News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Neymar, η μεγάλη λευκή ελπίδα

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca

Τα χαρτιά βρίσκονται στο τραπέζι. Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να υπογράψει τον Neymar με κάθε κόστος, και το να τον πάρει απ’την PSG θα κοστίσει ακριβά. Δεν μιλάμε «μόνο» για περισσότερα από 300 εκατομμύρια.



Ο Neymar βρίσκεται εδώ κι επτά χρόνια στην ατζέντα της Ρεάλ Μαδρίτης ως πρωταρχικός στόχος. Σε τρεις περιπτώσεις έχουν υπάρξει άμεσες διαπραγματεύσεις με τον πατέρα του για να τον υπογράψουν, αλλά δεν έχουν καρποφορήσει ποτέ. Δύο φορές ο πρεσβύτερος Neymar συνέστησε το γιο του να επιλέξει τα μετρητά, κι αν είναι δυνατόν χωρίς να δηλώσει της Barcelona. Πέντε χρόνια αργότερα η τιμή εκείνων των σκιερών συμφωνιών συνεχίζει να αυξάνεται, αλλά είναι σαφές ότι θα’ναι πολύ υψηλή. Σε χρήματα, περισσότερα από 200 εκατομμύρια. Και σε χρόνια φυλάκισης θα το πει ο δικαστής.

Δεν είναι κανένα μυστικό ότι αυτό το καλοκαίρι η Ρεάλ Μαδρίτης θα επιστρέψει για τον Neymar. Ο ίδιος ο Florentino Pérez έχει φτάσει ν’αστειευτεί δημοσίως με εκείνο το «θα’χε περισσότερες πιθανότητες για να κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα όντας στη Μαδρίτη, αυτό είναι ένα club που δίνει ό, τι χρειάζεται σ’έναν σπουδαίο παίκτη». Το έκανε λίγες ώρες αφότου έλαβε ο Κριστιάνο την πέμπτη Χρυσή Μπάλα του στο Παρίσι, το οποίο δίνει μια ιδέα ότι η διαδικασία διαδοχής βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Περιττό να πω, ότι του Πορτογάλου δεν του άρεσε το προεδρικό αστείο.

Ποτέ δεν πρόκειται να το ομολογήσει, φυσικά, αλλά στον Florentino και στο λευκό club θα’ρχοταν θαυμάσια να’λεγε και πάλι ο Κριστιάνο αυτό το καλοκαίρι ότι θέλει να φύγει κι αυτή τη φορά να’φερνε μια σταθερή προσφορά. Γι’αυτό λένε απ’τη Μαδρίτη ότι «δεν είναι η πιο κατάλληλη στιγμή» σχετικά με το αίτημα του Cristiano, μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, να του βελτιώσουν (να του διπλασιάσουν) το μισθό. Όλα πολύ διπλωματικά.

Η ΡΗΤΡΑ, ΤΟ 2019

Αλλά για ν’αφήσει τον Cristiano να φύγει πρέπει πρώτα να έρθει ο Neymar, φυσικά. Κι αυτό είναι κάτι που δεν θα αποδειχτεί καθόλου εύκολο, όπως γνωρίζουν καλά στα γραφεία του Bernabéu μετά τις προηγούμενες εμπειρίες. Ωστόσο, είναι εντυπωσιακό ότι δείχνουν ορισμένη αυτοπεποίθηση στην υπογραφή του, ειδικά γνωρίζοντας όπως γνωρίζουν ότι το καλοκαίρι του 2019 μπαίνει σε ισχύ η ρήτρα των 222 εκατομμυρίων ευρώ με την οποία μπορεί να φύγει ο Neymar απ’την PSG. Δηλαδή, για να φύγει τον Ιούλιο ο Βραζιλιάνος εκρηκτικός θα πρέπει να κάνει την παλικαριά, καθώς ο πρόεδρος της PSG, Nasser Al Khelaifi ήταν κατηγορηματικός: «Είναι αδύνατο να υπογράψει ο Neymar για τη Μαδρίτη».


Δεν μοιάζουν οι καλύτερες βάσεις για να ξεκινήσουν μια διαπραγμάτευση, αλλά ο Florentino γνωρίζει ότι αυτό το καλοκαίρι θα πρέπει ν’ανασκουμπωθεί  για να πάρει μια παγκόσμια μορφή. Πέρυσι έχασαν τον Mbappé κι ο μόνος που μένει με εγγυήσεις για να πάρει την σκυτάλη του Cristiano αν τελικά αυτός φύγει, είναι ο Neymar. Φυσικά είναι ένα πλεονέκτημα να’ναι ο παίκτης ο πρώτος που είναι πρόθυμος να πιέσει για να υπογράψει για τη Μαδρίτη. Αλλά θα πρέπει να δούμε αν αυτό είναι αρκετό.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.