News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη θα σηματοδοτήσει την σεζόν της Barça

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Του Xavi Hernández

Το δέκατο τρίτο, ένας εφιάλτης για τους culés μετά τον αποκλεισμό στη Ρώμη


Αυτή τη στιγμή, αφού είδαν πως η ομάδα τους άφησε ν’ανατραπεί μια διαφορά τριών γκολ ενάντια σ’έναν Ευρωπαίο αντίπαλο της δεύτερης σειράς, λίγα πράγματα υπάρχουν που μπορεί να παρηγορήσουν τους οπαδούς της Barcelona. Θα κοστίσει να θεραπεύσουν τα συμπτώματα που προέρχονται απ’την χειρότερη νύχτα του azulgrana συνόλου σε περισσότερα από 60 χρόνια ηπειρωτικών νοκ άουτ αναμετρήσεων.

Η απογοήτευση για την προχθεσινή πανωλεθρία στο Olímpico της Ρώμης είναι τόσο βαθιά που σ’αυτές τις στιγμές κοστίζει στον οπαδό να αξιολογήσει την χαλαρή απόσταση που έχουν οι παίκτες του Valverde στην βαθμολογία της Laliga. Ούτε και το γεγονός ότι βρίσκονται στον τελικό του Copa del Rey για πέμπτη συνεχή χρονιά λειτουργεί ως αντίδοτο.

Πράγματι, η Barça απέχει μόλις 10 βαθμούς απ’το να κερδίσει το έβδομο πρωτάθλημά της σε δέκα εκδόσεις κι έχει επίσης στο στόχαστρο (είναι στον τελικό) αυτό που θα’ταν το τέταρτο συνεχόμενο κύπελλό της. Το καλοκαίρι, πολλοί θα’χαν υπογράψει αυτούς τους δύο τίτλους στην πρώτη σεζόν του Txingurri στον πάγκο του Camp Nou. Ωστόσο, η εξέλιξη του ανταγωνισμού έχει ποικίλες απαιτήσεις και προοπτικές.

Πρώτον, επειδή είναι η Ρόμα του Di Francesco, κι όχι ένας αντίπαλος του κορυφαίου επίπεδου στην Ευρώπη, η ομάδα που έχει καταστήσει εμφανές ότι η περίφημη σταθερότητα της τρέχουσας Μπάρτσα χρησιμεύει μόνο για να επικρατεί στην Ισπανία, κι όχι για να κάνει μεγάλα πράγματα στο Champions League, όπου χρειάζεται μια καλύτερη διαχείριση των καλών και κακών στιγμών. Και δεύτερον, λόγω της προέλασης της Ρεάλ Μαδρίτης στον κορυφαία διοργάνωση, χθες βράδυ με πολλά προβλήματα κατά της Γιουβέντους.

Και πάλι, οι λευκοί, εκτός μάχης για τη Laliga, γνωρίζουν να εκμεταλλευτούν το ταλέντο τους και το έμβλημά τους για να επιβληθούν στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Μετά από δύο συνεχόμενους ευρωπαϊκούς τίτλους, η αιώνια αντίπαλος της Μπαρτσελόνα κοιτάζει με φιλοδοξία, και τον ορίζοντα καθαρό από πολύ δύσκολους αντιπάλους στα ημιτελικά, την πιθανότητα να επιβεβαιώσει ότι ο κύκλος είναι δικός της κατακτώντας το τρίτο συνεχόμενο τρόπαιο.

Το «Trécima», όπως αρχίζει να λέγεται, απειλεί τον τελικό απολογισμό της azulgrana σεζόν. Η Λίγκα και το Κύπελλο θα’ταν πολύ λίγα σε περίπτωση που η Cibeles φορέσει και πάλι τα καλά της στα τέλη Μαΐου. Κι ο Μέσι, υποψήφιος στην ανάκτηση τη Χρυσής Μπάλας μετά από δύο χρόνια ξηρασίας, θα’πρεπε να πάρει τίποτα λιγότερο απ’το Παγκόσμιο Κύπελλο για να εκθρονίσει τον Cristiano Ronaldo.

"Θαμμένα" νταμπλ

Τα τελευταία δύο νταμπλ χωρίς Champions League της Barcelona είχαν το μετριασμό υπό τη μορφή του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου της Μαδρίτης. Το 2016, η ομάδα του Luis Enrique κέρδισε πρωτάθλημα και κύπελλο και το λευκό σύνολο, πρόσφατα κληρονομημένο απ’τον Ζιντάν, σήκωσε το Champions League στο Μιλάνο. Και το 1998, μια Barça καθοδηγούμενη απ’τον Van Gaal είδε πως η Μαδρίτη του Heynckes έπαιρνε το πολυπόθητο «Έβδομο».




Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.