News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το αποκορύφωμα του Benzema: ο Casemiro τον έπιασε στα γκολ (πέντε) στη Málaga

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Του Ulices Sánchez-Flor

Το '9' χάνει το ένστικτο του σκόρερ

Ο Γάλλος επιθετικός Karim Benzema επιβεβαιώνει στη Μάλαγα ότι βρίσκεται σ’ένα τούνελ δύσκολης εξόδου. Δεν έχει κίνδυνο, το παιχνίδι του είναι επίπεδο κι ο Zidane ανησυχεί για το '9'

Το αποκορύφωμα του Benzema είναι ότι ο Casemiro, ο παίκτης που έχει λιγότερες υποχρεώσεις στο να βάζει γκολ και περισσότερη ευθύνη στο να τα εμποδίζει, τον ισοφαρίζει στο σκοράρισμα στο πρωτάθλημα. Ο Βραζιλιάνος, συγγραφέας του δεύτερου γκολ στο La Rosaleda (όπου η Μαδρίτη κέρδισε 1-2 τη Μάλαγα) είναι μαζί με τον Γάλλο στα πέντε μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Ένα δεδομένο που φέρνει τον Benzema σε δύσκολη θέση. O Γάλλος έπαιξε σ’όλο το παιχνίδι στη λευκή νίκη κι ο απολογισμός του ήταν μηδέν σουτ εντός εστίας. Είχε μόνο μια μικρή σπίθα στη φάση του δεύτερου γκολ με μια πάσα στον Isco, που κατέληξε στο γκολ του Casemiro. Ανεπαρκές για έναν παίκτη που ο Ζιντάν κράτησε μέχρι το τέλος στον αγώνα, παρά το ότι έβαλε τον Borja Mayoral στο δεύτερο μέρος, με στόχο να εξαντλήσει όλα όσα ήταν απαραίτητα για να βρει την ευκαιρία του στο σκοράρισμα. Δεν το κατάφερε. Δεν βρίσκει το ένστικτο του γκολ.

Στην Ρεάλ Μαδρίτης έχουν ένα πρόβλημα με τον Karim Benzema κι ο Ζιντάν δεν το κρύβει, που πριν απ’το παιχνίδι με την Γιουβέντους παραδέχτηκε ότι το «9», υποφέρει, γιατί δεν βάζει γκολ. Για να’χει κάνει ο προπονητής, ένθερμος υπερασπιστής του συμπατριώτη και προστατευόμενου του ρόστερ, αυτή την ομολογία είναι ότι η σοβαρότητα της κατάστασης για την απόδοση του επιθετικού αρχίζει να παίρνει μια σημαντική στροφή. Ο Benzema δεν τα καταφέρνει μπροστά στο γκολ. Σε άλλες εποχές του συγχωρούταν και περνούσε στα ψηλά επειδή πρόσφερε κάτι περισσότερο στην ομάδα. "Είμαι ένας σύγχρονος επιθετικός που κάνει περισσότερα πράγματα απ’τα γκολ", καθοριζόταν ο ίδιος ο Karim στην τελευταία του ανανέωση. Σήμερα, ούτε σκοράρει ούτε κάνει την ομάδα να παίζει τόσο. Δεν φαίνεται να’ναι ένας αποσταθεροποιητικός παίκτης σε οποιαδήποτε περιοχή του γηπέδου. Ούτε μέσα στην περιοχή ούτε έξω.

Σ’αυτό το σημείο της σεζόν επιβεβαιώνονται τα χειρότερα συμπτώματα μετά τη διάγνωση του Zidane: ο Benzema έχει μπει σ’ένα τούνελ στο οποίο δεν βρίσκει την έξοδο. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που φαίνεται να’χει χάσει τη σπίθα, τη φαντασία και σε πολλά ματς ακόμη και την έμπνευση. Το ποδόσφαιρό του είναι κολλημένο στη μονοτονία. Τρέχει βαριεστημένος, δείχνει μια ξενέρωτη στάση και δεν μεταδίδει. Είναι άγευστος. Μπορεί να το επιτρέψει στον εαυτό της η Ρεάλ Μαδρίτης όταν στη γωνία είναι ο ημιτελικός του Champions League ενάντια στη Μπάγερν Μονάχου; Σε σύγκριση με τον Μπέιλ βγαίνει άσχημα. Ο Ουαλός, ο οποίος είναι θυμωμένος με το ρόλο του ως αναπληρωματικός, όταν πρέπει να παίξει παιχνίδια προσπαθεί και δίνει σπίθες της δυναμικής του. Ο Benzema, όχι. Είναι το πιο θλιμμένο πρόσωπο του διάσημου «BBC» που έχει περάσει στο παρελθόν. Σήμερα, αυτή η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πιο διασκεδαστική με τους Isco, Lucas Vázquez και Asensio.

Μια ειδική περίπτωση στο σύλλογο

Του Benzema δεν του βγαίνει τίποτα κι αυτό επηρεάζει το παιχνίδι του με τη μπάλα. Η λακκούβα στην οποία έχει μπει μετατρέπεται σε μια καταβόθρα και μπορούμε να περιμένουμε μόνο για να μας εκπλήξει με μια από εκείνες τις μεγαλοφυΐες που δεν δείχνει εδώ και μήνες. Ο Ζιντάν τον πιστεύει. Όπως κι ο Florentino. Για τον προπονητή και τον πρόεδρο είναι μια ειδική περίπτωση λόγω της οποίας πρέπει να αγωνιστούν για να τον ανακτήσουν μέχρι την τελευταία στιγμή που βρίσκεται στο σύλλογο. Πρέπει να το κάνουν όπως και να’χει. Αλλά ένα μέρος των οπαδών απελπίζεται να’χει έναν επιθετικό ενός άνοστου κι απαθούς προφίλ, που όταν δεν του βγαίνουν τα πράγματα όπως θέλει κάποιος, του ζητείται να σκοτωθεί στο τρέξιμο. Κι ούτε αυτό κάνει.

Ο Benzema ήταν βασικός στο La Rosaleda εναντίον της Μάλαγα σε μια άλλη μέρα rotations. Οι Cristiano και Bale έμειναν στη Μαδρίτη. Μια ευκαιρία για να πάρει το βάρος της επίθεσης, να αντιδράσει και να ανακτήσει το ένστικτο του σκόρερ. Την σπατάλησε. Ο στόχος απουσιάζει από έναν επιθετικό που πέτυχε το τελευταίο του γκολ στο πρωτάθλημα, σε κίνηση, στην έδρα της Betis με τον αγώνα τελειωμένο και στα τελευταία λεπτά. Απ’αυτό πάνε πια δύο μήνες. Το τελευταίο του γκολ ήταν στην Λας Πάλμας, όταν πήρε μια μπάλα απ’τον Μπέιλ για να βάλει ένα πέναλτι. Στη Μαδρίτη έχουν δουλειά με τον Benzema και μένει όλο και λιγότερος χρόνος.



Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.