News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Zidane, πιο εκτεθειμένος από ποτέ

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Του Rubén Jiménez

Η θέση του, σε τεντωμένο σχοινί



Ο Ζιντάν έφτασε στην Ρεάλ Μαδρίτης πριν δύο χρόνια και 21 μέρες. Σ’αυτό το διάστημα έχει δημιουργήσει ένα αδιαμφισβήτητο παλμαρέ. Οκτώ τίτλοι. Δύο διαδοχικά Champions League, κάτι που κανείς δεν είχε επιτύχει ποτέ. Δική του είναι η υπογραφή του καλύτερου έτους στην ιστορία του λευκού blanco, ένα 2017 με τη Λίγκα, το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, το Supercopa Ισπανίας και το Supercopa Ευρώπης. Και στις 25 Ιανουαρίου του 2018, λιγότερο από ένα μήνα μετά την πιο γλυκιά πρωτοχρονιά, ζει τη την πιο πικρή στιγμή του από τότε που είναι προπονητής.

19 βαθμούς πίσω απ’τη Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα, αποκλεισμένος απ’τη Leganés στο Santiago Bernabéu στο Κύπελλο και μια αναμέτρηση ζωής και θανάτου με την πιο τρομερή ομάδα της Ευρώπης στο Champions League, την Παρί Σεν Ζερμέν των Neymar, Cavani και Mbappé. Ένας σεισμός που έχει ως επίκεντρο τον Ζιντάν, ως ένα σημείο απ'όπου ξεκινάνε όλες οι ρωγμές και οι σεισμικές δονήσεις που απειλούν να γκρεμίσουν αυτόν τον Όλυμπο στα σύννεφα που είχε καταγραφεί η Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο προγραμματισμός του στη σεζόν, η βραδύτητα του κατά τη λήψη αποφάσεων και η λίγη αυτοκριτική όταν το πλοίο άρχιζε να ανατρέπεται τον έβαλαν στο κέντρο του στόχου. Και η «δέσμευσή» του να δώσει το Κύπελλο, έναν τίτλο που ήταν πιο προσιτός απ’την Liga, σε μια αναπληρωματική ομάδα που δεν είχε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ενάντια σε Φουενλαμπράδα και Numancia, ήταν η τελευταία σταγόνα.

Η διαχείριση των λεπτών και των βασικών παρουσιών παικτών όπως ο Asensio, καταδικασμένος στον πάγκο και στον εξοστρακισμό όταν έλαμπε περισσότερο, η αργοπορία του με τις αλλαγές ή προβλεψιμότητά του στη λήψη των αποφάσεων έχουν φθείρει την εμπιστοσύνη και την υπομονή του Μπερναμπέου, που με το σταγονόμετρο έχει αδειάσει ένα βάζο, που πριν φαινόταν γεμάτο, αποστραγγίζοντάς το. Τώρα μόλις που απομένουν λίγες σταγόνες που δεν σβήνουν τη δίψα.

Πριν απ’αυτή την κακή σεζόν, ο Zidane είχε κερδίσει 65 απ’τα 88 παιχνίδια που είχε παίξει, σχεδόν το 74%. Αυτή τη σεζόν έχει κερδίσει 22 απ’τις 36 αναμετρήσεις, λίγο πάνω απ’το 60%. Μια προφανής πτώση, του παιχνιδιού, των αποτελεσμάτων και της νοοτροπίας που έχει βάλει τον Γάλλο προπονητή στην την άκρη της σανίδας και με τους Neymar, Cavani και Mbappé να τον σπρώχνουν προς τη θάλασσα.

"Παίζετε τη θέση σας εναντίον της PSG;", τον ρώτησαν στη συνέντευξη Τύπου. «Είναι ξεκάθαρο», απάντησε ο Ζιζού. Η δουλειά του εξαρτάται απ’αυτό το νοκ άουτ του Champions League. Και, ακόμα κι αν πάρει την πρόκριση και γίνει ότι γίνει μέχρι τον Μάιο, η γενική αίσθηση είναι ότι οι φωτογράφοι τραβάνε τα τελευταία στιγμιότυπα του Zinedine Zidane στον πάγκο του Santiago Bernabéu.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.