News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane απ’το να’ναι ο καλύτερος διαχειριστής πάει στο να χάνει τελείως τον έλεγχο του ρόστερ του

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Του Jesús Garrido

Οι αποφάσεις του έχουν αλλάξει τη λευκή διάθεση

Οι αποφάσεις που έχει πάρει απ’την κατάκτηση του δωδέκατου μέχρι την γελοιοποίηση ενάντια στους γείτονες της Leganés έχουν κάνει τα ίδια του τ’αποδυτήρια να αμφιβάλλουν για τον δάσκαλο



Τις τελευταίες εβδομάδες, το φαινόμενο γεώτρησης που προσπαθεί πάντα η γιγαντιαία μόνιμη καμπάνια μάρκετινγκ του Star Wars έχει διαλυθεί. Το κοινό δεν το ενθουσίασε το "The Last Jedi", αλλά οι κριτικοί το λάτρεψαν. Στο σενάριο που έγραψε ο Rian Johnson υπάρχει μια μικροσκοπική φράση, όπως εκείνος που την προφέρει, που περνάει λίγο απαρατήρητη. "Η αποτυχία, ο καλύτερος δάσκαλος είναι", λένε στον Skywalker σε μια στιγμή ανεξέλεγκτης κατάρρευσης του δασκάλου. Η σημερινή Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται σ’αυτή τη διαδικασία γνώσης της αυτοκαταστροφής, όπως πρότεινε ο Tyler Durden ότι ήταν ο μόνος τρόπος εξέλιξης. Το πρόβλημα για τον διαχειριστή της, Zinedine Zidane, είναι ότι δεν έχει γνωρίσει την αποτυχία, από τότε που είναι προπονητής κανείς δεν του έχει προτείνει ότι το πιο σημαντικό είναι να μάθει να αποτυγχάνει.

Ο Skywalker είχε χάσει τον ανιψιό του Μπεν επειδή, σύμφωνα με τον Yoda, ποτέ δεν εξήγησε τι ήταν να αποτυγχάνει και, πάνω απ 'όλα, δεν του έμαθε να βγαίνει από’κεί όταν αποτύχει. Επιστρέφοντας στο ποδόσφαιρο, ο Ζιντάν έχει ζήσει δύο χρόνια στον πάγκο του Μπερναμπέου συγκεντρώνοντας τη μεγαλύτερη δόξα που πήρε το λευκό σύνολο στα 115 χρόνια της ιστορίας του, κατακτώντας διαδοχικά το Champions League, όντας ευτυχισμένος, στην τελική, δεν είχε αποτύχει ποτέ. Τη στιγμή στην οποία αυτό που πριν ερχόταν φυσιολογικά χάνεται σε απλή μνήμη, όταν πια δεν κερδίζεις την τελευταία στιγμή αποφεύγοντας μια ενοχλητική ήττα, όταν πια δεν κερδίζονται τίτλοι, δεν έχει βρει τη θεραπεία για την ασθένεια και λίγοι γύρω του πιστεύουν ότι τουλάχιστον το έτος έχει μια λύση.

Δεν τον πιστεύουν οι παίκτες του, οι οποίοι είναι αυτοί που πρέπει να φέρουν το μήνυμά του στην πραγματοποίηση μέσα στο γήπεδο. Όταν ο Florentino ανέβασε τον Ζιντάν στην πρώτη ομάδα, το πρώτο που ξεχώρισαν οι ποδοσφαιριστές ήταν η φανταστική σχέση που είχαν μαζί του και το πόσο εύκολα μετέφερε τις ιδέες του, καθώς είχε συνυπάρξει μαζί τους, συνεννοούνταν κι αυτό τους έκανε να διατηρούνται στο ίδιο μήκος κύματος. Αυτό, μαζί μ’ένα τεράστιο ρόστερ, διαμόρφωσαν την πορεία των τίτλων (οκτώ απ’τους δέκα μέχρι τον αποκλεισμό απ’την Leganés). Ωστόσο, ακριβώς αυτός ο ζήλος, αυτή η σχεδόν φιλική σχέση που τον συνδέει με το ρόστερ του είναι αυτή που έχει καταλήξει να σπάσει τους δεσμούς μεταξύ του προπονητή και της ομάδας μέχρι το τωρινό σημείο, απ’το οποίο δεν ξέρουμε αν υπάρχει επιστροφή.

Οι αποφάσεις που έχει πάρει απ’την κατάκτηση του Δωδέκατου μέχρι την γελοιοποίηση ενάντια στους γείτονες της Leganés έχουν κάνει τα ίδια του τ’αποδυτήρια να αμφιβάλλουν για τον δάσκαλο. Περισσότεροι από ένας βασικοί εξεπλάγησαν μαθαίνοντας την αποστολή, χωρίς Κριστιάνο, Bale, Marcelo και Kroos και, αργότερα, μαθαίνοντας τη σύνθεση, η έκπληξη μετατράπηκε σε ακατανοησία. Γιατί να προφυλάξει τους παίκτες αν δεν υπάρχει Liga για να παλέψουν; Ο Zidane θέλησε να κλείσει αυτό το επεισόδιο συνεχίζοντας σταθερά στη γραμμή του να χορηγεί στους δευτερεύοντες το Copa del Rey, παρόλο που δεν του έχουν ανταποκριθεί σε κανέναν απ’τους τρεις γύρους που έπαιξαν. Αυτοί οι παίκτες γνώριζαν επίσης ότι ο ρόλος τους ήταν περιορισμένος σ’αυτό, όχι στις σημαντικές μέρες και δεν είχαν το κίνητρο για ν’ανταγωνιστούν για μια θέση που δεν επρόκειτο να πάρουν.



Ιδιαίτερα αιματηρές είναι οι περιπτώσεις των Isco και Asensio. Οι δύο παίκτες με το περισσότερο φυσικό ταλέντο στην ομάδα έχουν ξαναπέσει σε δυσμένεια για λόγους που κανένας απ’αυτούς δεν φτάνει να διακρίνει. Ο mallorquín ξεκίνησε την σεζόν όπως την τελείωσε ως ένας πραγματικός πυροβολισμός, σκοράροντας δύο μεγάλα γκολ στη Μπαρτσελόνα στο Σούπερ Καπ κι άλλα δύο στη Βαλένθια στο πρωτάθλημα, και σταδιακά άρχισε να εξαφανίζεται απ’την αρχική ενδεκάδα μέχρι να μετατραπεί, για μια ακόμη φορά, σε παίκτη των υπολειπόμενων λεπτών και του Κυπέλλου, το οποίο τον έχει κάνει να αισθάνεται πολύ ανήσυχος. Ο Isco, εν αντιθέσει, έχει υπάρξει βασικός, ο διαφοροποιητικός παίκτης σ’αυτούς τους μήνες της παρακμής, αλλά τότε ήρθε το Clásico κι ο Ζιντάν δεν του έδωσε ούτε ένα λεπτό κι από εκείνη τη στιγμή και μετά, ο malagueño έχει πάψει να’ναι σταθερός, στο οποίο προστίθεται τώρα η τέλεια φυσική κατάσταση των Cristiano, Benzema και Bale, η οποία του κλείνει ξανά τις πόρτες.

Ο Zidane άρχισε να χάνει το ρόστερ του το καλοκαίρι. Οι βαρέων βαρών ήξεραν ότι υπήρχαν παίκτες όπως ο Morata, ο James κι ο Pepe που σήμαιναν ένα συν για την ομάδα, κομμάτια απαραίτητα για την κατάκτηση του νταμπλ κι ο μικρός χώρος (όχι σύμφωνος με την απόδοσή τους), που είχαν τους έκανε να προτιμήσουν να φύγουν αντί να παλέψουν για μια θέση που, όπως και οι σημερινοί αναπληρωματικοί, ξέρουν ότι δεν έχουν. Cristiano, Ramos, οι βαρέων βαρών στην τελική, αισθάνθηκαν ότι η ομάδα παραμορφωνόταν, περισσότερο αφότου οι μεταγραφές ήταν παίκτες πολύ υποσχόμενοι χωρίς εμπειρία οι οποίοι έχουν φανεί πολύ άγουροι για να παίξουν στη Μαδρίτη.

Σε όλα όσα παρουσιάστηκαν προστίθεται ένα άυλο θέμα, ίδιο των προσωπικών αισθήσεων του κάθε παίκτη: οι καλοί δεν είναι καλά. Ο Ζιντάν έχει καθιερώσει την εξέλιξή του ως μάνατζερ σ’όσους τον έχουν κάνει πρωταθλητή και τώρα είναι πια πολλοί μήνες στους οποίους «η μπάλα δεν θέλει να μπει», δηλαδή, που πλέον δεν τους βγαίνουν τα πράγματα όπως την άνοιξη και το καλοκαίρι κι ο προπονητής δεν έχει τα κλειδιά για να επαναφέρει την φιλοδοξία κι εκείνες τις χαμένες αισθήσεις της φρεσκάδας. Πάντα λέγεται ότι είναι πολύ πιο περίπλοκο να πάρεις την αδιαμφισβήτητη δέσμευση ενός μεγάλου ποδοσφαιριστή αν πρόκειται για ένα έτος με Παγκόσμιο Κύπελλο στον ορίζοντα. Και η Μαδρίτη έχει πάρα πολλούς δυνητικούς mundialistas, διάφοροι απ’αυτούς με την ιδέα στο κεφάλι του «τώρα ή ποτέ», όπως είναι οι Sergio Ramos και Cristiano, οι οποίοι κρατιούνται περισσότερο απ’το συνηθισμένο. Ο αρχηγός, μάλιστα, είναι και πάλι εκτός λόγω κάποιων ενοχλήσεων (όπως κι ο Isco), ενώ ο Πορτογάλος έχει περισσότερη ξεκούραση από ποτέ.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.