News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Klopp, ο δήμιος του Guardiola, είπε ήδη μια φορά όχι στον Florentino: θα το’κανε και δεύτερη;

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Του Enrique Marín

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, ο μόνος ικανός να’χει κερδίσει αυτή τη σεζόν την City, απέρριψε την πρόταση του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης για ν’αντικαταστήσει τον Ancelotti, αλλά είναι πάντα σε λανθάνουσα κατάσταση



Και στην εικοστή τρίτη αγωνιστική της Premier, η Manchester City του Γκουαρντιόλα έχασε. Το έκανε σ’ένα τόσο εμβληματικό γήπεδο όπως το Άνφιλντ, ενάντια σε μια ιστορική όπως η Λίβερπουλ, σε «ένα ιστορικό παιχνίδι για το οποίο θα μιλάνε σε είκοσι χρόνια, επειδή είναι πιθανό η City να μην χάσει άλλη φορά αυτή τη σεζόν», κι ενάντια σ’έναν προπονητή, τον Jürgen Klopp, συγγραφέα της προηγούμενης καταδίκης, ο οποίος μπορεί να καυχηθεί ότι έχει υπέρ του τον απολογισμό στις αναμετρήσεις με τον Pep: έξι νίκες, μετά το 4-3 της περασμένης Κυριακής, μία ισοπαλία και πέντε ήττες, συμπεριλαμβανομένων των αναμετρήσεών τους στη Bundesliga ως επικεφαλής των Μπορούσια Ντόρτμουντ και Μπάγερν Μονάχου, αντίστοιχα.

Όχι, δεν είναι έκπληξη το ότι ο Klopp ήταν ένα απ’τα ονόματα που βολιδοσκόπησε ο Florentino Pérez για τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης όταν στο τέλος της σεζόν 2014-15 αποφάσισε ν’απαλλαγεί απ’τον Κάρλο Αντσελότι. Ωστόσο, ο Γερμανός ήθελε να κάτσει ένα έτος εκτός στο στιλ του Guardiola στη Νέα Υόρκη, αφού άφησε στην περίπτωσή του τη Ντόρτμουντ κι απέρριψε την προσφορά. Ποιος ξέρει, ίσως ο νυν προπονητής των 'reds' να φοβόταν επίσης αυτό που κατέληξε να συμβεί στον Rafa Benitez, γιατί όταν λίγους μήνες αργότερα τον κάλεσε η Λίβερπουλ, δεν δίστασε και υπέγραψε ένα συμβόλαιο μέχρι το 2022, κάτι αδιανόητο σήμερα στην Ρεάλ Μαδρίτης

Το όχι του Klopp οδήγησε τον Florentino να διαλέξει την επιλογή που όχι μόνο είχε εξετάσει, αλλά ενέκρινε επίσης κι ο γενικός διευθυντής του, José Ángel Sánchez. Αυτή δεν ήταν άλλη απ’του προαναφερθέντα Benítez, ο οποίος είναι πιθανό λίγο περισσότερο από δύο χρόνια αργότερα να εξακολουθεί να’χει εφιάλτες με το πέρασμά του απ’την Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως αποκάλυψε τότε ο David Ruiz στην El Confidencial, ένα τηλεφώνημα του Florentino σε πλήρη προετοιμασία, που του ζητούσε να χαλαρώσει λίγο την εφαρμογή της μεθοδολογίας του, ήταν το πρώτο σημάδι που έλαβε ο Rafa ότι οι τρόποι και το περιεχόμενο του να κάνεις τα πράγματα στη Ρεάλ Μαδρίτης, είχαν βιώσει μια στροφή 180 μοιρών κατά τη διάρκεια της απουσίας του.

Πράγματι, αν στην πρώτη και μακρά λευκή θητεία του, ήταν αδιανόητο ο Ramón Mendoza ή ο Lorenzo Sanz να καλούσαν για οδηγίες τον προπονητή και να του έλεγαν πώς έπρεπε να διαχειριζόταν τη δουλειά του μέσα στο γήπεδο, αυτή θα’ταν η πρώτη απ’τις πολλές μισές αλήθειες που θα άκουγε ο νυν προπονητής της Newcastle απ’το στόμα του Florentino. Το πιο σκληρό για τον Μπενίτεθ δεν ήταν ότι τον έδιωξαν έξι μήνες μετά την επιστροφή του σ’αυτό που θεωρούσε σπίτι του, κάτι που εμπίπτει στην δουλειά του προπονητή, αλλά το ότι τον τιμωρούσε το καθεστώς του ως madridista, κάτι για το οποίο θα μπορούσε επίσης να μιλήσει πολύ ο Vicente del Bosque. "Εδώ σε εκτιμούν και δεν υπάρχουν περίεργα πράγματα από πίσω. Στην Αγγλία σέβονται τον επαγγελματισμό και την εργασία, όχι όπως σε κάποια μέρη", είπε ο Μπενίτεθ αφού κατέφυγε στην Premier.



Ένας τεχνικός που προτιμά το heavy metal

Αλλά, επιστρέφοντας στον Klopp, η πρόταση του για το παιχνίδι παντρεύεται μ’αυτήν που μπορεί να θεωρηθεί ότι πάει περισσότερο στη Ρεάλ Μαδρίτης, ειδικά όταν παίκτες όπως ο Cristiano ή ο Bale πρέπει να παίζουν οπωσδήποτε. Επί του παρόντος δεν υπάρχει ομάδα που να’ναι πιο άνετη, παίζοντας στην υψηλή ένταση, απ’τη Λίβερπουλ. "Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πέρα ​​απ’το επιθετικό ποδόσφαιρο. Αντιθέτως, θα βρίσκεσαι στην περιοχή ελπίζοντας να κερδίσεις το λαχείο", διαβεβαιώνει ο Γερμανός. "Εγώ προτιμώ το heavy metal. Εγώ θέλω ποδόσφαιρο μάχης, αυτό που στη Γερμανία αποκαλούμε αγγλικό ποδόσφαιρο", είπε ο Jürgen σε μια άλλη περίπτωση.

Λίγο πριν αποχαιρετήσει τη Ντόρτμουντ, ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον Klopp αν μάθαινε ισπανικά, σε υπαινιγμό με την πιθανή άφιξή του στην Ρεάλ Μαδρίτης. "Una cerveza, por favor (Μία μπύρα, παρακαλώ)", απάντησε σαρκαστικά. Κάποια μέσα επισήμαναν επίσης το όνομά του ως ενός απ’τους πιθανούς αντικαταστάτες του Zinedine Zidane σε περίπτωση που η Real Madrid είχε χάσει τον τελευταίο τελικό του Champions League. "Δεν είναι εύκολο να’σαι προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης", είπε ο Benítez. "Πρέπει να τα κάνεις όλα τέλεια. Εάν κάτι πάει στραβά, ή αν ο πρόεδρος πιστεύει ότι κάτι πάει στραβά, τότε έχεις πρόβλημα".

Αυτή τη σεζόν, η λευκή ομάδα έχει τη Laliga πρακτικά αδύνατη μετά το προβάδισμα των 19 βαθμών που έχει πάρει η Μπαρτσελόνα στο τέλος του πρώτου γύρου, επιπλέον με τους 10 της Ατλέτικο και τους 8 της Βαλένθια, αν και μ’ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό που οι λευκοί πρέπει να παίξουν στην έδρα της Leganés, ακριβώς τον αντίπαλό τους στους προημιτελικούς του Copa del Rey αυτή την εβδομάδα και την επόμενη. Αυτή η αναμέτρηση, μαζί με τα νοκ-άουτ των 16 του Champions League εναντίον της Paris Saint Germain, θα σηματοδοτήσει το μέλλον του Zidane στον πάγκο του Bernabéu...

Ως εκ τούτου ο Klopp είναι και πάλι ένας απ’τους προπονητές με τις περισσότερες πιθανότητες να λάβει την κλήση του Florentino Pérez σε περίπτωση που δει τον εαυτό του στην ευαίσθητη θέση να πρέπει ν’απαλλαγεί απ’τον Γάλλο. Το ερώτημα είναι αν θα έλεγε και πάλι όχι, καθώς όπως τον προειδοποίησε ο Benítez, «ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης μιλάει καθημερινά με τους παίκτες και με τον Τύπο. Έχει κάνει μια σπουδαία δουλειά στις επιχειρήσεις κι ο σύλλογος βελτιώθηκε σ’αυτό το κομμάτι, αλλά πρέπει να βελτιωθεί στο ποδόσφαιρο. Και το πρόβλημα στο ποδόσφαιρο είναι ότι η Barcelona κερδίζει όλο και περισσότερο». Κι αυτό ενώ αυτή τη σεζόν φαινόταν ότι θα σταματούσε να το κάνει...


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.