τοποθετεί ως τον δεύτερο πιο αποτελεσματικό προπονητή στην ιστορία της Μαδρίτης.

Πίσω μένουν θρυλικοί προπονητές όπως ο Miguel Muñoz, ο μακροβιότερος στην ιστορία του λευκού club, μ’ένα 59,1% νικών (356 σε 602 αγώνες). Ο Vicente del Bosque βρίσκεται κοντά στα νούμερα του Μαδριλένου προπονητή, με 54,5% νίκες. Ο Leo Beenhakker, απ’τη μεριά του, ανεβάζει τον πήχη μέχρι το 61,9% νίκες, χάρη στην αξιοσημείωτη διαχείρισή του στη Γενιά του Γύπα. Ένας άλλος μύθος του madridismo, ο Luis Molowny, είχε 56% επιτυχία στα 193 παιχνίδια του ως πρώτος προπονητής της ομάδας.

Η μοίρα θέλησε το ορόσημο του Zizou να φτάσει στο La Rosaleda, στο ίδιο στάδιο που, λίγο λιγότερο από ένα χρόνο πριν, κατάφερε να ανακηρυχθεί πρωταθλητής της Liga. Ο τίτλος που, παρόλο που έχει κερδίσει οκτώ (συμπεριλαμβανομένων δύο Champions League), ικανοποιεί περισσότερο τον προπονητή Zidane.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.