News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane προστατεύει έναν Benzema που απελπίζει τον Florentino και την κερκίδα της Μαδρίτης

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Του Fermín De La Calle

Έχασε δύο τετ α τετ ενάντια στην PSG



Ζινεντίν Ζιντάν και Florentino Pérez έχουν δύο πολύ διαφορετικούς τρόπους σκέψης για το ποδόσφαιρο, κάτι το οποίο συνεπάγεται αναπόφευκτες διαφορές που δεν θα περνούσαν απαρατήρητες αν δεν ήταν επειδή ο πρόεδρος είναι, επιπλέον, κι ο αθλητικός διευθυντής. Αλλά αυτός που αποφασίζει ποιος παίζει και ποιος δεν παίζει είναι ο προπονητής. Κι αυτή τη σεζόν έχει ήδη προκαλέσει δύο πυρκαγιές ορισμένης σημασίας που έχουν προκαλέσει δύο παράπλευρες απώλειες: Kepa Arrizabalaga και Gareth Bale. Η τελευταία, χθες με την παρουσία του στον πάγκο στον σημαντικό αγώνα του Champions League που έληξε μ’ένα 1-2 της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Παρί Σεν Ζερμέν... και τον Μπενζεμά ως βασικό, ο οποίος δεν εκμεταλλεύεται κάθε μία απ’τις ευκαιρίες που του δίνει ο Zizou.

Την υπογραφή του Kepa την καταδίκασε ο Ζιντάν μ’εκείνη την απροσδόκητη περιφρόνηση στην αίθουσα Τύπου, όταν ο Βάσκος τερματοφύλακας ήταν ήδη με τις βαλίτσες καθοδόν προς το Bernabeu. "Δεν χρειάζομαι ένα τερματοφύλακα τον Ιανουάριο. Ο τερματοφύλακάς μου είναι ο Keylor", προειδοποίησε σε περίπτωση που υπήρχαν αμφιβολίες. Ο Kepa σκέφτηκε το θέμα, ανανέωσε με την Athletic και διατηρεί τις επιλογές του να πάει το καλοκαίρι στο Mundial καθώς είναι ο βασικός στο τέρμα των Leones.

Η υπόθεση του Bale είναι περίπλοκη. Ο Florentino πίστευε πάντα τυφλά στον Ουαλό, μέχρι το σημείο να ζητήσει απ’τον Cristiano να τον βοηθούσε να «κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα». Σχόλιο, παρεμπιπτόντως, που δεν κάθισε καλά στον Πορτογάλο. Ο Bale είναι ένας παίκτης που ήρθε χαρακτηριζόμενος απ’την τιμή της μεταγραφής του και του οποίου η καριέρα στη Μαδρίτη έχει σημαδευτεί απ’τους συνεχείς μυϊκούς τραυματισμούς που έχει υποφέρει, προερχόμενοι απ’τα προβλήματά του στη μέση. Μέση που δεν έχει φροντίσει όσο έπρεπε πηγαίνοντας συχνά στο γήπεδο του γκολφ για να εξασκήσει ένα απ’τα «χόμπι» του.

Και στη συνέχεια εμφανίζεται η υπόθεση του Benzema. Ο Karim προστατεύεται απ’τον Zidane, ο οποίος διατηρεί τον συμπατριώτη του πάντα κάτω απ’την φτερούγα του. Ο Γάλλος έχει προκαλέσει πολλούς πονοκεφάλους στο club με τα επεισόδια στα οποία έχει εμπλακεί έξω απ’το γήπεδο: απ’την σύλληψή του για το σκάνδαλο του σεξουαλικού εκβιασμού του Valbuena στις συλλήψεις για οδήγηση χωρίς δίπλωμα ή στα πρόστιμα για την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας . Κάτι που η διοίκηση έχει ξεπεράσει με πολλή διπλωματία και τις κατάλληλες εκκλήσεις σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές.

Η οργή του Ζιντάν, η υπομονή του Φλορεντίνο

Το πρόβλημα είναι ότι ούτε και στο γήπεδο δεν δικαιολογεί την άνευ όρων υποστήριξη του Zidane. Ο Γάλλος φέτος δεν έχει δώσει επιχειρήματα για την υπεράσπιση του καθεστώτος του ως βασικός. Ο επιθετικός έχει 32 παιχνίδια αυτή τη σεζόν, πέντε απ’αυτά στο Champions League, στα οποία έχει βάλει οκτώ πύρρεια γκολ. Ενάντια στην PSG έδειξε και πάλι την τωρινή του φόρμα και τις αποφάσεις του στην αντίπαλη περιοχή. Στο πρώτο μέρος σπατάλησε μια ευκαιρία που θα μπορούσε να’χε κρίνει την αναμέτρηση όταν βρέθηκε ενώπιον του Areola σ’ένα τετ α τετ στο οποίο επέλεξε άσχημα. Σούταρε συρτά κι ο τερματοφύλακας απέκρουσε με το πόδι εκτρέποντας το σουτ. Ο Zizou αναδεύτηκε έξαλλος στην τεχνική ζώνη μετά την αποτυχία, ο Φλορεντίνο ξεφύσησε παραιτημένος κι αρκετοί απ’τους συμπαίκτες του κοίταξαν τον ουρανό. Φαινόταν να εξαντλεί την υπομονή όλων...

Οι συμπαίκτες είναι υπομονετικοί με τον Γάλλο επιθετικό, αλλά όταν η διοργάνωση φτάνει στα παιχνίδια που αποφασίζονται με μια μόνο κίνηση, τα λάθη του Karim αρχίζουν να βαραίνουν. Η ομιλία έχει αλλάξει ριζικά στ’αποδυτήρια. Απ’το κλασικό "οι επιθετικοί είναι παίκτες των σερί και τα γκολ θα καταλήξουν να μπουν" έχει περάσει στην αιτιολόγηση του "ο Karim μας δίνει άλλα πράγματα". Όπως τι; Ο Γάλλος, αυτή τη σεζόν, έχει εννιά ασίστ.

Ωστόσο, η φάση που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής του madridismo ήρθε στο δεύτερο μισό. Πήρε μια μπάλα στην περιοχή των τριών τετάρτων της madridista επίθεσης προχωρώντας μόνος του μαζί με τον Cristiano στην περιοχή της PSG με την μοναδική επιτήρηση του Thiago Silva. Ο Βραζιλιάνος παλάντζαρε τον Γάλο και κάλυψε τη πάσα στον Ρονάλντο πισωπατώντας μέχρι που ήρθε ένας συμπαίκτης και πήγε να καλύψει το σουτ του Karim, το οποίο ήταν επίσης κακό. Ούτε το κουβάλημα ούτε η απόφαση ούτε το σουτ ήταν επιτυχημένα. Ο Cristiano, ο οποίος στο παιχνίδι με την Αλαβές είχε αφήσει τον Karim να χτυπήσει ένα πέναλτι, απελπίστηκε λόγω της κακοδιαχείρισης της αντεπίθεσης.

Ο Bale πωλείται

Ο Zidane έχει κρεμάσει την ταμπέλα πωλείται στον Bale (με σύμβαση μέχρι το 2022), τον οποίο άφησε και πάλι στον πάγκο, όπως στο πρώτο σκέλος. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Asensio και του Lucas στη φάση του γκολ του Cristiano δίνει δίκιο στον τεχνικό για το στοίχημά του στην εντεκάδα, κι ο μάνατζερ του Ουαλού, Jonathan Barnett, του ψάχνει ήδη ομάδα. Η μόνη απαίτηση που έχει θέσει ο Florentino είναι ότι δεν θα αποδεχθεί καμία προσφορά κάτω από 101 εκατομμύρια ευρώ, την τιμή που πλήρωσε γι’αυτόν. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η ομάδα που έχει το πιο σημαντικό ενδιαφέρον για τον Bale. Ο Μουρίνιο δεν το’χει κρύψει ποτέ κι ο Ουαλός θα μετατραπεί, σίγουρα, στον στόχο προτεραιότητας του Πορτογάλου για την επόμενη σεζόν.

Απ’την άλλη πλευρά, ο Φλορεντίνο έχει κουραστεί πια να βλέπει πώς ο Benzema σπαταλά τη μια ευκαιρία μετά την άλλη για να εξιλεωθεί με γκολ ή αγώνες στο ύψος της ομάδας. Η διαφορά με τον Bale είναι ότι ο Benzema έχει κρεμάσει από μόνος του αυτήν την ταμπέλα του "πωλείται" με παιχνίδια όπως το χθεσινό στο Παρίσι, τα οποία έχουν απελπίσει τον πρόεδρο, τους συμπαίκτες και την κερκίδα.



Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.