News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Cristiano Ronaldo χάνει γαλόνια στ’αποδυτήρια και μέσα στην Ρεάλ Μαδρίτης

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Του Fermín De La Calle

Ο ίδιος ο Τύπος του συλλόγους τον έχει επικρίνει 

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πληρώνει το τίμημα της απουσίας των γκολ του σε συνδυασμό με ορισμένες συμπεριφορές με τους συμπαίκτες του, οι οποίες ήταν πάντα παρούσες... αλλά συνοδεύονταν από γκολ


Το Σαντιάγο Μπερναμπέου ζει απ’το παρόν επειδή το παρελθόν ξεκουράζεται στις βιτρίνες του συλλόγου. Κι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο παίκτης με τους καλύτερους αριθμούς στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, φαίνεται να’χει πάρει μια κατηφορική κλίση σήμερα. Δεν θα’πρεπε ν’αποτελεί έκπληξη, καθώς το να διατηρήσει τους μέσους όρους του φαίνεται εξωγήινο, αλλά οξύνεται, απ’την προσωπικότητά του στο γήπεδο μ’αυτή την προφανή έλλειψη συντροφικότητας, τώρα που έχει χάσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, όταν πανηγυρίζει τα γκολ των άλλων ή όταν επιπλήττει κάποιες ενέργειες. Η κατάσταση είναι τόσο τεταμένη, που διοργανώθηκε ένα δείπνο για να ενεργοποιήσει τον Πορτογάλο, ένα ραντεβού στο οποίο πήγαν οι Sergio Ramos, Modric και Μαρσέλο, βαρέων βαρών των λευκών αποδυτηρίων, οι οποίοι προσπάθησαν να κάνουν τον συμπαίκτη τους να δει την τεράστια σημασία του για την ομάδα.

Ο Luis Aragonés υποστήριζε ότι υπάρχει μια στιγμή στην οποία οι επιθετικοί χάνουν αυτό το δέκατο της ταχύτητας που τους επιτρέπει να φτάνουν στη μπάλα την κατάλληλη στιγμή. Και το χειρότερο, έλεγε ο Zapatones, είναι ότι δεν την ανακτούν ξανά ποτέ. Ο Cristiano, στα 32 του -κλείνει τα 33 σε 10 μέρες-, ίσως να’χει χάσει αυτό το «timing» που τον κάνει να’ναι στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή, ή ίσως να πρόκειται για ένα κακό σερί στο πρωτάθλημα (στο Champions League είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης).

Παρά τα δύο γκολ εναντίον της Deportivo, ο Ρονάλντο περνάει μια κακή στιγμή. Στο γήπεδο δίνει συμπτώματα του άγχους ενώπιον της έλλειψης γκολ με τη χειρότερη εκδοχή του από τότε που προσγειώθηκε στην Ισπανία: έξι γκολ σε 15 παιχνίδια (πολύ πίσω απ’τα 19 του Μέσι, τα 15 του Suarez, τα 12 του Aspas ή τα 10 των Zaza και Stuani). Ο Πορτογάλος βρίσκεται σήμερα στην 19η θέση της λίστας των σκόρερ της Liga.



Isco, προσωπικότητα ή τριβή;

Το πρόβλημα που προστίθεται στην τρέχουσα έλλειψη των γκολ του είναι το άθροισμα των διαφόρων χειρονομιών αποδοκιμασίας με τους συμπαίκτες του, οι οποίες τον έχουν αποστασιοποιήσει απ’τα αποδυτήρια τώρα που τα πράγματα δεν πάνε καλά. Είναι πάρα πολλές οι φορές στις οποίες έχει επιπλήξει τους συμπαίκτες του για μια πάσα που δεν ήρθε ποτέ ή για μια φάση που αποφάσισαν να τελειώσουν άλλοι. Την περασμένη Κυριακή, χωρίς να πάμε παραπέρα, ενώ ο Μπέιλ σκόραρε, αυτός ζητούσε ένα ανύπαρκτο πέναλτι. Και αυτή η στάση έχει ψυχράνει τη σχέση με μια ομάδα που του είχε έναν ευλαβικό σεβασμό.

Πολλά έχουν ειπωθεί για τη σχέση του με τον Isco. Ένας παίκτης που έχει δείξει προσωπικότητα και που δεν επηρεάζεται απ’το πλαίσιο ούτε απ’την προσωπικότητα άλλων. Έχει φημολογηθεί ότι το συνεχιζόμενο στοίχημα του Zidane για το BBC έχει να κάνει με την κακή σχέση του Πορτογάλου με τον malagueño μέσο. Ο Isco δεν είναι ένας από εκείνους που ψάχνουν τον Cristiano συνεχώς στα παιχνίδια, κάτι που του έχει επικρίνει ο Πορτογάλος στο γήπεδο σε περισσότερες από μία περιπτώσεις. Ωστόσο, όπως έχει μπορέσει να μάθει η El Confidencial, η σχέση μεταξύ των δύο είναι σωστή. Δεν απέχει πολύ απ’αυτήν που έχουν οι υπόλοιποι παίκτες με τον Ρονάλντο.


Neymar

Ωστόσο, ο επιθετικός αρχίζει να βλέπει το πώς οι κερκίδες, τ’αποδυτήρια ντουλάπι κι ακόμη και το club αμφισβητούν την εξουσία που είχε πρόσφατα. Μετά το παιχνίδι ενάντια στη Deportivo, δημοσιογράφοι απ’το ίδιο το συνδρομητικό της Ρεάλ Μαδρίτης επέκριναν ανοιχτά τον Cristiano. Οι ίδιοι που τον έχουν υπερασπιστεί άνευ όρων κόντρα στους πάντες και τα πάντα τον τελευταίο καιρό, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν εύστοχος απέναντι απ’το τέρμα.

Κάτι έχει αλλάξει κι ο Cristiano δεν έχει πλέον τα ίδια γαλόνια στην Ρεάλ Μαδρίτης, κι αυτό αρχίζει να παρατηρείται στις λεπτομέρειες της καθημερινότητας, τόσο μέσα στ’αποδυτήρια όσο και στα κανάλια του club. Ο Neymar είναι ο νέος στόχος του Florentino για την επόμενη σεζόν. Η συμπερίληψη του Cristiano στη μεταγραφή είναι μια περισσότερο από πραγματική δυνατότητα. Το να τον στείλει στη Μάντσεστερ σε αντάλλαγμα για τον David de Gea, ο οποίος έχει επιβεβαιώσει την άρνησή του να υπογράψει για την Ρεάλ Μαδρίτης, είναι μια άλλη απ’τις επιλογές που χειρίζεται ο πρόεδρος μετά την εξέλιξη με τον Kepa. Και σ’αυτό πρέπει να προσθέσουμε ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα τον τιμωρήσει σύντομα μ’ένα μεγάλο πρόστιμο για την φερόμενη φορολογική απάτη που έχει διαπράξει.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.