News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Juve, μάρτυρας στους τίτλους της Ρεάλ Μαδρίτης, ένας εφιάλτης στα διπλά ματς

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Του Dario Ojeda

Πάνε πάνω από 30 χρόνια που δεν την κερδίζει σε διπλά ματς

Οι δύο τελευταίες φιναλίστ συναντώνται ξανά, αλλά αυτή τη φορά στους προημιτελικούς. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει κερδίσει μια σειρά διπλών αγώνων ενάντια στην Juve απ’το 1986



Η κλήρωση των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ έβγαλε μια αγγλική μονομαχία, δύο αναμετρήσεις «a priori» άνισες κι ένα clásico της διοργάνωσης: Juventus-Real Madrid. Οι φιναλίστ της τελευταίας έκδοσης θα τεθούν και πάλι αντιμέτωπες, αυτή τη φορά πριν απ’τον τελικό. Τον περασμένο Ιούνιο, στο Κάρντιφ, η νίκη κι ο τίτλος έμειναν σε madridistas χέρια χάρη σε μια παράσταση που στέφθηκε από τέσσερα γκολ.

Οι επόμενοι δύο αγώνες θα είναι ο έκτος κι ο έβδομος ανάμεσα σε Μαδρίτη και Juve τα τελευταία πέντε χρόνια. Η καταμέτρηση αυξάνεται στους εννέα αγώνες αν υπολογιστούν τα τελευταία 22 χρόνια. Έχουν παίξει στην φάση των ομίλων, στους 16, στους προημιτελικούς, στους ημιτελικούς και στον τελικό, με αρνητικά αποτελέσματα για τη Μαδρίτη στα διπλά ματς. Στα μέσα έξω, η madridista ομάδα έχει υπάρξει κατώτερη. Αλλά σε μονό ματς (στον τελικό) δεν γνωρίζει την ήττα.



Μεταξύ των δύο ομάδων υπάρχει μια περίεργη σχέση. Η Vecchia Signora παρακολούθησε στην πρώτη σειρά δύο απ’τους επτά τίτλους που έχει κατακτήσει η madridista ομάδα τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Ήταν η Γιούβε αυτή την οποία νίκησε η Μαδρίτη το 1998 στο Άμστερνταμ, με το γκολ του Μιγιάτοβιτς για να σπάσει μια ξηρασία 32 ετών στην κορυφαία ηπειρωτική διοργάνωση και ήταν επίσης η Juve την οποία λύγισε τον περασμένο Ιούνιο στο Κάρντιφ για να κερδίσει το Δωδέκατο.

Όταν τίθενται αντιμέτωπες πριν απ’τον τελικό, ωστόσο, η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν κερδίζει τη Γιουβέντους σε μια διπλή αναμέτρηση του Τσάμπιονς Λιγκ απ’το 1986, όταν την κέρδισε στους 16. Κέρδισε 1-0 στο πρώτο σκέλος, στο Bernabéu, κι έχασε επίσης 1-0 στον αγώνα του Τορίνο, αλλά επιβλήθηκε 3-1 στα πέναλτι. Εννέα χρόνια αργότερα, στους προημιτελικούς της σεζόν 1995-1996, η Γιουβέντους κέρδισε ανατρέποντας μ’ένα 2-0 εντός έδρας το 1-0 του πρώτου σκέλους.



Δήμιος των 'galácticos'

Η Juve κέρδισε επίσης την σεζόν 2002-2003 έχοντας πρωταγωνιστήσει σε μια ακόμα ανατροπή. Έχασε 2-1 στη Μαδρίτη και κέρδισε 3-1 στο Delle Alpi σε μια μοιραία νύχτα για τη Μαδρίτη των galácticos. Ακόμα πιο θλιβερό ήταν αυτό που συνέβη δύο χρόνια αργότερα, με άλλη μια «juventina» ανατροπή για να αποκλείσει τη Μαδρίτη στους 16. Το γκολ του Trezeguet έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, και πέντε λεπτά πριν το τέλος o Zalayeta τούμπαρε τη Μαδρίτη.

Στις σεζόν 2008-2009 και 2013-2014, οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στη φάση των ομίλων. Απ’τους τέσσερις αγώνες, η Juve κέρδισε δύο και η Μαδρίτη έναν. Ο τέταρτος έληξε ισόπαλος. Η τελευταία μονομαχία πριν απ’τον τελικό του Κάρντιφ ήταν στα ημιτελικά του 2014-2015, και πέρασε επίσης η Γιουβέντους. Κέρδισε στο πρώτο σκέλος με 2-1, αλλά η Μαδρίτη προηγήθηκε στο Bernabéu. Το καθοριστικό γκολ το έβαλε ο Morata στο δεύτερο ημίχρονο. Το σκορ δεν άλλαξε και η ιταλική ομάδα προκρίθηκε στον τελικό του Βερολίνου.



Αυτές οι απογοητεύσεις χλομιάζουν μπροστά στην ανάμνηση των δύο Champions League που κέρδισε εναντίον των «bianconeri», το τελευταίο πριν εννέα μήνες. Η Μαδρίτη επιβλήθηκε με 4-1 με γκολ απ’τους Cristiano Ronaldo (2), Casemiro και Asensio. Σ’εννέα μήνες, εκείνη η ισοπεδωτική Μαδρίτη έχει δώσει τη θέση της σε μια άλλη πολύ πιο ασταθή, σχεδόν χωρίς καμία πιθανότητα στο πρωτάθλημα, αλλά με το Champions League ανάμεσα στα μάτια της, όπως απέδειξε η αναμέτρηση εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν. Οι δύο αγώνες εναντίον της παριζιάνικης ομάδας χρησίμευσαν επίσης στον Cristiano για να δείξει ότι δεν είχε πει την τελευταία του λέξη στη διοργάνωση ούτε στο ελάχιστο.

Και η Juve; Το πρώτο τρίτο της στη σεζόν ήταν κατώτερο από ό, τι πριν από ένα χρόνο, αλλά τώρα είναι αήττητη για 23 παιχνίδια: δεν έχει χάσει απ’τις 19 Νοεμβρίου. Έχει ξαναπάρει την πρώτη θέση της Serie A, στα χέρια της Νάπολι απ’την αρχή της σεζόν, και φτάνει στην αναμέτρηση στην καλύτερη στιγμή της. Στην καλύτερη στιγμή του είναι επίσης ο Gonzalo Higuaín, συγγραφέας τριών γκολ και μιας ασίστ στην διπλή αναμέτρηση ενάντια στην Tottenham.



Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.