News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Neymar, η Μαδρίτη κι ένα κοινό μέλλον

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Η UEFA παρακολουθεί τις κινήσεις της PSG



Ο Neymar και η Ρεάλ Μαδρίτης στοχεύουν σ’ένα κοινό μέλλον σε μια πολύ δαπανηρή επιχείρηση, κάτι περισσότερο από περίπλοκη και η οποία απαιτεί την από κοινού τοποθέτηση πολλών συνθηκών, συμπεριλαμβανομένης της επιθυμίας του παίκτη στην πρώτη θέση και της ειδικής οικονομικής κατάστασης της PSG.

Για τον Neymar αρχίζει να υπάρχει κάποια βεβαιότητα ότι δεν θα επαναλάβει αυτό που είχε κάνει πριν από επτά μήνες... ή τουλάχιστον τον επιλεγμένο προορισμό. Τουλάχιστον, τα μηνύματα που φτάνουν στην ευγενή ζώνη του Bernabéu απ’το περιβάλλον του παίκτη δείχνουν αυτό.

Στην οικονομική πτυχή, η UEFA θα’ναι αμείλικτη όσον αφορά την εφαρμογή του «financial fair play» και παρόλο που μέχρι το Μάρτιο δεν θα γνωστοποιηθεί η επίλυση του ανοιχτού αρχείου, η MARCA είναι σε θέση να διασφαλίσει ότι του παριζιάνικου συνόλου δεν θα του απαγορέψουν να παίξει στην Ευρώπη, είδηση που επιθυμούσαν πολλοί ενώπιον μιας πιθανής διάλυσης των αστέρων της. Φαίνεται ότι η PSG απέφυγε μια πιθανή τιμωρία συμμετοχής.

Φυσικά, η PSG θα πρέπει να πουλήσει κάποιο απ’τα κύρια περιουσιακά της στοιχεία. Γίνεται λόγος για περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ, αλλά τα συγκεκριμένα χρήματα δεν έχουν κλείσει οριστικά και δεν θα γνωστοποιηθούν μέχρι τον Μάρτιο, ακριβώς μετά την αναμέτρηση με την Ρεάλ Μαδρίτης.



Οι ισολογισμοί δεν βγαίνουν και χρειάζεται να εισπράξει για να μπορεί να διατηρήσει την πλειοψηφία των μορφών της. Έχει διορία μέχρι τον Ιούνιο για να ισορροπήσει τους λογαριασμούς της και, ειδικά, να δείξει ότι τα χρήματα που διαθέτει προέρχονται από εμπορικές συμφωνίες κι όχι από γενναιόδωρες δωρεές της κυβέρνησης του Κατάρ, πραγματικός λόγος ανησυχίας για τον Ceferin κι όλη την UEFA.

Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην έδρα της ΟΥΕΦΑ, έχει αποδειχθεί ότι οι επιχειρήσεις των μεταγραφών των Neymar και Mbappé απ’την PSG συμμορφώνονται με το πρότυπο. Ο Βραζιλιάνος έφθασε στο Parc des Princes αφού πλήρωσε τη ρήτρα του των 222 εκατομμυρίων ευρώ και το γαλλικό μαργαριτάρι είναι δανεικός απ’τη Μονακό με μια ρήτρα υποχρεωτικής αγοράς ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ. Οι αποσβέσεις καθιστούν βιώσιμες τις επιχειρήσεις.

Αυτό που δεν φαίνεται πλέον τόσο σαφές είναι οι κινήσεις των χρημάτων κι ακόμα λιγότερο οι υποτιθέμενες εμπορικές συμφωνίες με ορισμένες εταιρείες σχετιζόμενες όλες με την κυβέρνηση του Κατάρ και σκέφτονται σχετικά με τη διαχείριση της γαλλικής ομάδας και του σεβασμού της στο «financial fair play».

Ανοιχτό τώρα είναι το δεύτερο αρχείο. Το πρώτο έληξε με την τιμωρία του να μην μπορεί να υπογράψει, το οποίο θ’αύξανε την αδυναμία να ανταγωνιστεί αν η UEFA θεωρούσε ότι έχει υπάρξει σοβαρή περίπτωση παραπτώματος, περίσταση η οποία όπως έχει μπορέσει να γνωρίζει η MARCA, απέχει πολύ απ’το να συμβεί.

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν σ’ένα ποσό που πλησιάζει τα 80 εκατομμύρια ευρώ σε πωλήσεις παικτών, ως αυτό που πρέπει να συγκεντρώσει η PSG πριν απ’την 30η Ιουνίου, στιγμή στην οποία κλείνει ο ισολογισμός της φετινής σεζόν.

Τις τελευταίες ημέρες έχει επισημανθεί μια θεωρία που έλεγε ότι όλοι οι σύλλογοι θα μπορούν να ξοδεύουν 100 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα απ’όσα εισπράττουν, κάτι που είναι εντελώς αβέβαιο, όπως επιβεβαιώνουν απ’την UEFA.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.