News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Lopetegui λεύκανε την εθνική: έξι canteranos της Μαδρίτης στοχεύουν στη Ρωσία

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Του Gonzalo Cabeza

Τελευταία λίστα πριν την τελική για το Μουντιάλ

Η ομάδα συνεχίζει να κατανοεί το παιχνίδι απ’το στυλ της Barcelona, αλλά το Valdebebas κερδίζει ειδικό βάρος εναντίον της La Masía, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει περισσότερα προβλήματα να βγάλει παίκτες



Ορισμένοι ομοσπονδιακοί εξετάζουν την προέλευση των μαθητών που θέλουν να καλέσουν, και παρόλο που δεν συμβαίνει με τον Lopetegui, η αλήθεια είναι ότι οι τελευταίες λίστες έχουν ένα συγκεκριμένο λευκό τόνο. Λόγω καντέρας ή λόγω καριέρας υπάρχουν εννέα παίκτες που έχουν συνδεθεί με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η εθνική, η οποία τα τελευταία χρόνια περιστρέφεται γύρω απ’τη Barcelona, έχει στην περίπτωση αυτή μια μεγάλη παρουσία απ’το πρωτευουσιάνικο σύνολο.

Canteranos της Μαδρίτης είναι οι Μαρόκο Αλόνσο, Nacho, Carvajal, Parejo, Rodrigo και Lucas Vázquez. Επιπλέον, μέρος του συλλόγου της Concha Espina αποτελούν οι Ramos και Asensio, και οι δύο έχοντας έρθει στο club σε ηλικία μικρότερη των 20 ετών και διακεκριμένα μέλη της ομάδας του Zidane. Το λευκό χρώμα συμπληρώνει ο Isco, τώρα περισσότερο αναπληρωματικός παρά βασικός στην ομάδα του Chamartín, αλλά με σταθερή παρουσία στα σχέδια του Lopetegui, ο οποίος τον προπόνησε στην Κ 21 και τον χορηγεί από τότε.

Η εξέλιξη είναι εμφανής, διότι στα τελευταία δύο μεγάλα γεγονότα, το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία και το Euro στη Γαλλία, οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν σπάνιοι. Το 2016 απ’την cantera της Μαδρίτης ήταν μόνο οι Casillas, Juanfran, Morata και Lucas και μόνο ο τελευταίος -εκτός απ’τον Ramos- αποτελούσε μέρος της ομάδας εκείνη τη στιγμή. Κάτι παρόμοιο συνέβη στη Βραζιλία, όπου οι Casillas και Juanfran συνοδεύτηκαν μόνο απ’τον Mata στον τελικό κατάλογο.

Είναι περισσότερο πρωτοφανές παρά οτιδήποτε άλλο, αλλά κατά κάποιον τρόπο δείχνει την καλή δουλειά που έγινε στο Valdebebas τα τελευταία χρόνια. Οι περισσότεροι απ’αυτούς τους παίκτες είναι ακόμα νέοι και η παρουσία του ποδοσφαίρου βάσης σ’αυτή την εθνική είναι παρόμοια με αυτό που συμβαίνει στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης. Έχουν υπάρξει εποχές, απ’τον Bosman και μετά, στις οποίες δεν ήταν εύκολο να βρεις παίκτες της cantera στην ομάδα, αλλά τώρα, ευνοούμενο επίσης κι απ’την λιτή πολιτική αγορών των τελευταίων χρόνων, είναι αρκετά πιο συχνό οι προερχόμενοι απ’το σπίτι να βρίσκουν ένα κατάλυμα στην πρώτη ομάδα. Αυτό του να παίζουν είναι πλέον μια άλλη ιστορία.



Ο ρόλος του canterano στη Barça

Η δομή της ομάδας, ο τρόπος του παιχνιδιού, εξακολουθεί να προκύπτει απ’το στυλ της Masía. Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη που έχει δώσει ο Valverde στην ομάδα του, μπορεί να υποστηριχθεί ότι η ομάδα που χρησιμοποιεί περισσότερο την επαφή της μπάλας ως έναν τρόπο κατανόησης του ποδοσφαίρου είναι, ακριβώς αυτή η εθνική του Lopetegui. Υπάρχουν πέντε παίκτες της azulgrana cantera στην λίστα -Reina, Piqué, Τιάγκο, Ινιέστα και η ανώμαλη περίπτωση του Άλμπα, που ήταν, έφυγε και γύρισε- και μόνο δύο απ’αυτούς είναι κάτω των τριάντα. Σε μια αρκετά νέα εθνική, οι εκπρόσωποι του barcelonista ποδοσφαίρου είναι έμπειροι παίκτες. Αναμένεται στη λίστα του Παγκοσμίου Κυπέλλου να εμφανιστεί επίσης ο Busquets.

Είναι συμπτωματικό, οι παίκτες της cantera της Barcelona συναντούν δυσκολίες στο να κάνουν το τελευταίο άλμα. Πέρα απ’τον Sergi Roberto, καθιερωμένος στην πρώτη ομάδα και τον οποίο ο Lopetegui ονόμασε συγκεκριμένα ως έναν πιθανό παίκτη για το Mundial, -όπως έκανε επίσης και με τον Morata-, οι canteranos της Barcelona βλέπουν πως ο σύλλογος ψάχνει τους δευτερεύοντες στη μεταγραφική αγορά, όπως αποδεικνύεται με περιπτώσεις όπως του André Gomes, του Paco Alcácer ή του Aleix Vidal.

Σε αρκετές πρόσφατες συνεντεύξεις, ο Xavi Hernández έχει επιστήσει την προσοχή για τη σημασία που είχε η Barcelona στο παιχνίδι της εθνικής. Αυτός, σε κάθε περίπτωση, συνέδεε το στυλ παιχνιδιού με την εκμάθηση στη La Masía, φτάνοντας ακόμα και στα άκρα την ομιλία του, ακόμη και στο να τον εκπλήσσει ότι μπόρεσαν άνθρωποι όπως ο Cazorla, ψημένοι μακριά από τη Barcelona, να ενσωματωθούν κανονικά σε αυτό το στυλ ποδοσφαίρου.

Η ομιλία του μέσου που ζει κι εργάζεται στο Κατάρ παραβλέπει τη σημασία που μπορεί να φτάσει να’χει η ίδια η εθνική στη διαδρομή των παικτών. Μεγάλο μέρος της λίστας των επιλεγμένων έχει έναν προηγούμενο δεσμό με τον Lopetegui, καθώς πολλοί προπονήθηκαν απ’αυτόν στην Κ 21. Εκείνες οι δικές του ομάδες, εξαιρετικά επιτυχημένες, αποτελούν σήμερα τη σπονδυλική στήλη μιας ομάδας που ανήκει στα φαβορί για την κατάκτηση του επόμενου Mundial. Δεν είναι οριστικό, ο ίδιος ο Lopetegui θέλησε να το τονίσει, αλλά είναι λογικό να πιστεύουμε ότι οι περισσότεροι απ’αυτούς που βρίσκονται σε αυτόν τον κατάλογο θα πάνε επίσης στη Ρωσία.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.