News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ταρακουνούν κάποια φτωχά αγόρια

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Η άποψη του Roberto Palomar



Το να’χει 12 Champions League στις βιτρίνες και συχνάζει σε τελικούς με τη συχνότητα των τελευταίων ετών φέρνει τη Μαδρίτη σε μια μοναδική θέση: οι αγώνες του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου παίζονται στο σαλόνι του σπιτιού της, φορώντας τη ρόμπα της αν η νύχτα είναι κρύα. Συνέβη στο Bernabéu, όπου η Μαδρίτη παρουσίασε το παραδοσιακό ένστικτό της της επιβίωσης, και συνέβη ξανά στο Parc des Princes. Αυτή τη φορά, σε μια άσκηση επάρκειας που άφησε το σκορ μικρό. Πριν χρόνια, ένας ιστορικός διευθυντής της MARCA απέρριψε έτσι την εργασία ενός συντάκτη: «Γιε μου, αυτά είναι μαλακίες». Όπως συνέβη χθες το βράδυ. Η Μαδρίτη εφάρμοσε την φόρμουλα ενάντια σε μια PSG που έχει περάσει χρόνια προσπαθώντας να εγκατασταθεί στην αριστοκρατία του Champions League και που μένει πάντα στο δεύτερο βήμα. Η Μπάρτσα της έβαλε μισή ντουζίνα πέρυσι, με τη διαιτητική συνενοχή, και Μαδρίτη την ταρακούνησε και στα δύο παιχνίδια με διαιτητή και χωρίς διαιτητή. Με ultras και χωρίς ultras. Με τον Neymar και χωρίς τον Neymar.

Η λευκή περιπέτεια

Η διαφορά είναι ότι η Μαδρίτη αντιμετώπισε την αναμέτρηση ως μια περιπέτεια ζωής ή θανάτου και η París Saint Germain ως μια επίσκεψη στην Pasarela Cibeles. Η PSG βγήκε για να την δουν. Η Μαδρίτη βγήκε για να κερδίσει. Είναι το πλεονέκτημα του να βγαίνεις στο γήπεδο με την πείνα μιας αγέλης λύκων ή του να εμφανίζεσαι για να σχηματίσεις καρδούλες. Το είπε ήδη ο John Lennon: "Αυτοί στους πάγκους, χειροκροτούν. Αυτοί στα επίσημα, αρκεί να κάνουν να κουδουνίσουν τα κοσμήματα".

Μια ριψοκίνδυνη κι επιτυχημένη εντεκάδα

Ο Zidane ξεκίνησε τη νύχτα με μια ριψοκίνδυνη κι επιτυχημένη σύνθεση. Τα αγόρια του, τα αξιοπρεπή, δεν τον απογοήτευσαν. Απογοήτευσε ο ανέκαθεν, ο Benzema, ο οποίος κάθε φορά προκαλεί η παρουσία του στο γήπεδο να’ναι αδικαιολόγητη. Αλλά οι Asensio, Kovacic και Lucas έδωσαν την ψυχή τους μετά την άσκηση υπευθυνότητας του προπονητή τους: ο Zidane έβαλε τους υγιείς. Στην έκσταση έπρεπε να στείλει ένα οδυνηρό και, ίσως, διαφωτιστικό μήνυμα. Bale και Isco ξεκίνησαν το παιχνίδι απ’τον πάγκο. Αν δεν είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να αρχίσουν να ψάχνουν τη ζωή, φαίνεται ως τέτοιο. Ο συνολικός τόνος της ομάδας ήταν υψηλός. Πρακτική και σταθερή στο πρώτο μέρος και με αδηφαγία στο δεύτερο για να μην υποφέρει. Η PSG αφοπλίστηκε μπροστά σε μία απ’αυτές τις ασκήσεις του επαγγέλματος και της καλής δουλειάς της Μαδρίτης στο Champions League. Απ’αυτές στις οποίες κάποιος αναρωτιέται γιατί στο Champions League ναι και στη Liga όχι.



Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.