News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Florentino, το απαγορευμένο αναλόγιο του Cristiano κι εκείνο το αποκαλυπτικό "επειδή εγώ είμαι απ’το ΡΡ, αν δεν..."

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Του Enrique Marín

Δεν προκαλεί έκπληξη να εμπόδισε ο πρόεδρος της Μαδρίτης την εμφάνιση του Πορτογάλου στο Δικαστήριο του Pozuelo. Πρέπει πάντα να κάνεις ό, τι λέει αυτός και κανείς δεν είναι ελεύθερος απ’τις απειλές του


Την είδηση θα μπορούσατε να την διαβάσετε πριν από λίγες ημέρες, -που αν όχι- στην «El Confidencial»: «ο Florentino "έχωσε" το δεξί του χέρι στην ακροαματική διαδικασία του Cristiano για να ελέγξει τις ζημιές». Έτσι, κι ακόμα αν κι αν έπρεπε να περιμένουμε σχεδόν οκτώ μήνες, αποκαλυπτόταν η μυστηριώδης υπόθεση του αναλογίου που τοποθετήθηκε στις πύλες του Δικαστηρίου του Pozuelo, όπου είχε προγραμματιστεί να μιλούσε ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης -ή τουλάχιστον να διάβαζε- μια δήλωση κατά την έξοδό του, αν και τελικά δεν το έκανε.

Οι περίπου 200 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, από 16 διαφορετικές χώρες, και οι 40 κάμερες που τον περίμεναν στην έξοδο για αρκετές ώρες, κάτω από έναν καυτό ήλιο και 31 βαθμούς, δεν κατάλαβαν τίποτα όταν ένας υπεύθυνος επικοινωνίας βγήκε ν’ανακοινώσει ότι ο Cristiano ήταν ήδη στον δρόμο για το σπίτι του. Τώρα καταλαβαίνουμε τα πάντα. Ναι, αν και ούτε κι αποτελεί έκπληξη, ήταν ο Florentino Pérez, πρόεδρος της ACS και της Ρεάλ Μαδρίτης, αυτός ο οποίος λογόκρινε την δήλωση του Πορτογάλου στον Τύπο, έχοντας μάθει τι είχε πει στην δικαστή. Το έκανε μέσω του José Luis del Valle, γραμματέα της ACS κι απ’τον Ιούνιο στέλεχος της Ρεάλ Μαδρίτης, αν κι ο Chitín εργαζόταν ήδη από πολύ πριν για τον πρόεδρό του σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον λευκό σύλλογο.

Είναι γνωστό ότι παρά το φαινομενικά συμβιβαστικό και δημοκρατικό του πνεύμα, ο Florentino θέλει πάντα να ελέγχει και δεν του αρέσει να του πηγαίνουν κόντρα. Κι ακόμη λιγότερο στα αθλητικά ιδρύματα, τα οποία πρέπει να σκέφτεται ότι είναι στην υπηρεσία του όπως ορισμένοι δημοσιογράφοι κι ακόμη κι ολόκληρα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εξ ου και σε μια περίσταση δεν δίστασε να απειλήσει έναν υψηλά ιστάμενο ενός εξ αυτών κάνοντάς του μια μήνυση επειδή δεν υπέκυπτε στα αιτήματά του. «Επειδή εγώ είμαι απ’το Λαϊκό Κόμμα (PP), αν δεν...» έφτασε να πει στον ανώτερο του, στον οποίο παραπονέθηκε, -ή ρουφιάνεψε θα’πρεπε να πω- για το ότι δεν έγινε το δικό του.

Ο Pérez έχει δείξει ήδη την αλαζονεία του πουθενά αλλού παρά ενώπιον του δικαστή του Εθνικού Δικαστηρίου ο οποίος τον εξέτασε ως μάρτυρα στην Púnica. "Αυτό το συμβόλαιο δεν καλύπτει τίποτα;", τον ρώτησε ο δικαστής Eloy Velasco. «Δεν μου αρέσει αυτή η ερώτηση», του απάντησε ο Pérez. «Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω υπάρξει ευάλωτος σε τίποτα και κανέναν. Αρκετά κάνω μ’αυτό που βοηθάω. Δεν αισθάνομαι στο γραφείο μου στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η ζωή μου είναι ACS», πρόσθεσε ο εργολάβος, για ν’αναγνωρίσει μ’αυτόν τον τρόπο αυτό που δεν βλέπουν μόνο οι πιο αφελείς.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν η εμμονή του να διαχειρίζεται την κοινή γνώμη, αυτή που οδήγησε τον Florentino να προσλάβει το 2014 τις υπηρεσίες ενός «καταφερτζή» που ονομάζεται Alejandro de Pedro, για να ελέγχει τον μη συναφή Τύπο, όπως προέκυπτε απ’τα SMS που αντάλλαξε με το πρόσωπο που ήταν υπεύθυνο για την τοποθέτησή του και για της Ρεάλ Μαδρίτης στα κοινωνικά δίκτυα. Τα μηνύματα έδειχναν ότι ο πρόεδρος του λευκού club έδινε μια τεράστια προσοχή στις πληροφορίες που δημοσιεύονταν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης κι ότι η «El Confidencial» ήταν μια απ’τις εμμονές του.

Για παράδειγμα, αφού ενημερώθηκε απ’τον εμπειρογνώμονά του σχετικά με το διορισμό ενός υπαλλήλου για την καθοδήγηση του τμήματος του αθλητισμού, ο Florentino αντέδρασε με προσβολές. «Αυτός δεν έχει μούτρα να παρουσιαστεί», έγραψε στον De Pedro, με τον οποίο συμφώνησε να σχεδιάσει μια στρατηγική για να τον «αποσυναρμολογήσει» μέσω ψηφιακών εφημερίδων που δημιουργήθηκαν επί σκοπού για να βελτιώσουν την εικόνα του. Ο δημοσιογράφος Javier Iglesias, που προσελήφθη για να διευθύνει το «Diario Bernabéu», παραδέχτηκε στην ανάκρισή του ότι ο μόνος πελάτης του ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία του έλεγε τις ειδήσεις που έπρεπε να δημοσιεύουν: «Μας ζητούσαν να κάναμε ορισμένα πράγματα, όπως να αντικρούουμε ειδήσεις που δημοσιεύονταν σε άλλα μέσα ενημέρωσης».


Εκείνα τα εξώφυλλα των Messi και Cristiano

Επιστρέφοντας στο θέμα του Cristiano, ειδική μνεία αξίζει η διαφορετική μιντιακή αντιμετώπιση που είχε σε κάποια μέσα η περίπτωση του Messi κι αυτή στην οποία πρωταγωνιστεί τώρα ο Πορτογάλος. Θυμόμαστε ειδικά δύο εξώφυλλα της εφημερίδας «ABC»: 21 μήνες φυλακή για τον Μέσι και τον πατέρα του για μια απάτη «εξαιρετικής σοβαρότητας», διαβαζόταν στο πρώτο, όταν έγινε γνωστή η ποινή των Αργεντινών, με τον τίτλο να συνοδεύεται από μια φωτογραφία και των δύο ενώπιον του δικαστή. «Δεν είναι αποδεκτό ν’αντιμετωπίζεται ο Κριστιάνο σαν ένας εγκληματίας», μπορούσε να διαβαστεί στο δεύτερο με μια εικόνα του Florentino Pérez, συγγραφέα της φράσης, που πόζαρε για την κάμερα πριν ή μετά τη συνέντευξη.

Λοιπόν, όπως θα μπορούσατε να διαβάσετε αυτό το Σάββατο στην «El Confidencial», ο Κριστιάνο και η υπεράσπισή του έχουν αποδεχτεί ότι το καλύτερο που μπορούν να κάνουν είναι να παραδεχτούν τα φορολογικά αδικήματα για τα οποία τον κατηγορούν και να επιδιώξουν μια συμφωνία για την αποφυγή της δίκης και της εισόδου στη φυλακή. Ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης υποστηρίζει ότι ποτέ δεν είχε σκοπό να εξαπατήσει κι ότι υπάρχει μόνο μια τεχνική διαφωνία με το Υπουργείο Οικονομικών που δεν μπορεί να’ναι ένα έγκλημα.

Ακριβώς πριν να σταματούσε ο Florentino Pérez να δίνει καταφύγιο στους Ultras Sur (όταν πρέπει να βουλώσει το στόμα του τσιράκι του, Manuel Redondo, σε αυτό το θέμα), στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου ήταν συνηθισμένο να ακούμε συνθήματα όπως "τα χέρια του Τύπου έξω απ’τη Μαδρίτη!". Ιαχές που τώρα έχουν αντικατασταθεί απ’το "τα χέρια της ACS έξω απ’τη Μαδρίτη!". Λοιπόν αυτά, απ’τη Μαδρίτη και, προφανώς, επίσης κι απ’τα δικαστήρια...



Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.