News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane μπορεί να στηριχθεί μόνο στους βασικούς για ν’αντέξει μέχρι το τέλος της σεζόν

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Του Jesús Garrido

Σ’αυτούς προσκολλάται για να κερδίσει την PSG

Αυτές τις βδομάδες, ο Ζιντάν θα χρησιμοποιήσει την βασική ομάδα, συν τις φυσικές προσθήκες των Isco, Asensio και Lucas, έτσι ώστε η Liga να μην γίνει ακόμη πιο ανηφορική, έτσι ώστε η Παρί Σεν Ζερμέν να μην προκαλεί τόσο φόβο



Η Ρεάλ Μαδρίτης αυτή τη στιγμή είναι ένα ζήτημα πίστης. Δεν γίνεται να πας πέρα απ’την πίστη στο άυλο σε μια κατάσταση οξείας κρίσης. Η Μαδρίτη θέλει να πιστέψει ότι ακόμα δεν είναι αργά για να φτάσει στην ευτυχία. Το οποίο είναι απίθανο, φυσικά, αυτό το έχουν αποδεχτεί περισσότεροι από ένας οπαδοί και μια ομάδα που έχει αποκλειστεί απ’την Leganés στο Copa del Rey και η οποία ζει στην ύπαιθρο στο πρωτάθλημα. Η σκέψη του αποκλεισμού της Παρί Σεν Ζερμέν, αναμφίβολα του συλλόγου με την περισσότερη επιθετική δυναμική στον κόσμο σήμερα, ακούγεται σαν ουτοπία ίδια των βιβλίων των σκανδιναβικών θρύλων. Κι όμως, ο madridismo έχει πίστη στο ότι ένα τρίτο συνεχόμενο Τσάμπιονς Λιγκ είναι εφικτό και προσκολλάται σ’αυτό με αφοσίωση.

Ούτε και του Zinedine Zidane δεν του λείπει η πεποίθηση ότι ένα τέλος προς τα πάνω είναι δυνατόν. Αφού διέλυσε τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και τη Βαλένθια σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια, σκοράροντας έντεκα γκολ, πλησιάζοντας λίγο πιο κοντά στο στόχο του να κλείσει την τέταρτη θέση, υπάρχουν δυνατότητες για να σκεφτεί ότι δεν είναι όλα χαμένα, αυτές οι δύο αναμετρήσεις δεν μπορούν να’ναι σύμπτωση, αλλά σημάδι ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για να διορθωθεί, αν όχι για να πάρει το άριστα, τουλάχιστον το λίαν καλώς μπορεί να μπει στη βαθμολογία της σεζόν.

Γι 'αυτό, ο Γάλλος προπονητής αντιμετωπίζει μια πολύ σημαντική δυσκολία σε σχέση με αυτό που του επέτρεψε να’ναι ο «The Best» για τη FIFA πριν από λίγες μόνο εβδομάδες. Τον Zidane τον έκαναν δις πρωταθλητή Ευρώπης όλοι οι παίκτες του, όλοι, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και των Mariano και Coentrao, των οποίων οι συμμετοχές ήταν κάτι παραπάνω από απλές αναφορές την περασμένη σεζόν. Απ’τον πρώτο έως τον τελευταίο συνέβαλαν κάτι, ακόμα κι αν ήταν λίγο, έτσι ώστε να πήγαν όλα καλά. Αυτή η δυνατότητα να χρησιμοποιεί αδιακρίτως τον ένα ή τον άλλο παίκτη γνωρίζοντας ότι η απόδοση δεν θα διαφέρει πάρα πολύ, έδινε στον τεχνικό μια ασφάλεια σ’αυτό που έκανε, το οποίο σήμερα θα ονειρευόταν να αγγίξει μόνο λίγο, ακόμη και λοξά.

«Αυτό είναι που έχει η Μαδρίτη. Υπάρχουν δύσκολες στιγμές κι αυτό αποδεικνύει ότι οι παίκτες έχουν προσωπικότητα. Το ποδόσφαιρο πολλές φορές είναι στο κεφάλι. Οι παίκτες ξέρουν αυτό που κάνουν, δεν κατεβάζουν τα χέρια... Ερμηνεύσαμε το παιχνίδι πολύ καλά στην τακτική», είπε ο Ζιντάν αφού διέλυσε τη Βαλένθια. Υπήρξαν πολλές φορές που αυτή τη φράση ήταν αδύνατο να την προφέρει. Ένας καλός αγώνας τακτικά, δεν έχει συμβεί εδώ και μήνες. Έχει συμβεί δύο φορές πρόσφατα, τόσο συνεχόμενες ώστε να μπορεί να ερμηνευτεί ως ένα σερί. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι τέτοιο σερί έχει συμβεί μόνο με τους (σωστά) αποκαλούμενους βασικούς.



Η βασική ομάδα που ήταν αδιαμφισβήτητη στους σημαντικούς αγώνες τη χρονιά του νταμπλ έχει ξαναβρεί τη θέση της κι έχει βελτιστοποιήσει την κατάσταση της φόρμας της για συνδυαστεί και πάλι, να αισθάνονται άνετοι ο ένας με τον άλλο και να ανακατευθύνουν την Ρεάλ Μαδρίτης προς τη νίκη, όντας αυτή ακόμη και πολύ ευρεία. Του Zidane του έλειψε μόνο ο Sergio Ramos για να βάλει την καλή εντεκάδα, αν κι ο Nacho αποδεικνύεται τόσο σημαντικός όσο ο αρχηγός (παρά την αποτυχία του στο μαρκάρισμα στο γκολ του Santi Mina). Οι υπόλοιποι είναι εκείνοι που έχουν κάνει πρωταθλήτρια τη Μαδρίτη, και εκεί είναι ο Bale, όχι ο Isco. Με το «BBC» η Μαδρίτη έχει επιστρέψει στο να’ναι μια μηχανή γκολ και μερικές φορές (όχι πολλές, φυσικά), έχει παίξει ένα ποδόσφαιρο ακριβείας, νυστεριού, στο ύψος της ομάδας που θάμπωσε το καλοκαίρι.

Αυτοί είναι οι μόνοι στους οποίους πιστεύει έτσι ώστε η αναμέτρηση ενάντια στην PSG να πέσει στην λευκή πλευρά. Χωρίς νοκ άουτ στο Κύπελλο μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου, θα’ναι αυτοί που παίζουν στο πρωτάθλημα για ν’ανακτήσουν βάρος στις θέσεις του Champions League, αλλά από’κει και πέρα, αν ξεπεραστεί αυτός ο πολύ δύσκολος γύρος, ο Ζιντάν θα πρέπει να αποφασίσει αν θα κάνει rotation, αν κάνει ό, τι έκανε πέρυσι χρησιμοποιώντας την ομάδα "Β" για το πρωτάθλημα ή αν υπερχρησιμοποιήσει εκείνους που αναμφισβήτητα θα του προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια. Αυτό το τελευταίο ήταν αυτό που του κέρδισε το Ενδέκατο το 2016 και πιθανότατα η μόνη διέξοδος από εδώ μέχρι τον Μάιο. Ο Ζιντάν έχει αφήσει κατά μέρος αυτούς που έρχονται από πίσω, τους Theo, Ceballos, Llorente, Achraf... κανένας απ’αυτούς δεν του έχει απαιτήσει περισσότερα λεπτά στο γήπεδο κι ούτε και οι ίδιοι πιστεύουν ότι μπορούν πλέον να κάνουν κάτι για να αντιστρέψουν την κατάσταση, όχι φέτος.

Σ’αυτές τις διαδοχικές εβδομάδες, ο Ζιντάν θα χρησιμοποιήσει την βασική ομάδα, συν τις φυσικές προσθήκες των Isco, Asensio και Lucas, έτσι ώστε η Liga να μην γίνει ακόμη πιο ανηφορική, έτσι ώστε η Παρί Σεν Ζερμέν να μην προκαλεί τόσο φόβο. Δεν του απομένει άλλη διέξοδος.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.